Asuminen kuntoon SuomiAreenalla: Angstista autuuteen!

Heinäkuun puolessa välissä katseet kääntyvät Poriin, kun SuomiAreena kokoaa suuren joukon valtakunnan silmäätekeviä keskustelemaan Suomen suunnasta ja suomalaisia kiinnostavista asioista. Viikko huipentuu Suomen Vuokranantajien ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa haetaan kolmen mielenkiintoisten debatin kautta vastauksia ja uusia avauksia asuntopolitiikan kehittämiseen.

Asuminen kuntoon eli angstista autuuteen – kolme debattia asuntopolitiikasta

Perjantaina 15.7. klo 11.45-13.00 kaupungintalon pihan tapahtumalavalla

-Luvassa on mielenkiintoinen asumiseen painottuva keskustelu, jossa ajankohtaista aihetta tarkastellaan uusista näkökulmista. Asuminen ja asuntopolitiikka kiinnostavat tällä hetkellä poikkeuksellisen laajasti. Kaupungistuminen lisää tarvetta löytää uusia ratkaisuja asumiseen. Vuokra-asumisen arvostus on noussut ja moni näkee sen omistusasumisen rinnalla varteenotettavana asumisvaihtoehtona myös pitkällä aikavälillä, kommentoi Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Debattien aiheet:

  • Vuokrasääntely on tehokas tapa estää vuokrien nousua
  • Asuntoja rakennetaan liian vähän, väärään paikkaan ja väärän kokoisina
  • Maahanmuutto ravistaa asuntomarkkinoita – miten monikulttuurisuus vaikuttaa asumiseen?

Keskustelemassa ovat mukana mm. Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus, Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson, Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen, Vihreiden kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ja Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski. Keskustelun vetää Yle Puheen politiikkaradion juontaja Sakari Sirkkanen.

Suomen Vuokranantajat ry:n asiantuntijat keskustelevat asuntopolitiikasta ja vuokrauksesta myös kansalaistorin ständillä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lainakatto

13.10.2022

VATT: Lainakatto vaikeuttaa pienituloisten ensiasunnon ostoa

Lainakaton käyttöönotto vähensi ensiasunnon ostajien määrää pienituloisissa kotitalouksissa, kertoo VATT. Lainakattouudistus onnistui kuitenkin vähentämään kotitalouksien velkaantumista.

asunnottomuuden

11.10.2022

Y-Säätiö varoittaa asunnottomuuden lisääntymisestä

Kustannusten nousu voi lisätä asunnottomuutta, varoittaa Y-Säätiö. Myös sote-uudistus tuo riskejä. Säätiö toivoo, että tulevina vuosina asunnottomuus saataisiin poistettua Suomesta kokonaan.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

1.4.2022

Asuminen vaikuttaa suomalaisten hiilijalanjälkeen enemmän kuin ruoka

EU:n tavoitteena on vähentää päästöjä vuoteen 2030 mennessä 55 prosenttia. Suomen tavoite on olla hiilineutraali jo vuonna 2035, mutta EU:n vasta vuonna 2050. Merkittävä päästöjen vähentäminen tapahtuu asumisessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti