Digitaalisen lukituksen riskit huolettavat tukholmalaisia

Maailmasta tulee yhä digitaalisempi, mutta kiinteistöala on yhä monessa asiassa kiinni analogisessa. Näin ennen kaikkea lukituksessa, kirjoittaa Fastighetstidningen.

Digitaalinen lukitus on monella tavoin näppärä. Mutta siinäkin on ongelmansa, kertoo lehden haastattelema Christoffer Börjesson, Fastighetsägarna Stockholmin digitaalisen kiinteistökehityksen päällikkö.

Digitaaliset lukot voidaan hakkeroida, ne keräävät dataa joka voi olla tietosuojaongelma, ja kolmas ongelma ovat ohjelmistojen vaatimat päivitykset.

Börjesson haluaa, että kiinteistönomistajat ovat aloitteellisia ja luovat hyvän ”ekosysteemin” alan palveluille – yhdessä kaupungin, teleoperaattoreiden ja alan yritysten kanssa.

Asukkaan näkökulmasta ongelmana ovat vielä nykyajan nopeat ostosten kotiovelle toimitukset. Silloin tarvitaan monessa tukholmalaistalossa yhä porttikoodi, jonka kertominen on turvallisuusriski.

Artikkelissa esitetään myös parannuksia digitaaliseen lukitukseen, esimerkiksi pelastushenkilökunnan sisäänpääsyyn ja varastettujen kännyköiden aiheuttamiin ongelmiin.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kulunvalvonta

16.11.2023

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi viitisen vuotta sitten pahasta huumeongelmasta. Yhtiössä oli toistuvia häiriöitä, kuten töhrimistä ja murtoja. Ongelmat ratkaistiin uusimalla lukitus ja ottamalla käyttöön kameravalvonta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

lukitusuudistus

27.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Ekologinen ja kustannustehokas lukitusuudistus

Monet taloyhtiöt painivat nousevien kustannusten kanssa ja suunniteltujen hankkeiden siirtämistä pohditaan. Lukituksen uudistamista ei kuitenkaan pidä lykätä, sillä ajantasaisen lukituksen ansiosta voidaan säästyä monelta harmilta.

Abloy Oy

paloturvallisuusriskit

7.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Nyt on aika tarkastaa taloyhtiön paloturvallisuusriskit

Hyvin varautunut taloyhtiö arvioi riskejä säännöllisesti, suorittaa toimenpiteitä riskien pienentämiseksi sekä viestii asukkaille pelastus- ja turvallisuusohjeista. Erityisen tärkeää on pitää pelastussuunnitelma ajan tasalla.

Safetum

paloturvallisuuden

21.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vauhtia taloyhtiöiden paloturvallisuuden hoitamiseen

Suomalaisten kiinteistöjen turvallisuuden edistäminen vaatii yhä nopeampia ja tehokkaampia toimenpiteitä. Yksi toimenpide on Safetumin paloturvallisuuden riskitarkastus ja pelastussuunnitelman päivitys.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti