Asiaa energiasta? Kysy energianeuvoja Facebookissa

Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia nyt Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Yksityisviestillä tavoittaa asiantuntevan energianeuvojan, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Palvelu on maksutonta.

Energianeuvonnan tavoitteena on kannustaa suomalaisia tekemään kestäviä kulutusratkaisuja, edistää järkevää energiankäyttöä sekä auttaa valitsemaan omaan käyttöön soveltuvia uusiutuvan energian muotoja.

– Tietoa, teknisiä ratkaisuja ja palveluita on tarjolla, mutta niiden löytäminen ja vaihtoehtojen vertailu voi olla vaikeaa. Luotettava ja puolueeton neuvonta opastaa eteenpäin. Neuvonnan vieminen sosiaaliseen mediaan laskee kynnystä olla yhteydessä energia-asiantuntijaan, sanoo johtava asiantuntija Irmeli Mikkonen Motivasta.

Energianeuvojat kuuluvat valtakunnalliseen neuvojaverkostoon, joka tarjoaa myös alueellisia neuvontapalveluja 12 maakunnan alueella. Tietoa eri puolilla järjestettävistä neuvontatapahtumista kerätään Facebookin Asiaa energiasta -sivulle.

Vaikuta asumiskustannuksiin ja ympäristöön

Järkevällä energiankäytöllä ja uusiutuvan energian ratkaisuilla voi pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja asumiskustannuksia. Energia- ja vesikustannukset lohkaisevat kerrostalon hoitokuluista 30–40 %, lisäksi asukas maksaa huoneistoonsa tulevasta sähköstä.

– Asukkaan kannattaa kustannusten kertymisen kannaltakin olla kiinnostunut taloyhtiössä tehtävistä energian ja veden kulutukseen liittyvistä päätöksistä. Remonttien yhteydessä on aina mielekästä pyrkiä pienempiin lämmitys- ja käyttövesikustannuksiin parantamalla energiatehokkuutta rakenteellisin ja tekniikan keinojen avulla, toteaa asiantuntija Sami Seuna Motivasta.

Omakotitalossa asuva voi itsenäisesti vaikuttaa energiakustannuksiin. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuva voi helposti pienentää sähkölaskuaan 10 prosenttia kulutustottumuksia muuttamalla ja selvästi enemmän pienilläkin korjausinvestoinneilla.

– Energiankäytön haltuunotto ja uusiutuvan energian käyttö, on se sitten maa- tai ilmalämpöä, aurinkosähköä tai -lämpöä, on kannattava investointi pienempiin käyttökustannuksiin ja rakennuksen arvon nostamiseen, Seuna sanoo.

Lisätietoa Facebookissa

Tietoa kuluttajien energianeuvonnasta ja maakunnallisista neuvojista Motivan verkkopalvelussa

www.motiva.fi/koti

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistotietojärjestelmä

22.8.2023

Kiinteistönvälittäjät huolissaan asuntolainojen tarjonnasta

Kiinteistönvälittäjät ovat huolissaan asuntorahoituksen tilanteesta. Asuntojen ostohalukkuus on noussut, mutta pankkien rahoitus on laskenut, selviää Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinakatsauksesta.

4.10.2023

Kiinteistöpalvelujen kysynnän odotetaan laskevan

Kiinteistöpalvelualan suhdannetilanne heikkenee, mutta siitä huolimatta ammattitaitoisen työvoiman puute pysyy merkittävänä vaikeutena. Hakijoiden puute on suurin syy rekrytointivaikeuksille.

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

vähentää rakentamista

1.12.2022

Rakli: Talouden epävarmuus vähentää rakentamista

Korkojen ja kustannustason nousu sekä talouden epävarmuudet vähentävät rakentamisen ja kiinteistökauppojen määrää, kertoo Rakli. Rakennuskustannusten raju nousu kuitenkin hiipuu. Vuokra-asuntojen kysyntä vilkastuu ja vuokrat nousevat suurissa kaupungeissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti