VVO ja Lassila & Tikanoja häätävät harmaata taloutta kiinteistöpalvelualalta

VVO ja Lassila & Tikanoja ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa määritellään ja tarkennetaan yhtiöiden yhteistyössä noudattamaa vastuullisten hankintojen toimintamallia. Tilaajavastuulain huomioiminen yhteistyösopimuksessa tarkoittaa, että palvelun tilaajan on selvitettävä ja vastattava siitä, että ulkopuolista työvoimaa käytettäessä sopimuskumppani hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. VVO teki vastaavan sopimuksen ISS:n kanssa viime vuoden joulukuussa.

Käytännössä tilaajavastuulain noudattaminen toimii VVO:n ja Lassila & Tikanojan välillä siten, että Lassila & Tikanoja käyttää vain VVO:n tilaajavastuulain alaisessa toimittajarekisterissä olevia toimijoita. Uuden käytännön tarkoitus on torjua harmaata taloutta.

Kiinteistöpalvelualalla harmaa talous ei ole toistaiseksi ollut iso ongelma. Ennaltaehkäisevällä toiminnalla hyvä tilanne halutaan säilyttää.

– Vastuullisuus on VVO:n strategiaan linjattu toimintaperiaate. Sopimus takaa sen, että tilaajavastuu kattaa koko kiinteistöpalveluidemme toimintaketjun kattaen myös kumppanimme mahdolliset alihankinnat ja ostot tilaajan lukuun. Kumppanuusverkostojen hallinta loppuun asti on keskeisimpiä alueita vastuullisuuden käytännön toteutuksessa, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Sopimuksen noudattamista valvotaan ja sen noudattamatta jättämiselle on nollatoleranssi. Mahdollisille sopimusrikkeille on määritelty sopimussanktiot.

– On hienoa olla mukana kehittämässä vastuullisia toimintatapoja yhdessä VVO:n kanssa. Meillä L&T:llä tilaajavastuun noudattaminen on osa päivittäistä toimintaamme ja haluamme kaikin keinoin edistää harmaan talouden torjuntaa, sanoo Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää.

Lassila & Tikanonja vastaa kiinteistönhoidossa noin 400 ja siivouksessa yli 600 VVO:n kiinteistöstä. Lisäksi Lassila & Tikanoja tarjoaa VVO:lle mm. jätehuoltoon sekä viemärien ja kaivojen huoltoon liittyviä palveluita. 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.9.2014

Lumo sisältää vuokra-asumisen uuden palveluvalikoiman

VVO-konserni ottaa käyttöön kaksi vuokra-asumisen brändiä, tutun VVO:n rinnalle on syntynyt Lumo. Lumon tarkoitus on helpottaa asiakasta vuokra-asuntoa etsiessään huomaamaan palveluiden sisältö ja laajuus. Lumo sisältää VVO-konsernin jo olemassa olevia ja uusia vuokra-asuntoja, joissa on käytössä koko ajan kehittyvä ja laajeneva asumisen lisäpalveluiden valikoima.

20.10.2015

Tampereen ja Hämeenlinnan VVO-kotikeskukset aloittavat Green Officen

Green Office -pioneeri VVO-konserni tähtää valtakunnallisesti vihreäksi toimistoksi. Green Office on WWF Suomen kehittämä toimistoille suunnattu ympäristöjärjestelmä, jonka tarkoituksena on auttaa työpaikkoja vähentämään ympäristökuormitustaan, lisäämään työtekijöiden ympäristötietoutta ja saavuttamaan säästöjä. Green Office perustettiin vuonna 2002, jonka jälkeen se on kasvanut maailmanlaajuiseksi ohjelmaksi kattaen tänä päivänä 11 eri maata.

3.9.2014

VVO ja Hartela toteuttavat vuokra-asuntoja yli 100 miljoonalla eurolla

VVO Kodit Oy on sopinut 29.8.2014 Rakennusosakeyhtiö Hartelan kanssa 112 miljoonan euron arvosta vuokra-asuntotuotantoa Helsinkiin, Espooseen, Tuusulaan ja Lahteen. Yhteensä rakenteille tulee tällä sopimuksella yli 500 asuntoa. Asunnoista tulee VVO-konserniin kuuluvan uuden Lumo-brändin koteja.

14.2.2018

Kun lämpöpatteri lukee sääennusteet, pärjää pakkaspäivinäkin ilman villasukkia

Lassila & Tikanoja aloitti vuoden 2015 kesällä yhteistyön digitaalisia energiatehokkuuspalveluita tarjoavan Fourdeg-yrityksen kanssa. Yhteistyönä toteutettu älykäs energianhallintajärjestelmä oppii käyttäjiensä tarpeet ja tottumukset, pystyy varautumaan säämuutoksiin ja takaa halutut lämpötilat joka huoneeseen. ”Digitaalinen energiapalvelumme oppii ennakoimaan kiinteistön jokaisen huoneen lämmön ja lämmityksen tarpeen, ja toteuttamaan lämmitystä oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan”, Fourdegin toimitusjohtaja Markku Markkonen kuvailee […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti