Asukkaille jo 20 miljoonaa ilmaista rahaa – vedensäästösovellus kannustaa vielä suurempaan lukemaan

Kahdentoista minuutin suihkuun tarvittavalla energialla televisio voi pauhata yötä päivää viikon ja hehkulamppu loistaa puoli kuukautta. Veden säästäminen on merkittävä ekoteko, jonka tekijä tienaa vaivan palkaksi ilmaista rahaa. Suomen ensimmäinen ja ainoa vedensäästösovellus tuo kulutustiedot taskuun tehden veden ja energian säästämisestä vaivattoman osan arkea.

Suomalaiset käyttävät vettä keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa. Energia-asiantuntija Motivan mukaan tavoitteena on päästä lähelle sataa litraa. Elämäntavat ja -tilanne vaikuttavat luonnollisesti lukemaan, mutta ainoa ratkaiseva tekijä numeroiden suuruuteen tai pienuuteen on yksittäinen ihminen.

– Tärkeintä on hahmottaa missä ja paljonko vettä kuluu, kertoo Suomen johtavan vedenmittausasiantuntijan Verton liiketoimintajohtaja Marko Paasu.

Me suomalaiset olemme tottuneet ehtymättömään puhtaaseen veteen miettimättä, että käsittelykulujen lisäksi vedensäästö on ennen kaikkea energiansäästöä ja ympäristön huomisesta huolehtimista. Asia, jonka tärkeydestä viikonloppuna siintelevä musta joulu jälleen kerran muistuttaa.

”Todellisuuden voi muuttaa vasta, kun sen tuntee”

Jokapäiväisillä, pienillä valinnoilla saa helposti tehtyä merkittävän plusmerkkisen eron myös omalle pankkitilille.

– Saunapäivänä vesi maksaa kiukaan lämmittämistä enemmän. Kahdentoista minuutin suihkuun tarvittavalla energialla jääkaappi puolestaan hurisee kolme viikkoa, listaa Paasu konkreettisia esimerkkejä.

Verto on julkaissut VertoMobilen, Suomen ensimmäisen ja ainoan vedensäästösovelluksen. Sillä on yksi, mutta sitäkin tärkeämpi tehtävä: VertoMobile tekee kulutustietojen tarkkailusta ja sen myötä veden ja energian säästämisestä vaivattoman osan arkea.

– Todellisuuden voi muuttaa vasta, kun sen tuntee, kiteyttää Paasu muutoksen ensimmäistä ja tärkeintä askelta.

Vedenkulutuksella on väliä. Tilastot osoittavat, että vedenkulutus laskee Verto-kodeissa keskimäärin kolmanneksella: Motivan laskujen mukaan säästöä on kertynyt pelkästään tänä vuonna 3 613 896 vesikuutiota ja 19 153 649 euroa.

VertoMobile on sovellus, joka aloittaa veden säästämisen uuden aikakauden. Sovellus toimii yhdessä huoneistokohtaisen Verto-aktiivinäytön kanssa. Uusiin Verto-koteihin aktiivinäyttö on ilmainen ja vanhan näytön päivittäminen uuteen onnistuu helposti. Huoneistonäytön tiedot voi välittää niin moneen puhelimeen kuin haluaa. Verto-mittarin lukema on aina reaaliaikainen ja virheetön. VertoMobileen mittarin lukema päivittyy joka vuorokausi. VertoMobile on saatavilla Android-puhelimille GooglePlay-kaupasta ja Applen laitteisiin iTunes App Storesta. Sovellus on ilmainen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

pesutupa

19.10.2023

Energiatehokkuutta pyykkitupaan

Helsinkiläisen As Oy Kiholinnan pesutupa uusittiin ajanmukaisemmaksi. Seinät ja katto maalattiin ja vanhan pesukoneen rinnalle hankittiin kaksi uutta pesukonetta ja kuivausrumpu. Nyt mahdollisimman moni asukas voi käyttää pyykkitupaa silloin, kun heille sopii.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti