Viestintäfoorumi tarjoaa ajankohtaista tietoa talotekniikasta

Talotekniikan viestintäfoorumi tarjoaa rakennusten omistajille ja ylläpidosta vastaaville ajantasaista tietoa siitä, miten rakennusten energiatehokkuutta on mahdollista parantaa säätämällä lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät oikein sekä pitämällä järjestelmät kunnossa. Tietoa on tarjolla niin pientaloista, rivi- ja kerrostaloista kuin palvelurakennuksista. Parhaillaan muistutellaan kiinteistöjen ylläpidosta ja käytöstä kesäkaudella.

Tehostetulla viestinnällä ja neuvonnalla toimeenpannaan kansallisesti EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä (EPBD, Energy Performance of Buildings Directive). Suomessa direktiivin velvoitteet on päätetty toteuttaa jatkamalla ja laajentamalla vapaaehtoista neuvontamenettelyä pakollisten tarkastuksien sijaan.

– Talotekniikan oikeilla säädöillä ja kunnossapidolla on väliä. Parempi energiatehokkuus myös usein kohentaa asumisviihtyvyyttä ja säästää rahaa. Olen iloinen, että alan toimijat lähtivät innokkaasti mukaan yhteisiin viestintä- ja neuvontatalkoisiin, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Talotekniikan viestintäfoorumin muodostavat 16 rakennus- ja kiinteistöalan toimijaa, jotka edustavat sekä rakennusten omistajia että lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialaa. Foorumin toimintaa koordinoi Motiva ympäristöministeriön toimeksiannosta.

– Taloyhtiöiden kannalta on hienoa, että pakollisten tarkastusten sijasta voimme edistää energiatehokkuutta jakamalla tietoa hyvistä käytännöistä, sanoo Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy.

Viestinnällä halutaan korostaa, että rakennuksen energiatehokkuus kannattaa huomioida järjestelmällisesti osana sen vuotuisia huolto- ja ylläpitotoimia. Myös varsinaisen viestinnän kohteita on mukana aiempaa enemmän, sillä direktiivin artiklat koskevat laajasti eri lämmitysmuotoja: lämmityskattiloiden lisäksi mukana ovat sähkö, lämpöpumput, kaukolämpö sekä eri hybridijärjestelmät.

– Tuomme laajan joukon alan toimijoita yhteiseen verkostoon viestimään ja vaihtamaan kokemuksia lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan ajankohtaisista asioista. Yhteistyöllä saamme enemmän näkyvyyttä energiatehokkuuden parantamiselle ja muille keskeisille aihealueille, muistuttaa asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell Motivasta.

Viestintäfoorumissa ovat mukana:
• RAKLI
• Suomen Kuntaliitto
• Suomen Kiinteistöliitto
• Suomen Omakotiliitto
• Isännöintiliitto
• Energiateollisuus
• Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU
• Bioenergia ry
• Lämmitysenergia Yhdistys ry
• Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL
• Suomen LVI-liitto SuLVI ry
• VVS Föreningen i Finland
• Nuohousalan Keskusliitto
• Suomen Kylmäliikkeiden liitto SKLL
• Talotekninen teollisuus ja kauppa Talteka
• Sisäilmayhdistys ry

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.9.2016

Tiivistä tietoa taloyhtiöille Salossa ja Lappeenrannassa

Taloyhtiöille tärkeää ja ajankohtaista tietoa on syksyn kuluessa tarjolla mm. Salossa ja Lappeenrannassa. Näillä paikkakunnilla taustalla ovat Kiinteistöalan Luotettavat kumppanit eli REM-verkosto, joka järjestää asiantuntijapuheenvuoroista ja näyttelyistä koostuvat maksuttomat tapahtumat alueellisten kiinteistöyhdistysten kanssa.

28.6.2018

KIRA-digin kokeiluhankkeet hakevat sijoittajia – Betoniluola-pitchaustapahtuman finalistit valittu

Yksitoista KIRA-digin kokeiluhanketta tavoittelee enkeli- ja pääomasijoittajien huomiota KIRA-digin sijoittajatapahtumassa 16. elokuuta. Ympäristöministeriön KIRA-digi vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota, jonka haasteita finalistihankkeet pyrkivät ratkaisemaan.

10.2.2017

Espoo tarjoaa avointa dataa käyttöön uudella tavalla

Espoon karttapalvelusta löytyy nyt uusi kokonaisuus Avoin data, jonka kautta kuntalaiset pääsevät tutustumaan avoimiin aineistoihin ja lataamaan mm. kaupungin 3D-rakennusmalleja. Espoo avaa kaupunkilaisten käyttöön avointa dataa uudella tapaa karttapalvelussaan.

10.3.2022

Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen. Kiinteistöliiton asiakkaat ovat saaneet lisäpalveluja myös järjestetyissä webinaareissa. Valtakunnalliseen Kiinteistöliittoon kuuluvan Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo Länsi-Suomi-lehdessä yhdistyksen kokeneen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti