Vuokranantajakoulu kiertää 17 paikkakunnalla

Suomen Vuokranantajien Vuokranantajakoulu on käynnistynyt. Koulu kiertää tulevan kuukauden aikana eri puolilla Suomea 17 tapahtumassa. Tilaisuuksissa pohditaan vuokraamisen ajankohtaisia pulmia.

Kaksituntisessa koulutuksessa kuullaan vinkkejä asuntosijoittamisessa ja vuokraustoiminnassa onnistumiseen. Tilaisuuksissa Suomen Vuokranantajien asiantuntijat pureutuvat vuokrauksen ja asuntosijoittamisen ajankohtaisiin teemoihin ja yleisiin pulmiin erilaisten esimerkkitapausten kautta.

”Ajankohtainen teema on esimerkiksi asumistuen muutokset vuokrasopimuksiin. Opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin vaikuttaa muun muassa siihen, millaisia vuokrasopimuksia he haluavat solmia. Tällä on vaikutusta myös monen vuokranantajan elämään”, kertoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Vuokranantajakoulu tarjoaa apua vuokraamisen pulmatilanteisiin

Lisäksi Vuokranantajakoulussa pohditaan tänä vuonna muun muassa tupakkalain muutosten vaikutusta vuokranantajiin sekä hyvän vuokratavan mukaisia toimia erilaisissa ongelmatilanteissa.

”Vuokraamisessa tulee esiin monenlaisia pulmatilanteita häiritsevästä elämästä vuokranmaksuongelmiin. Lainsäädännön tunteminen on tärkeä pohja näissä tilanteissa toimimiseen. Hyvä vuokranantaja pyrkii myös löytämään joustavia ja asiakaslähtöisiä ratkaisuja”, Koro-Kanerva sanoo.

Vuokranantajakoulu antaa myös hyvän mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia muiden alueen yksityisten vuokranantajien kanssa: esimerkiksi Helsingissä koolla oli lähes 400 yksityistä vuokranantajaa keskustelemassa ja oppimassa.

Vuokranantajakoulu kiertää 17 paikkakunnalla eri puolilla Suomea 27.3.-27.4.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

omatoiminen isännöinti

28.8.2023

Omatoiminen isännöinti toimii pienessä yhtiössä

Omatoiminen isännöinti voi olla hyvä vaihtoehto pienelle taloyhtiölle, jos osakkaille sopii, että tehtävä kiertää osakkaiden kesken. Helsingin Paloheinässä sijaitsevalla kahden rivitalon taloyhtiöllä on aina ollut oto-isännöitsijä.

väistöasunto

10.5.2023

Putkiremonttia voi paeta väistöasuntoon

Putkiremontin ajaksi ei kannata jäädä omaan asuntoon, vaan on järkevää hankkia väistöasunto. Väistöasunnon voi löytää monelta taholta, esimerkiksi AirBnB:stä tai vapaa-ajanasunnosta. Omia asumisen tarpeita on hyvä miettiä väistöasuntoakin hankkiessa.

asumisoikeusasunnon hakeminen

9.5.2023

Asumisoikeusasunnon hakeminen muuttuu

Asumisoikeusasuntojen hakemista uudistetaan. Syksystä 2023 alkaen järjestysnumero haetaan ARAlta riippumatta siitä, missä kunnassa haettu asunto sijaitsee. Kuntien myöntämiä järjestysnumeroita voi käyttää vuoden 2023 loppuun asti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti