Älä polta kynttilöitä loppuun!

Pöytä- ja kruunukynttilöitä ei ole suunniteltu loppuun asti poltettavaksi, kirjoittaa Iltasanomat.

Kynttilöiden turvallisuusmerkintöjen huomioimatta jättäminen voi aiheuttaa palovaaran. Vakuutusyhtiö If:n tutkimassa tulipalossa omakotitalon purkukuntoon tuhonnut tulipalo sai alkunsa terassille puurunkoisiin lyhtyihin jätetyistä kynttilöistä. Kynttilöiden oli luultu sammuneen itsestään. Samanlaisilla kynttilöillä tehty testi osoitti, että palamisen loppuvaiheessa kynttilän sydänlanka meni vaakatasoon, ikään kuin sytytyslangaksi sulalle steariinille.

Kynttilän loppuun polttaminen palamattomalla alustalla ei siis ole turvallista, palamista tulisi seurata niin sisällä kuin ulkonakin. Kynttilät suunnitellaan siten, että niiden käyttö lopetetaan, kun siinä on pari senttiä jäljellä. Poikkeuksena ovat tuikkukynttilät, jotka on suunniteltu poltettavaksi loppuun. Niitäkään ei kuitenkaan jättää valvomatta.

Lue alkuperäinen artikkeli Iltasanomista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

valesokkeli

24.8.2023

Valesokkelirakenteet voi korjata kengittämällä

Valesokkelirakenteet voivat kastuessaan aiheuttaa ongelmia, mutta ne voi korjata kengittämällä. Kengittäessä puuseinärungon alaosaa nostetaan ylöspäin sokkelirakenteesta, ja runko- ja sokkelirakenne eristetään toisistaan lämpö- ja kosteusteknisesti.

31.1.2023

Kiinteistö- ja rakentamisala: Suomi tarvitsee rakennetun ympäristön ministerin

Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestöt julkaisivat tavoitteensa hallituskaudelle 2023–2027. Järjestöt peräänkuuluttavat vahvaa sitoutumista vihreää siirtymää tukevaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitukseen sekä ratkaisuja osaajapulaan.

puutaloyhtiössä

22.6.2023

Hyvää elämää puutaloyhtiössä

Turkulaisessa puutaloyhtiössä As Oy Nummenpuistokatu 9:ssä elämä on yhteisöllistä ja tunnelma idyllinen. Seitsemän asunnon yhtiössä on tekninen isännöinti ja kunnossapitotyöt otettu omiin osaaviin käsiin. Kulut pysyvät kurissa, kun korjaukset tehdään vähin erin.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti