As. Oy Marjasurvimen lukituskriisi ja naapureiden mielenrauha

’- Naapuritaloyhtiöstä päivää, joutaisitteko istahtaa alas kriisipalaveriin? Nyt on meinattes piru irti. Jokin karhukopla on löytänyt meitin häkkivaraston, pyykkituvan ja autohallin. Mites on teidän tiluksienne laita?, aloittaa keskustelun As. Oy Marjasurvimen hallituksessa puikkoja heilutteleva Pertti.

Viiden tunnin päästä kolme päätä kokoontuivat lähikahvilaan wienerin ja kahvikupposen äärelle. Kaikki kolme taloyhtiötä rakennettiin vieriviereen 60-luvun taitteessa ja ovat eläneet rinnakkaiseloaan vuosikymmenet. Taloyhtiöt uusivat julkisivuremontin yhteydessä myös lukituksen. As. Oy Marjasurvin tosin päätyi jättämään lukot ennalleen. Naapuriyhtiö Marjanpoimurissa uusittiin mekaaninen lukitus sellaiseen, jossa patentti on vielä voimassa, jotta avaimia ei noin vain enää kopioida. As. Oy Marjanpuhdistin kävi yhtiökokouksessaan syvälliset keskustelut ja juuri vaihtuneen innokkaan puheenjohtajan johdolla taloyhtiö hankki nykyaikaisen elektromekaanisen lukituksen, joka toimii jopa kännykällä. Nyt reilun puolen vuoden jälkeen muut taloyhtiöt hoitavat jälkipyykkiä kun taas Marjanpuhdistimen väki kehrää tyytyväisyyttään.

– No johan nyt on kumma, että teillä on niin huono onni lukkojen kanssa. Meillä väki vaihtuu tiuhaan, on opiskelijoita, lapsiperheitä ja dinkkuja, ja se yksi Santerikin vuokraa alituiseen omaa kämppäänsä Airbnb-käyttöön. Silti meillä on varsin rauhallista, avainhallinta on reaaliaikaista ja homma toimii moitteettomasti. Tänäänkin poistin lennosta Hämäläisen pojan avaimen käytöstä kun oli unohtanut sen skeittiparkin laidalle.

Julkisivuremontin aikana kahdessa taloyhtiössä jaettiin mekaanisia avaimia työmiehille, eihän kulkemisesta olisi muuten tullut mitään. Remontin jälkeen avaimia jäi kuitenkin palauttamatta. Toki taloyhtiö Marjanpuhdistimessakin jaettiin työmiehille avaimia, mutta ne ohjelmoitiin jo valmiiksi niin, että toimivat vain siihen asti kunnes työmaa on valmis. Sen jälkeen ne ovat vain tyhjiä avainkuoria ilman kulkuoikeuksia.

– Ei vaan meidän taloyhtiöllä ole varaa kalliisiin sähköisiin avaimiin. Vastikettakin jouduttiin korottamaan kun piti investoida valvontakameroihin ja korjailla paikkoja autohalli- ja kanahäkkimurtojen jäljiltä, toteaa Pertti harmissaan.

– Onhan se niinkin, mutta meillä itseasiassa tämä tuli halvemmaksi. Saatiin koko lukitusremontti avainpalveluineen ja pääkäyttöineen kiinteällä kuukausimaksulla, ilman investointia romppeisiin. Helppoa, vaivatonta ja ennen kaikkea voidaan elellä levollisin mielin, myhäilee As. Oy Marjanpuhdistimen Timo.

Tutustu tarkemmin lukostovertailuun >> https://www.certego.fi/fi/site/certegofi/tuotteet-ja-palvelut/lukitusratkaisut/lukostovertailu/

Hoidamme taloyhtiöiden turvallisuuden kerralla kuntoon:

Lukitus- ja turvajärjestelmäsuunnittelu, koulutus ja konsultointi | Lukitussaneeraukset ja uudelleen sarjoitukset | Avainhallinta | Video- ja kameravalvonta, rikosilmoittimet | Ovi- ja porttiautomatiikka
| Oviympäristön huoltopalvelut

Ota meihin yhteyttä: asiakaspalvelu@certego.fi / p. 010 700 701

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.3.2023

Vastuu yhtiölainasta on yhteistä

Taloyhtiö voi ottaa yhtiölainaa esimerkiksi korjaushankkeita varten. Sitä lyhennetään yleensä osakkeenomistajilta kuukausittain kerättävillä pääomavastikkeilla. Jos joku osakkaista ei pysty maksamaan vastikettaan, se jää viime kädessä muiden osakkaiden maksettavaksi.

Tilaajille

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

grillaaminen parvekkeella

16.5.2023

Grillaus sallittua myös kerrostalon parvekkeella

Moni kerrostaloasuja haluaa kesän tullen grillata parvekkeella tai terassilla. Osa taloyhtiöiden osakkaista kokee grillaamisen niin häiritsevänä, että haluaisi kokonaan kieltää sen. Kiinteistöliiton mukaan parvekegrillaamista on kuitenkin vaikea kieltää.

häiriöt taloyhtiössä

5.6.2023

Jatkuvaa häiriötä taloyhtiössä? Toimi näin

Kun joku asukas aiheuttaa taloyhtiössä pitkään jatkuvaa häiriötä, naapureiden tulee ilmoittaa asiasta taloyhtiölle. Vuokranantaja voi ilmoitusten perusteella irtisanoa vuokralaisen. Myös taloyhtiö voi antaa häiritsevää elämää viettävän asukkaan asunnosta hallintaanottovaroituksen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti