Asuntomarkkinoilla edessä toinen koronakevät

Asuntokaupan tunnelmat ovat aivan poikkeuksellisen korkealla, ja isolta osin psykologisista syistä, sanoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola tiedotteessan.

-Siksi on keskeisen tärkeää ymmärtää, että edessä on lähes väistämättä jonkinlainen viime kevään toisinto, joka hetkeksi pilaa asuntokaupan yltiöpositiivisen tunnelman. Luvassa nimittäin on suurella todennäköisyydellä sekä koronatartuntojen että -rajoitusten osalta huomattavan vaikea kevät, erityisesti huhti- ja toukokuun osalta.

Koronakevät kakkonen tulee Metsolan mukaan hetkellisesti jäähdyttämään voimakkaasti asuntokaupan tunnelmaa ja volyymiä, ja sitä vaikutusta vastaan tarvitaan nyt oma erityinen rokote.

-Tämä rokote on psykologinen ja tarkoittaa oikean suhtautumisen pohjustamista etukäteen siihen, mitä edessä on. Asuntokauppa toipui koronakevät ykkösestä todella nopeasti. Edessä olevaa asuntokaupan koronakevät kakkosta ei ole syytä sen päälle iskiessä liikaa pelästyä, koska toipuminen on luultavasti tälläkin kertaa nopeaa. Tästä on tärkeää puhua nyt etukäteen, jolloin asioita suhteuttava pohjustus toimii rokotteena ylireagointia vastaan.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2017

Muoviputkien laadussa isoja eroja – tarvitaan lisää omavalvontaa ja testausta

Vesijohtoina käytettävien muovisten PEX-putkien laadussa on suuria eroja jopa saman valmistajan tuotteissa. Tasalaatuisempien tuotteiden valmistamiseksi pitäisi kehittää tehtaiden tuotantoprosessin omavalvontaa ja lisätä tuote-erien testausta. Näin todetaan tutkimuksessa, jossa on selvitetty kemikaalien, erityisesti tert-butyylialkoholin (TBA), liukenemista muoviputkista talousveteen.

19.9.2014

Nyt on asunnonostajan markkinat

Asuntomarkkinoilla kaivataan nyt kipeästi luottamuksen kohenemista. Asuntokauppa käy hitaasti, mutta varmasti suurissa kaupungeissa, sillä muuttoliike jatkuu eli tarve kaikenlaisista asunnoista pysyy kasvukeskuksissa korkeana. Odottavassa tilanteessa on tällä hetkellä päällä asunnonostajan markkinat.

12.6.2018

Suomen Kiinteistönvälittäjien SKVL markkinaennuste heinä-syyskuulle 2018

Suomen Kiinteistönvälittäjien yli 1350 välittäjää ovat antaneet markkinaennusteensa seuraavalle vuosineljännekselle. SKVL:n ennusteiden tarkkuus toteutumaan nähden on yltänyt jopa prosenttiyksikön sisään. Asuntomarkkinoilla edelleen vahvaa positiivisuutta Tampereella kauppa käy vilkkaasti kuin verkatehtaan linjat taannoin.

24.1.2019

Koteja vaihdettiin vuonna 2018 edellisvuotta vähemmän

Vuosi 2018 oli hieman odotettua vaisumpi asuntomarkkinoilla. Koko vuonna myytiin kiinteistönvälittäjien kautta 58 557 vanhaa asuntoa, joka on 2,9 prosenttia vähemmän vuonna 2017. Asuntoja myytiin kuitenkin 3,7 % enemmän kuin edeltävinä viitenä vuotena keskimäärin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti