Asuinpaikka ei ole nähtävyys, vaan tapa elää – paitsi Porissa

Suomen Asuntomessujen valtakunnallisessa asukasbarometrissa selvitettiin, mistä asioista suomalaiset ovat ylpeitä omilla asuinpaikkakunnillaan. Yleensä asukkaat arvioivat omien paikkakuntiensa vetovoimaisuutta ensisijaisesti lähiluonnon, palvelutarjoaman ja alueen ihmisten kautta. Asuinpaikka ei ole nähtävyys, vaan tapa elää ja järjestää oma arki. Tulevan kesän asuntomessupaikkakunnalla Porissa ylpeydenaiheina nousevat kuitenkin hyvin korkealle myös Porin matkailun vetovoimatekijät, Yyteri ja Kirjurinluoto.

–Asukkaille kunnan tai kaupungin brändi on ennen muuta asuinympäristö, ja palvelut sen ympärillä. Porissa Yyteri ja Kirjurinluoto vetävät alueelle matkailijoita, mutta ovat porilaisille eläviä arjen ilonaiheita. Lisäksi porilaiset ovat tyytyväisiä kaupungin kokoon, jossa kaikki tarvittava tuntuu olevan tarpeeksi lähellä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Suomessa elävä maailman onnellisin kansa on myös asuintyytyväisyydessään sekä Euroopan että maailman absoluuttista kärkeä. Kansainvälisesti vertailtuna asumisen kohtuulliset minimiolosuhteet kaikille on Suomessa pystytty tarjoamaan varsin hyvin. Suomen kilpailuvalttina esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan verrattuna on se, että varsinaisesti huonoina pidettyjä asuinalueita ei ole päästetty syntymään Suomeen.

Asuntomessut Porissa pari kilometriä keskustasta – joen rannalla

Tulevana kesänä Asuntomessuilla pääsee tutustumaan porilaiseen asumiseen Karjarantaan syntyneen uuden asuinalueen kautta. Messualueelle rakentuu paraikaa 28 pientalon, 1 rivitalon, hoivakodin ja päiväkodin kokonaisuus. Kokemäenjoen rannalle noussut asuinalue on rakentunut vanhalle teollisuusalueelle, suoraan palveluiden yhteyteen. Asuinalueella voi asua läpi ihmiselämän, kun palvelut, eri asumismuodot ja liikkuminen ovat kytkettyinä arkeen saumattomasti iästä ja elämänvaiheesta riippumatta.

– Karjarannassa nousevat esille samat asiat mitä porilaiset arvostavat paikkakunnalla yleisesti: Kirjurinluoto aluetta vastapäätä, vieressä virtaava joki ja kaikki lähellä -tunne, kun alue on osa kaupunkikeskustaa. Alue on suunniteltu niin, että siellä voi elää vauvasta vaariin. Lisäksi oheiskohteina toimivat Yyteri, paikkakuntalaisten yksi isoimmista ylpeydenaiheista, sekä Karhukortteli ja peruskorjattu Porin teatteri. Ensi kesänä Pori pääsee näyttämään omat parhaat puolensa koko Suomelle, kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen iloitsee.

Uudistunut messukokemus – mobiilisovellus auttaa messuvierasta

Heinäkuun 6. päivänä alkavat Asuntomessut avaa ministeri Kimmo Tiilikainen. Avajaispäivästä lähtien messuvierailla on mahdollisuus tutustua Asuntomessuihin 31 päivän ajan. Asuntomessukokemus on perinteisen messukierroksen lisäksi tänä kesänä myös vahvasti mobiilissa. Lisäksi viihdetarjontaa ja muuta ohjelmasisältöä on kasvatettu messuporttien sisäpuolella. Messuvieraan kokemuksen kannalta kokonaisuudesta saa parhaan mahdollisen lataamalla Asuntomessujen uuden mobiilisovelluksen.

– Olemme vahvasti läsnä digitaalisesti. Edellisten messujen kohteita on voinut viime kesästä asti käydä katsomassa messujen jälkeen virtuaalipalvelussamme. Lisäksi kaikkeen tuleviin messuihin liittyvään voi tutustua ennakkoon mobiilissa; lippujen ja messuruokailun tilaamisesta kohteiden selailuun tai itseään kiinnostavien ohjelmanumeroiden valitsemiseen. Asuntomessujen oma tapahtumasovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa kesäkuun 25. päivä lähtien. Sitä ennen Asuntomessuille saapuva vieras voi tutustua Porin kesän kokonaistarjontaan VisitPori-sovelluksen kautta jo toukokuun lopusta lähtien, Harri Tuomaala kertoo.

Messuvierailu halutaan tehdä tuleville kävijöille mahdollisimman sujuvaksi ja kiinnostavaksi. Messuilla tapahtuvat ohjelmanumerot ja eri keskustelutilaisuudet on teemoitettu eri viikkoina viimevuotiseen tapaan. Asuminen eri elämänvaiheissa tulee esille erityisesti porilaisuuden, naapurien, tulevaisuuden sekä hyvän arjen kautta. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa näkyy erityisesti keskustelutilaisuuksien osalta. Viime kesänä Asuntomessuille tuotu AsukasAreena toimii tänä vuonna paikkana sekä yhteiskunnalliselle keskustelulle että viihdeartisteille keskellä messualuetta.

– Olemme iloisia, että Asuntomessut ja SuomiAreena näkyvät toistensa tapahtumissa näin isosti. Asumisen keskustelut ovat keskiössä Porissa kesällä, kun SuomiAreenan goes -tilaisuudet Asuntomessuilla ja Asumisen tunti < 3 Asuntomessut -keskustelut SuomiAreenalla nostavat ajankohtaisia aiheita esille koko kesän, Aino-Maija Luukkonen kertoo.

AsukasAreenan artistivieraina nähdään muun muassa Neljä Ruusua (7.7.), Elias Kaskinen (26.7.) sekä paikallinen Remix ja liuta muita artisteja.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiötapahtuma

12.5.2022

Taloyhtiötapahtuma kokosi taloyhtiöiden osaajat turvallisesti saman katon alle

Taloyhtiötapahtuma järjestettiin huhtikuussa muutaman vuoden tauon jälkeen Messukeskuksen Siivessä. Vaikka kulunut korona-aika toi suunnitteluun epävarmuutta mahdollista rajoituksista johtuen,  pystyttiin tapahtuma järjestämään aikakauteen nähden onnistuneesti. Toki takataskuun jäi ideoita myös tuleville vuosille.    Messukeskuksen Siipeen kokoontui 26.

1.12.2021

Kiinteistöalalla järjestettiin onnistuneita tapahtumia –koronasta huolimatta

Tapahtumavuosi 2021 tuli päätökseen, kun vuoden viimeinen tapahtuma järjestettiin Lappeenrannassa 18. marraskuuta. Tilaisuuteen osallistui yli 20 näytteille asettelijaa ja tapahtumavieraita oli 150.

varomaton ruohonleikkuri

2.8.2022

Varomaton ruohonleikkurilla ajo aiheuttaa tapaturmia

Varomaton ruohonleikkurin käyttö aiheuttaa joka vuosi kymmeniä tapaturmia ja satoja esinevahinkoja. Ruohonleikkuria käyttäessä onkin syytä lukea käyttöohje huolellisesti, pitää varpaat ja sormet poissa koneen läheltä sen ollessa käynnissä, ja siivota esineet pois leikkurin tieltä.

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti