Yllätysvähän palokuolemia heinä-elokuussa

Heinäkuu oli poikkeuksellinen kuukausi palokuolematilastoissa, sillä silloin ei kuollut tulipaloissa ketään. Elokuussa menehtyi kolme ihmistä, mikä sekin on alhainen lukema. Heinäkuun pyöreä nolla ilahduttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntijoita erityisen paljon. Tiedot perustuvat järjestön tekemään palokuolematilastointiin.

– En onnistunut löytämään tilastoista toista vastaavaa nollakuukautta, jolloin on selvitty ihan ilman palokuolemia. Ja muutenkin suunta on ollut tänä kesänä laskeva, SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino hehkuttaa.

– Pitkällä aikavälillä tarkasteltuna eli 3 vuoden liukuvana keskiarvona heinä-elokuun palokuolemien määrä on vuoden 2010 jälkeen laskenut kahdeksasta vajaaseen kuuteen.

SPEKissä toivotaankin, että sama kehitys jatkuisi ja loppuvuoden aikana saisimme lisää nollakuukausia.

– On se mahdollista, Leino vakuuttaa ja luettelee keinoja, joiden avulla voidaan välttää tulipalot:

– Silmät tarkkoina nyt syksyllä pientenkin avotulien, kuten kynttilöiden kanssa. Sähkölaitteiden kunnosta huolehtiminen ja tietysti alkusammutuskaluston ja käyttötaidon hankkiminen. Näillä pärjää jo pitkälle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viilentämisen vaihtoehdot

25.5.2022

Viilentämisen monet vaihtoehdot

Kaikkiin vanhoihin kerrostaloihin ei pystytä asentamaan viilentävää ilmalämpöpumppua. Onneksi viilennysvaihtoehtoja löytyy useita.

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

syyskasvit

5.9.2022

Syyskasvit ovat juuri nyt parhaimmillaan

Piha ei kuole saman tien kesän päätyttyä, vaan monet kasvit kukoistavat vielä syksylläkin. Kasvien lehtien vihreä vaihtuu ruskan väreihin ja joissakin on vielä kukkiakin syksyllä. Syksy on myös hyvää istutusaikaa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

vuokrakehitys

20.10.2022

Pk-seudun vuokrakehitys muuta maata hitaampaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä–syyskuussa koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat muita alueita hitaammin runsaan tarjonnan vuoksi. Suurten vuokra-asuntojen kysyntä on erityisen suurta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti