115-vuotias Kiinteistöliitto vahvalla kasvu-uralla

Kiinteistöliiton jäsenmäärä kasvoi viime vuonna kolmella prosentilla. Vielä vankemmalla kasvu-uralla oli Kiinteistöliittoon kuuluva valtakunnallinen toimialajärjestö Suomen Vuokranantajat, jonka jäsenmäärä kasvoi noin 12 prosenttia. Järjestöön kuuluu nyt noin 20 000 yksityistä vuokranantajaa. Yhteensä yhdistyksillä on noin 51 000 jäsentä.

Kiinteistöliitto jäsenyhdistyksineen jatkoi viime vuonna korona-aikaan mukautettua toimintaansa järjestämällä suurimman osan koulutuksistaan valtakunnallisina webinaareina.

Järjestetyissä koulutuksissa oli 11 000 osallistujaa eri puolita maata, pääosin asunto-osakeyhtiöiden hallituksen jäseniä. Koulutusaiheina olivat muun muassa asunto-osakeyhtiölainsäädäntö ja talous, kunnossapito ja korjaustoiminta sekä sähköautojen latausvalmiudet.

Kiinteistöliiton asiantuntijat vastasivat vuoden aikana lähes 8 700 neuvontapuheluun. Lisäksi avoimeen lakineuvontaan tuli lähes 1 300 puhelua. Uutena jäsenpalveluna otettiin käyttöön Lakibotti, joka antaa jäsenille lakineuvontaa vuorokauden ympäri.

Kiinteistöliiton jäsenistä 95 prosenttia suosittelee jäsenyyttä

Kiinteistöliiton toteuttamassa laajassa jäsentyytyväisyyskyselyssä (4 000 vastaajaa) 95 prosenttia vastaajista kertoi suosittelevansa Kiinteistöliiton yhdistyksen jäsenyyttä.

Tutkimus- ja kehityspalvelut toteuttivat kaikkiaan 13 asumiseen liittyvää tutkimusta viime vuonna. Kiinteistöalan edunvalvojana liitto antoi 36 lausuntoa valmisteilla olevista säädöshankkeista muun muassa eduskunnalle ja ministeriöille.

− Viime vuonna edunvalvonnassa työllistivät koronan ohella muun muassa jätelain sekä maankäyttö- ja rakennuslain uudistaminen. Tänä vuonna agendalla ovat muun muassa Euroopan unionin 55-valmiuspaketti, vuoden 2023 edustavaaleihin valmistautuminen sekä energian hinta ja veroasiat, Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen sanoo.

Tänä vuonna Kiinteistöliitto käynnistää Ilmastoviisas taloyhtiö -hankkeen, johon kuuluu muun muassa taloyhtiöiden ilmastotoimia käsittelevä koulutuskiertue.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

17.9.2021

Talotekniikka jyrää korjausmarkkinoilla

Rakennusten korjaamisessa on luvassa kasvua jatkossakin. Volyymi on nykyhinnoin reilut 2 miljardia suurempi vuonna 2030 eli 16 miljardia euroa, arvioi Forecon Rakennuslehdelle tekemässään markkina-analyysissa. Talotekniikan korjaukset muodostuvat pienemmistä rakenneosakokonaisuuksista, jotka ovat vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihtojärjestelmät, sähkö- ja automaatiojärjestelmät sekä lämpöjärjestelmät.

5.5.2015

Korjausrakentamisessa epävarmaa kasvua

Korjausrakentaminen on uuden korjausrakentamisbarometrin perusteella edelleen vilkasta. Kahdella kolmesta taloyhtiöstä on jokin korjaushankkeen tai sen valmistelun vaihe käynnissä. Korjausrakentamisen kasvunäkymät ovat kuitenkin maltilliset, kasvuodotuksia on lähinnä pk-seudulla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti