Asiakkaat luottavat isännöintiin

Hallitusten mielestä isännöintiyritykset hoitavat taloyhtiöiden taloutta läpinäkyvästi ja nykyaikaisesti. Tämä käy ilmi Isännöinnin asiakaskuuntelututkimuksesta 2017, johon vastasi 8716 hallituksen puheenjohtajaa ja jäsentä ympäri Suomea.

84 prosenttia vastanneista antaa isännöinnille hyvän tai erittäin hyvän arvosanan taloyhtiön talouden ja hallinnon hoitamisesta. Talous on yksi isännöinnin ydinpalveluista asiakaspalvelun, kiinteistöjen ylläpidon ja hankintojen ohella.

Isännöintiyritykset vastaavat noin 6 miljardin euron hankinnoista ja palveluista taloyhtiöille.

– Tulosten perusteella voi päätellä, että isännöinti hoitaa tehtävänsä luotettavasti ja hyvässä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa, sanoo Isännöintiliiton johtaja Marjut Joensuu.

Taloyhtiösivut ratkaisu viestintään

Myös yhteistyö isännöinnin ja hallituksen välillä saa kiitosta. 73 prosenttia hallituksen jäsenistä on tyytyväisiä isännöinnin ja hallituksen väliseen viestintään.

– Monet isännöintiyritykset ovat panostaneet viestintäänsä, ja tämä näkyy parantuneena asiakastyytyväisyytenä, Joensuu sanoo.

Asukasviestinnässä on kuitenkin vielä paljon parannettavaa. Taloyhtiösivut on isoin yksittäinen asia, joka parantaa vuorovaikutusta isännöinnin ja asukkaiden välillä. Tällä hetkellä noin 200 isännöintiyritystä tarjoaa asiakkailleen erilaisia digitaalisia palvelukanavia. Erityisesti korjaushankkeiden aikana taloyhtiösivut ovat välttämättömät, jotta asukkaat pysyvät ajan tasalla urakan eri vaiheista.

Isännöinnin asiakaskuuntelututkimuksen toteutti Good House Oy yhteistyössä Isännöintiliiton kanssa. Tutkimuksessa selvitettiin taloyhtiöiden hallitusten jäsenten asiakaskokemuksia isännöintipalveluista. Keväällä toteutettuun tutkimukseen osallistui 8716 asiakasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

huoneistotietojärjestelmä

22.8.2023

Kiinteistönvälittäjät huolissaan asuntolainojen tarjonnasta

Kiinteistönvälittäjät ovat huolissaan asuntorahoituksen tilanteesta. Asuntojen ostohalukkuus on noussut, mutta pankkien rahoitus on laskenut, selviää Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinakatsauksesta.

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

isännöitsijäntodistus

18.9.2023

Kuka vastaa virheistä isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistus on keskeinen kaupankäyntiin liittyvä asiakirja, sillä siitä ilmenee ostajan kannalta olennaista tietoa huoneistosta, yhtiöstä ja sen taloudellisesta tilasta. Isännöitsijäntodistusta voidaan pitää luotettavana, mutta joskus siinä ilmenee virheitä.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti