Asuminen kuntoon SuomiAreenalla: Angstista autuuteen!

Heinäkuun puolessa välissä katseet kääntyvät Poriin, kun SuomiAreena kokoaa suuren joukon valtakunnan silmäätekeviä keskustelemaan Suomen suunnasta ja suomalaisia kiinnostavista asioista. Viikko huipentuu Suomen Vuokranantajien ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa haetaan kolmen mielenkiintoisten debatin kautta vastauksia ja uusia avauksia asuntopolitiikan kehittämiseen.

Asuminen kuntoon eli angstista autuuteen – kolme debattia asuntopolitiikasta

Perjantaina 15.7. klo 11.45-13.00 kaupungintalon pihan tapahtumalavalla

-Luvassa on mielenkiintoinen asumiseen painottuva keskustelu, jossa ajankohtaista aihetta tarkastellaan uusista näkökulmista. Asuminen ja asuntopolitiikka kiinnostavat tällä hetkellä poikkeuksellisen laajasti. Kaupungistuminen lisää tarvetta löytää uusia ratkaisuja asumiseen. Vuokra-asumisen arvostus on noussut ja moni näkee sen omistusasumisen rinnalla varteenotettavana asumisvaihtoehtona myös pitkällä aikavälillä, kommentoi Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Debattien aiheet:

  • Vuokrasääntely on tehokas tapa estää vuokrien nousua
  • Asuntoja rakennetaan liian vähän, väärään paikkaan ja väärän kokoisina
  • Maahanmuutto ravistaa asuntomarkkinoita – miten monikulttuurisuus vaikuttaa asumiseen?

Keskustelemassa ovat mukana mm. Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus, Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson, Keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen, Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen, Vihreiden kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ja Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski. Keskustelun vetää Yle Puheen politiikkaradion juontaja Sakari Sirkkanen.

Suomen Vuokranantajat ry:n asiantuntijat keskustelevat asuntopolitiikasta ja vuokrauksesta myös kansalaistorin ständillä.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.10.2021

Vuokralla asuminen yleistyy − Yli 60 prosenttia alle 40–vuotiaasta asuu vuokralla

Vuonna 2020 vuokralla asui 61 prosenttia Suomen alle 40-vuotiaiden asuntokunnista, kun osuus vuonna 2010 oli 52 prosenttia. Suurinta vuokralla asumisen lisääntyminen on ollut 25–29 ja 30–34 -vuotiaiden asuntokunnissa, joissa vuokralla asuvien asuntokuntien osuus kasvoi noin kymmenellä prosenttiyksiköllä. 2010-luvun aikana vuokralla asuvien osuus pieneni ainoastaan 75-vuotiaiden ja sitä vanhempien asuntokunnissa.

19.11.2021

Nuoria kiinnostavat etupäässä uudehkot asunnot

Asunnon omistaminen nähdään Suomessa yhä todella tärkeänä. JM Suomen kyselytutkimukseen vastanneista tuhannesta 18-75 -vuotiaasta suomalaisesta 67 prosenttia oli sitä mieltä, että oman asunnon omistaminen on joko todella tärkeää tai melko tärkeää. Lähes puolet (47 %) vastasi, että olisi tällä hetkellä valmis ostamaan 90- tai 2000 -luvulla rakennetun asunnon.

25.11.2021

Ajatuspaja: Yksinasuvien asemaa edistettävä puolueiden yhteistyöllä

Yksinasuminen on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan Suomessa ja muissa kehittyneissä teollisuusmaissa. Tästä huolimatta yksinasuvat ovat näkymätön ryhmä politiikassa. Siinä missä perheiden, opiskelijoiden tai eläkeläisten asemaa edistetään kohdennetuilla toimilla ja etuuksilla, yksinasuvat usein ohitetaan päätöksenteossa.

15.12.2021

Vanhuusajan asuminen vaatii ennakointia. Palvelutalo vai hoivakoti? Kunnallinen tai yksityinen?

Monet ikäihmiset ovat pysyneet virkeinä esimerkiksi omakotitalon ylläpitämisen vaatimien askareiden ansiosta, mutta vanhana lumenluonti, ruohonleikkuu ja muut pikkutyöt alkavat tuntua rasitteilta. Tilaakin on todennäköisesti enemmän kuin tarpeeksi. Mutta mikä olisi sopiva asumisratkaisu juuri itselle?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti