Asko Avonius -palkinto 2015 Graafisen Betonin keksijälle

Arvostettu Asko Avonius -palkinto 2015 on myönnetty Graafisen Betonin luojalle, sisustusarkkitehti Samuli Naamangalle. Palkinnon saaja julkistettiin 1.9. Lahden Sibelius-festivaalin puitteissa järjestetyn sinfoniakonsertin yhteydessä.

Naamangan valinnan perusteena oli hänen tuotantonsa laaja-alaisuus – kiinnostus erilaisiin toimintakulttuureihin, mittakaavoihin ja materiaaleihin, mikä on tuottanut omaperäisiä ja uraauurtavia tuloksia aina graafisen betonin patentoiduista valmistusmenetelmistä valaisimiin ja arkkitehtuuriprojekteista biohajoaviin tuoleihin. Teknisten innovaatioiden luova hyödyntäminen yhdistettynä harkittuun muotokieleen on vakiinnuttanut Naamangan aseman arvostettuna muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Asko Avonius –palkinto 2015 -raadin mukaan Naamanka edistää erinomaisella tavalla Askon Säätiön tarkoitusta.

Graafinen Betoni esillä Samuli Naamangan näyttelyssä Helsinki Design Weekillä

Samuli Naamangan monipuoliseen tuotantoon pääsee tutustumaan 9.9. L3 Muotoilumakasiinissa avautuvassa ”Taidetta ja teollisuutta” -näyttelyssä. Näyttely on osa Helsinki Design Weekin tapahtumia. Esillä on mm. graafisen betonin tekniikalla kuvioitua kuitubetonia, joka edustaa betonin uutta aikakautta ja tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti korjausrakentamiseen. Tsekkiläisen Polyconin valmistamassa kuitubetonissa yhdistyy perinteisen betonin kestävyys ja jykevä ulkonäkö, sekä kuitujen ansiosta saavutettu erittäin ohut levyn paksuus. Se soveltuu erinomaisesti sekä julkisivuihin että sisätiloihin. Ohuutensa ansiosta levy on suhteellisen kevyt käsitellä ja helppo asentaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2022

Julkisivuremontti 2021 -kilpailun voitto espoolaiselle maamerkille

Julkisivuremonttikilpailun voittaneen Asunto-osakeyhtiö Säästökonnun remontti on ollut kokonaisvaltainen ja vaativa korjaushanke. Viljo Revellin suunnitteleman kerrostalon julkisivuremontissa on erinomaisella tavalla säilytetty Tapiolan keskeisiin maamerkkeihin kuuluvan, vuonna 1959 rakennetun ”taskumattitalon” omaleimainen ilme. Julkisivumateriaalit on valittu harkiten ja käytetty alkuperäistä materiaalia uudella tavalla.

3.5.2022

Ennakoi ja tiedota – Näin onnistut taloyhtiön kevättalkoissa

Nyt on aika alkaa valmistella kevättalkoita. Onnistuneet talkoot syntyvät ennakoiden, tiedottamalla ja suhtautumalla keveästi yhteiseen tekemiseen. Rakkaat naapurit, pannaan piha kuntoon!

8.4.2022

Kompostoinnista tulee jatkossa ilmoittaa ja sitä valvotaan tarkastuskäynneillä

EU:n jätesäädöspaketin keskeisenä tavoitteena on vähentää jätteen määrää sekä lisätä uudelleenkäyttöä ja biojätteen kierrätysastetta. Suomi pyrkii tavoitteeseen muun muassa jätelakiin kirjatulla kotikompostoinnin ilmoitusvelvollisuudella. – Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaisen on ilmoitettava kompostoinnistaan jätehuoltoviranomaiselle, jäteasiainpäällikkö Christine Perjala Uudenmaan jätelautakunnasta kertoo Itäväylä-lehdelle.

19.4.2022

Suomen Kiinteistölehden uudeksi päätoimittajaksi Mirva Brola

Maan johtava taloyhtiöiden asioihin erikoistunut media Suomen Kiinteistölehti saa uuden päätoimittajan. FM Mirva Brola, 39, aloittaa lehden päätoimittajana 1.7.2022 alkaen. Brola toimii nykyisin Suomen Kiinteistölehden toimituspäällikkönä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti