Vastuu- ja pelastusasiat täyttivät Presidentin auditorion

Kiinteistöliitto Uusimaa ja Helsingin Pelastusliitto järjestivät koulutusillan taloyhtiön hallituksen jäsenille ja puheenjohtajille eilen tiistaina 30.9.2014 Sokos Hotel Presidentin auditoriossa.
Koulutusilta oli maksuton ja kaikille avoin, mutta vaati ennakkoilmoittautumisen.
Avaussanat lausuivat Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Kai Haarma ja Helsingin Pelastusliitto ry:n toiminnanjohtaja Olli Kurvinen.

Ensimmäisessä alustuksessa Kai Haarma kertoi taloyhtiön ja hallituksen vastuista oikeuskäytännön valossa. Hän valotti hovioikeuksien (onneksi harvalukuisten, kuten Kai Haarma totesi) päätösten avulla, miten hallituksen ja isännöitsijän vastuun rajoja on vedetty erilaisissa tilanteissa.

Turvallisuusasiantuntija Kaci Bourdache Helsingin Pelastusliitto ry:stä kertoi ajankohtaisista asioista asumisturvallisuudessa ja pelastuslain velvoitteista. Lisäksi hän kertoi paloturvallisuuden omavalvontahankkeen käynnistymisestä Helsingissä.
Bourdache avasi, mitä kaikkea (nimeltään hiukan harhaanjohtavaan) pelastussuunnitelmaan tulee sisältyä ja mitä taloyhtiö voisi miettiä pakollisten asioiden lisäksi.

Helsingin Pelastusliitto Oy:n toimitusjohtaja Viljami Vuorela kertoi pelastussuunnitelmasta arkisen turvallisuuden perustana kotona ja työpaikalla. Hän havainnollisti suunnitelman laadintaa ja konkreettisista sisältövaatimuksia. Pelastussuunnitelman tulee olla paitsi kaiken tarpeellisen kattava, silti myös selkeä.

Kuvien, kaavioiden ja karttojen käyttäminen on suositeltavaa – ja kuvien tulisi olla omasta kiinteistöstä. Pelastussuunnitelma tehdään kiinteistön väkeä varten, ei viranomaisille. Suunnitelman ja sen tiivistelmän jakelusta on huolehdittava.

Lopuksi oli Kiinteistöliiton infoiltojen perinteiseen tapaan yleisökysymyksiä ja keskustelua.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.2.2022

Taloyhtiö voi joutua vastuuseen liukastumisesta tai lumen putoamisesta väärään paikkaan?

Kun talvella maa on liukas ja katoille kertyy lunta, taloyhtiöiden vastuu piha-alueidensa hoidosta korostuu. − Taloyhtiöllä on korostunut huolellisuusvelvollisuus kiinteistön ja rakennuksen turvallisuudesta, sanoo Suomen Kiinteistöliiton apulaislakimies Kristel Pynnönen Helsingin Sanomien haastattelussa. Vastuu perustuu muun muassa järjestyslakiin ja asunto-osakeyhtiölakiin.

18.10.2021

Kuka on vastuussa, jos asuntokauppa ei suju?

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n toimitusjohtaja Jussi Mannerbergin mukaan välittäjän rooli on nykyisellään selkeä myyjän ja ostajan välissä. Välitysliike on lain mukaan vastuussa välittäjän toiminnasta. Kiinteistönvälitysala on tarkasti säännelty.

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vastuullinen Saumalaakso

Yritysvastuu on yrityksen lupaus käyttäytyä vastuullisesti yhteiskunnan velvoittamin pelisäännöin. Vastuullinen yritys toimii mahdollisimman kestävällä tavalla: taloudellisen kannattavuuden lisäksi se ottaa huomioon sidosryhmien, ympäristön ja yhteiskunnan edut. Saumalaakson missiona on toimia alan vastuullisena edelläkävijänä nyt ja jatkossa.

Saumalaakso

11.2.2022

Talvi ei voi yllättää taloyhtiöpäättäjiä

Tamperelainen kiinteistöjuristi Markus Talvio kirjoittaa Aamulehden mielipideosastolla, että taloyhtiön vastuukysymyksiä on syytä selventää. Hallitus on se toimielin, joka käytännössä päättää piha-alueiden ja rakennusten kunnossapidosta. Miten rikos- tai vahingonkorvausvastuu konkreettisesti syntyy ja keneen se tosiasiassa kohdistuu?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti