Asuntokauppa kävi vilkkaana viime vuonna

Uusien asuntojen kauppoja tehtiin viime vuonna selvästi enemmän kuin vuonna 2015, kertoo Yle. Myös vanhojen asuntojen kauppa oli vilkasta.

Uusien asuntojen kauppamäärä ylsi arvioiden mukaan vuonna 2016 noin 25 prosentin kasvuun vuoteen 2015 verrattuna. Vanhojen asuntojen kauppa koheni viime vuonna noin 3,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Eniten ostettiin vanhoista asunnoista kerrostalokoteja. Niiden myyntimäärä kasvoi edellisvuodesta yli 5 prosenttia. Kiinteistövälitettyjen rivitaloasuntojen kauppa nousi noin 2,5 prosenttia. Omakotitalokauppa kasvoi lähes prosentilla.

Luvut perustuvat Kiinteistövälitysalan keskusliiton valtakunnalliseen kauppahintaseurantapalveluun ja Tilastokeskuksen suhdannepalvelun tietoihin.

Lue koko artikkeli Ylen nettisivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

26.9.2023

Rakennusteollisuus: Rakentamisen niukkuus näivettää taloutta

Asuntoaloitusten kokonaismäärä painuu tänä vuonna alle puoleen viimevuotisesta, arvioi Rakennusteollisuus RT suhdanne-ennusteessaan. Korjausrakentamisen osalta juuri päättynyt budjettiriihi toi pettymyksen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti