Vastuu- ja pelastusasiat täyttivät Presidentin auditorion

Kiinteistöliitto Uusimaa ja Helsingin Pelastusliitto järjestivät koulutusillan taloyhtiön hallituksen jäsenille ja puheenjohtajille eilen tiistaina 30.9.2014 Sokos Hotel Presidentin auditoriossa.
Koulutusilta oli maksuton ja kaikille avoin, mutta vaati ennakkoilmoittautumisen.
Avaussanat lausuivat Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Kai Haarma ja Helsingin Pelastusliitto ry:n toiminnanjohtaja Olli Kurvinen.

Ensimmäisessä alustuksessa Kai Haarma kertoi taloyhtiön ja hallituksen vastuista oikeuskäytännön valossa. Hän valotti hovioikeuksien (onneksi harvalukuisten, kuten Kai Haarma totesi) päätösten avulla, miten hallituksen ja isännöitsijän vastuun rajoja on vedetty erilaisissa tilanteissa.

Turvallisuusasiantuntija Kaci Bourdache Helsingin Pelastusliitto ry:stä kertoi ajankohtaisista asioista asumisturvallisuudessa ja pelastuslain velvoitteista. Lisäksi hän kertoi paloturvallisuuden omavalvontahankkeen käynnistymisestä Helsingissä.
Bourdache avasi, mitä kaikkea (nimeltään hiukan harhaanjohtavaan) pelastussuunnitelmaan tulee sisältyä ja mitä taloyhtiö voisi miettiä pakollisten asioiden lisäksi.

Helsingin Pelastusliitto Oy:n toimitusjohtaja Viljami Vuorela kertoi pelastussuunnitelmasta arkisen turvallisuuden perustana kotona ja työpaikalla. Hän havainnollisti suunnitelman laadintaa ja konkreettisista sisältövaatimuksia. Pelastussuunnitelman tulee olla paitsi kaiken tarpeellisen kattava, silti myös selkeä.

Kuvien, kaavioiden ja karttojen käyttäminen on suositeltavaa – ja kuvien tulisi olla omasta kiinteistöstä. Pelastussuunnitelma tehdään kiinteistön väkeä varten, ei viranomaisille. Suunnitelman ja sen tiivistelmän jakelusta on huolehdittava.

Lopuksi oli Kiinteistöliiton infoiltojen perinteiseen tapaan yleisökysymyksiä ja keskustelua.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vastuullinen Saumalaakso

Yritysvastuu on yrityksen lupaus käyttäytyä vastuullisesti yhteiskunnan velvoittamin pelisäännöin. Vastuullinen yritys toimii mahdollisimman kestävällä tavalla: taloudellisen kannattavuuden lisäksi se ottaa huomioon sidosryhmien, ympäristön ja yhteiskunnan edut. Saumalaakson missiona on toimia alan vastuullisena edelläkävijänä nyt ja jatkossa.

Saumalaakso

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

1.12.2022

Taloyhtiöille lisää vastuuta palovaroittimista

Eduskunnan käsittelyssä oleva pelastuslaki on siirtämässä taloyhtiöille entistä enemmän vastuuta asuntojen paloturvallisuudesta. Pelastuslain muutosesitys tarkoittaisi sitä, että taloyhtiö olisi vastuussa palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti