Asko Avonius -palkinto 2015 Graafisen Betonin keksijälle

Arvostettu Asko Avonius -palkinto 2015 on myönnetty Graafisen Betonin luojalle, sisustusarkkitehti Samuli Naamangalle. Palkinnon saaja julkistettiin 1.9. Lahden Sibelius-festivaalin puitteissa järjestetyn sinfoniakonsertin yhteydessä.

Naamangan valinnan perusteena oli hänen tuotantonsa laaja-alaisuus – kiinnostus erilaisiin toimintakulttuureihin, mittakaavoihin ja materiaaleihin, mikä on tuottanut omaperäisiä ja uraauurtavia tuloksia aina graafisen betonin patentoiduista valmistusmenetelmistä valaisimiin ja arkkitehtuuriprojekteista biohajoaviin tuoleihin. Teknisten innovaatioiden luova hyödyntäminen yhdistettynä harkittuun muotokieleen on vakiinnuttanut Naamangan aseman arvostettuna muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Asko Avonius –palkinto 2015 -raadin mukaan Naamanka edistää erinomaisella tavalla Askon Säätiön tarkoitusta.

Graafinen Betoni esillä Samuli Naamangan näyttelyssä Helsinki Design Weekillä

Samuli Naamangan monipuoliseen tuotantoon pääsee tutustumaan 9.9. L3 Muotoilumakasiinissa avautuvassa ”Taidetta ja teollisuutta” -näyttelyssä. Näyttely on osa Helsinki Design Weekin tapahtumia. Esillä on mm. graafisen betonin tekniikalla kuvioitua kuitubetonia, joka edustaa betonin uutta aikakautta ja tarjoaa erinomaisen ratkaisun erityisesti korjausrakentamiseen. Tsekkiläisen Polyconin valmistamassa kuitubetonissa yhdistyy perinteisen betonin kestävyys ja jykevä ulkonäkö, sekä kuitujen ansiosta saavutettu erittäin ohut levyn paksuus. Se soveltuu erinomaisesti sekä julkisivuihin että sisätiloihin. Ohuutensa ansiosta levy on suhteellisen kevyt käsitellä ja helppo asentaa.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.3.2022

Hiipivä korroosio rapauttaa betonijulkisivuja

Betoniteräskorroosiolla tarkoitetaan ilman hiilidioksidin aiheuttamaa betonin neutralisoitumisreaktiota, joka etenee hiljalleen betonin pinnasta syvemmälle betoniin. Kosteusrasitus pahentaa riskiä. Betoni on huokoista ja voi imeä sisäänsä runsaasti vettä.

20.1.2022

Vuokra-asuntomarkkinoilla tapahtui vuodessa valtava murros

Asuntojen vuokraamisen vaikeutuminen on tapahtunut nopeasti ja tullut suurelle yleisölle yllätyksenä. Ikuisuusongelmalta tuntuneen vuokra-asuntopulan jälkeen kaikkien ei ole ollut helppoa uskoa muutosta todeksi. − Vielä muutama vuosi sitten riitti, että sijoitusasunto sijaitsi halutulla alueella.

14.2.2022

Putkiremonttien kiivain vaihe on jo hellittämässä – nyt korjataan 1980-luvun rivitaloja

Tilastokeskuksen asiantuntijan, Eetu Toivasen, mukaan näyttää siltä, että putkiremonttibuumi saavutti huippunsa vuonna 2017. Vuonna 2020 putkiremontteihin käytettiin 790 miljoonaa euroa, kun niihin vuonna 2017 käytettiin 880 miljoonaa euroa. Väliin mahtuu kaksi vielä laihempaa vuotta Putkiremontteihin käytetystä rahamäärästä ei kuitenkaan voida suoraan päätellä putkiremonttien määrää.

4.1.2022

Sähköyhtiö irtisanoi sähkön hinnannousulta suojaavan sopimuksen

Turku Energia ilmoitti sähköpostitse taloyhtiölle, että uusi ja selvästi kalliimpi sopimustyyppi pitää valita alle kahdessa viikossa. Taloyhtiön puheenjohtaja uskoo, että kyseessä on yleistyvä, vastikkeita nostava ilmiö. − Taloyhtiön maksaman sähkön hinta nousisi kerralla lähes 70 prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti