Välittäjän vinkit Asuntomessuille

Asuntomessuilta jokaiselle löytyy jotakin, niin sisustusvinkkejä omaan kotiin kuin arkkitehtuurisia elämyksiä tämän hetken rakentamisvillityksistä. Huom!-ketjun kiinteistönvälittäjä vinkkaa, mihin asunnoissa kannattaa tällä kertaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kivistön asuntomessualue on rakennettu tiiviisti ja se sijaitsee hyvien yhteyksien päässä kehäratoineen.

Messujen tämän vuoden vetonaula on puukerrostalot.

”Puukerrostalot ovat tulevaisuuden rakentamista ja erityisesti Suomessa järkevä raaka-aine, sillä puita meillä riittää. Puutalo on myös erinomainen asumisominaisuuksiltaan, se hengittää ja mukavuus on toista luokkaa verrattuna esimerkiksi kivitaloihin”, kertoo Huom!-ketjun kiinteistönvälittäjä Ulla Becker.

Puutalojen lisäksi Becker listaa tämän vuoden messujen asumistrendit:

  1. Valoisuus. Asunnoissa panostetaan valoisaan tunnelmaan. Erityisesti asunnon ovesta sisään astuessa on tärkeää nähdä ulos asunnon läpi. Siitä tulee avara ja raikas tunnelma.
  2. Isot huoneet. Ikkunoiden lisäksi avaruutta taloon tuovat isot huoneet.
  3. Jätehuolto. Messualueen talojen jätehuolto on hoidettu automatisoidulla jätteidenlajittelujärjestelmällä, jolloin alueelle ei tarvita roska-autoja tai alueella ei ole yleisroskiksia. Ekologista ja kaunista, ilman hajuhaittoja.
  4. Yksityiskohdat. Kaikki on mietitty tarkkaan ja huolellisesti. Pienet, kekseliäät yksityiskohdat ovat valttia, mutta myös järkevyys on muistettu. Esimerkiksi suuressa talossa täytyy olla riittävä määrä wc- ja pesutiloja.
  5. Terassi ja piha. Iso terassi on omakotitalon sydän, erityisesti kesällä. Tähänkin on panostettu tänä vuonna erityisesti.
  6. Huolitellut pihat. Nykytrendi on se, että halutaan piha, mutta se ei saa olla liian iso. Pihan istutukset ja kivetykset tuovat siihen arvokkuutta, ja erityisesti kivetyksiin on panostettu. Kaikki pihat ovatkin ammattilaisten suunnittelemia. Kivetys etupihalla ja ruohikko takapihalla, automatisoitu kastelujärjestelmä ja robottileikkuri varmistavat, että pihan hoito käy vaivatta.
  7. Maalämpö. Maalämmön käyttö on tätä päivää. Useimmat messukohteet ovat kytkettynä maalämpöön.
  8. Hyvät yhteydet. Uuden Kehäradan lisäksi omalla autolla pääsee kätevästi lentokentälle, Kehä 3:selle, Tuusulantielle ja Hämeenlinnantielle. Alueella on myös automatisoitu liikennejärjestelmä, jossa kuskiton minibussi kuljettaa ihmisiä Vantaan Kivistön aseman ja Asuntomessualueen välillä.

”Asuntomessujen kohteissa on aina jotain ekstraa, kuten takka ja viinikaappi. Normaalisti messuasunnoilla on jo omistaja etukäteen, ja ne rakennetaan tulevan asukkaan toiveiden mukaisesti. Messuilta kodin ostava on puolestaan usein tullut katsomaan kohdetta jo ennen messuja ja kaupat tehdään vasta messujen jälkeen. Asuntomessubrändi nostaa asunnon arvoa, koska kaikki tuovat sinne esille oman jalokivensä ja se hiotaan viimeisen päälle. Alueet jäävät elämään messujen jälkeenkin”, tiivistää Becker.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.3.2022

Myyjälle asuntokaupasta 80.000 euron lasku, vaikka ei tehnyt mitään väärin

Helsingin Sanomat: Turun ydinkeskustassa sijaitseva huoneisto vaihtoi omistajaa vuonna 2017 noin 90 000 eurolla. Nyt myyjä joutuu palauttamaan myyntihinnasta 50 000 euroa korkoineen ja maksamaan oikeudenkäyntikuluja 30 000 euroa. HS kertoo, että taustalla on erikoinen riita, joka aiheutui viranomaisten rekistereissä olevista vääristä tiedoista.

suurten asuinrakennusten

14.10.2022

Suurten asuinrakennusten energiansäästövinkit ammattilaisille

Motiva, Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto kertovat kiinteistöammattilaisille vinkkejä suurten asuinrakennusten energiansäästöön. Ensimmäisenä kannattaa pienentää yleisten tilojen lämpötiloja ja tarkistaa ilmanvaihto.

20.1.2022

Vuokra-asuntomarkkinoilla tapahtui vuodessa valtava murros

Asuntojen vuokraamisen vaikeutuminen on tapahtunut nopeasti ja tullut suurelle yleisölle yllätyksenä. Ikuisuusongelmalta tuntuneen vuokra-asuntopulan jälkeen kaikkien ei ole ollut helppoa uskoa muutosta todeksi. − Vielä muutama vuosi sitten riitti, että sijoitusasunto sijaitsi halutulla alueella.

18.2.2022

Kokonaisia kerrostaloja myydään nyt myös kuluttajille

Etuovessa tai Oikotiessä tulee harvemmin vastaan myynti-ilmoituksia, joissa myydään kokonaisia kerrostaloja. Viime aikoina kuluttajasivustoille on kuitenkin ilmestynyt keskikokoisissa suomalaiskaupungeissa sijaitsevia kerrostalokohteita, jotka seisovat kohtuullisen hyvillä paikoilla. Talouselämä-lehti kertoo Rovaniemen keskustassa helmikuun alussa myynnissä olevasta 15 asuinhuoneistosta ja kahdesta liiketilasta pyydetään 2,85 miljoonaa euroa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti