VVO ja Lassila & Tikanoja häätävät harmaata taloutta kiinteistöpalvelualalta

VVO ja Lassila & Tikanoja ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa määritellään ja tarkennetaan yhtiöiden yhteistyössä noudattamaa vastuullisten hankintojen toimintamallia. Tilaajavastuulain huomioiminen yhteistyösopimuksessa tarkoittaa, että palvelun tilaajan on selvitettävä ja vastattava siitä, että ulkopuolista työvoimaa käytettäessä sopimuskumppani hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. VVO teki vastaavan sopimuksen ISS:n kanssa viime vuoden joulukuussa.

Käytännössä tilaajavastuulain noudattaminen toimii VVO:n ja Lassila & Tikanojan välillä siten, että Lassila & Tikanoja käyttää vain VVO:n tilaajavastuulain alaisessa toimittajarekisterissä olevia toimijoita. Uuden käytännön tarkoitus on torjua harmaata taloutta.

Kiinteistöpalvelualalla harmaa talous ei ole toistaiseksi ollut iso ongelma. Ennaltaehkäisevällä toiminnalla hyvä tilanne halutaan säilyttää.

– Vastuullisuus on VVO:n strategiaan linjattu toimintaperiaate. Sopimus takaa sen, että tilaajavastuu kattaa koko kiinteistöpalveluidemme toimintaketjun kattaen myös kumppanimme mahdolliset alihankinnat ja ostot tilaajan lukuun. Kumppanuusverkostojen hallinta loppuun asti on keskeisimpiä alueita vastuullisuuden käytännön toteutuksessa, sanoo VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Sopimuksen noudattamista valvotaan ja sen noudattamatta jättämiselle on nollatoleranssi. Mahdollisille sopimusrikkeille on määritelty sopimussanktiot.

– On hienoa olla mukana kehittämässä vastuullisia toimintatapoja yhdessä VVO:n kanssa. Meillä L&T:llä tilaajavastuun noudattaminen on osa päivittäistä toimintaamme ja haluamme kaikin keinoin edistää harmaan talouden torjuntaa, sanoo Lassila & Tikanojan toimitusjohtaja Pekka Ojanpää.

Lassila & Tikanonja vastaa kiinteistönhoidossa noin 400 ja siivouksessa yli 600 VVO:n kiinteistöstä. Lisäksi Lassila & Tikanoja tarjoaa VVO:lle mm. jätehuoltoon sekä viemärien ja kaivojen huoltoon liittyviä palveluita. 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.

rakennus- ja purkujätteet

10.8.2023

Rakli: Rakennus- ja purkujätteet uusiokäyttöön

Suomessa syntyy vuosittain noin 1,6 miljoonaa tonnia rakennus- ja purkujätettä, josta vain noin puolet päätyy hyötykäyttöön. Tavoitteena on hyödyntää uudelleen vähintään 70 prosenttia syntyvästä purkujätteestä. Raklin ja ympäristöministeriön green deal -sopimus edistää tätä tavoitetta.

8.11.2022

Osakas, muista nämä yhtiökokouksessa

Taloyhtiön osakkaan kannattaa osallistua yhtiökokouksiin, sillä siten hän voi vaikuttaa taloyhtiön kuluihin. Erityisesti remontit vaikuttavat taloyhtiön talouteen, joten ne tulisi tehdä ajallaan ja energiatehokkuus huomioiden.

3.10.2022

Isot työkalut käyttöön lainaamalla

Kymmenen helsinkiläistä taloyhtiötä kokeilee yhteistä tavaralainaamoa, josta voi noutaa tarvitsemansa laitteen lainaan sovelluksen avulla. Muun muassa höyrypuhdistimen ja tekstiilipesurin lainausmahdollisuus on kiinnostanut asukkaita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti