Neljä kymmenestä suomalaisesta haluaa vähentää vedenkulutustaan

Neljä kymmenestä suomalaisesta haluaa vähentää vedenkulutustaan, mutta ei tiedä miten, ilmenee GROHEn Vesibarometrista.

Suomalaiset kuluttavat pohjoismaalaisista toiseksi vähiten vettä, 63 000 litraa henkeä kohti vuodessa. Vain tanskalaiset kuluttavat vettä vielä vähemmän. Silti monet suomalaiset pitävät tärkeänä kulutuksensa vähentämistä. Jopa 44 prosenttia ihmisistä haluaa vähentää vedenkulutustaan. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten sen tekisi. GROHE tarjoaa viisi yksinkertaista vinkkiä, joilla arjen tarpeetonta vesihävikkiä on helppo vähentää.

– Vesibarometrin avulla haluamme kertoa pohjoismaalaisille, miltä heidän vedenkulutuksensa näyttää, sekä kertoa, mitä ongelmia suuren vedenkulutuksen taustalla on. On todella myönteistä, että niinkin moni haluaa vähentää vedenkulutustaan. Tietenkin on ikävää, ettei moni tiedä, miten menetellä, mikä tekee tästä hankkeesta vieläkin tärkeämmän. Jos pystymme auttamaan pohjoismaalaisia vähentämään vesihävikkiään, Vesibarometri-hanke on mielestämme onnistunut, sillä siksihän me tätä teemme, GROHEn maajohtaja Tero Kemppainen sanoo.

Suomalaiset eivät tiedä, mitä he vedestään maksavat

Puhdasta vettä on Suomessa saatavilla lähes rajattomasti, mikä on tehnyt meistä hemmoteltuja. Moni ei tiedä, mitä ja millä perusteella vedestään maksaa. Vesibarometri paljastaa, että 76 prosenttia suomalaisista ei tiedä, paljonko vesilitra maksaa. Joka neljäs ei myöskään tiedä taloutensa vedenkulutuksen laskutusperusteita.

Näin voit pienentää arjen vesihävikkiä:

  • Käytä vettä säästäviä vesihanoja ja suihkukahvoja
  • Sulje suihku aina saippuoinnin ajaksi
  • Älä pese astioita juoksevalla vedellä
  • Sulje vesihana aina hampaiden harjauksen ajaksi
  • Vaihda vuotavien hanojen tiivisteet ja vuotavat wc-istuimet

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2022

Taloyhtiön hallitusjäsenillä keskimäärin 11 vuoden hallituskokemus

Taloyhtiön hallituksen jäsenet käyttävät Kiinteistöliiton tekemän kyselyn perusteella hallitustyöskentelyyn keskimäärin miltei neljä tuntia kuukaudessa. Puheenjohtajilla aikaa kuluu runsaat neljä tuntia ja muilla hallitusten jäsenillä keskimäärin kolme tuntia kuukaudessa. Tavallisin kokoontumistahti tavanomaisena vuonna ilman suuria hankkeita on kolmesta neljään kertaa vuodessa.

16.5.2022

Suorituskyvyttömyysvakuus – todellista turvaa vai sanahelinää?

Miten ratkesi vaasalaisen pientaloyhtiön vuosia kestänyt taisto vakuutusyhtiötä vastaan? Entä miten ratkaisu selkeytti RS-virhevastuujärjestelmää?

18.3.2022

Tutkimus: Joka neljäs omakotiasuja aikoo teettää lämmitysremontin lähiaikoina

Vuonna 2020 lämmitysremontti aiottiin lähiaikoina teettää vain joka kymmenennessä omakotitalossa, viime ja tänä vuonna remontti oli lähiaikoina aikeissa jo joka neljännessä pientalossa. Monessa omakotitalossa lämmitysremontti on ajankohtainen, sillä 40 prosentilla on käytössään alkuperäinen lämmitysjärjestelmä. Alle neljännes on uusinut koko lämmitysjärjestelmänsä 20 viime vuoden aikana ja vajaa 40 prosenttia puolestaan on korjannut alkuperäistä järjestelmää osittain.

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti