Vantaan fiksuin taloyhtiö laittoi energiasyöpöt kuriin

Vantaan Energia etsi keväällä Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energiaratkaisut ovat säästäneet sekä ympäristöä että euroja. Voittaja oli asunto-osakeyhtiö Minkkikuja 3, jossa on parannettu energiatehokkuutta pikkuhiljaa saneerausten yhteydessä.

Tyypillisen taloyhtiön hoitokuluista noin 30–40 prosenttia kuluu energiaan ja veteen.

– Remonttivalinnoilla, mutta myös päivittäisessä arjessa voi vaikuttaa paljonkin taloyhtiön energiatehokkuuteen ja sitä kautta lämmityskuluihin. Halusimme palkita Minkkikujan asunto-osakeyhtiön, koska siellä on tehty pitkäjänteistä työtä fiksun energiankäytön eteen, Vantaan Energian kaukolämmön myyntipäällikkö, Fiksuin taloyhtiö -raadin jäsen Ville Kivin kiittelee.

Palkinnoksi Vantaan fiksuin taloyhtiö saa joulukuun ilmaiset kaukolämmöt. Vantaalaisissa taloyhtiöissä talvikuukauden lämmityskulu on keskimäärin noin kolme tuhatta euroa.

– Olin todella hämmästynyt, kun kuulin taloyhtiömme voitosta. Tätä pitää juhlistaa porukalla, asunto-osakeyhtiö Minkkikuja kolmen hallituksen puheenjohtaja Eija Rönkkö-Tikka iloitsee. Hän kertoo, että taloyhtiön hallituksella on ollut vahva tahto saada energiasyöpöt kuriin. Arjessa energiaa säästetään valojen järkevällä käytöllä. Myös turhaan tuulettamista on vähennetty.

Uusissa kerrostaloissa energiatehokkuuteen kiinnitetään huomiota jo rakennusvaiheessa, mutta vanhemmissa taloyhtiöissä paljon jää hallituksen kontolle.

Tällä hetkellä Minkkikujan 1990 rakennetussa taloyhtiössä on käynnissä laaja saneeraushanke.

– Käynnissä on ikkunaremontti, jonka jälkeen aloitamme kylpyhuoneremontin. Panostamme muun muassa ikkunoiden lämmöneristykseen, jolla parannamme taloyhtiömme energiatehokkuutta. Suunnitteilla on myös pihan valaistuksen ja parkkipaikkojen uusiminen, Rönkkö-Tikka sanoo.

Taloyhtiöissä kulutetaan 10 % kaikesta Suomessa käytettävästä energiasta. Vantaan Energia etsi Vantaan fiksuinta taloyhtiötä, jossa energiaratkaisuilla on säästetty ympäristöä ja vähennetty energiankulutusta. Samalla haluttiin kuulla hyviä käytäntöjä, joilla on onnistuttu säästämään ympäristöä ja kukkaroa.

Artikkelia muokattu 30.6.2017 ko 10:45:

Muutettu Ville Kivinin titteliksi kaukolämmön myyntipäällikkö.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti