Tuomas Silvennoinen on Vuoden 2019 Lasirakentaja

Vuoden 2019 lasirakentajaksi on valittu PES-Arkkitehdit Oy:n osakas ja suunnittelujohtaja Tuomas Silvennoinen. Suomen Tasolasiyhdistyksen hallitus perusteli valintaansa seuraavasti: Tuomas Silvennoinen on tehnyt merkittävää työtä näyttävien ja monipuolisten rakennusten suunnittelijana, joissa lasirakenteet ovat oleellinen osa niin julkisivua kuin sisärakenteitakin. Lasi tuo tilaan avaruutta, läpinäkyvyyttä ja oikein suunniteltuna tekee tilasta rauhallisen ja turvallisen tuntuisen.

Esimerkillinen lasisuunnittelun kohde on monia palkintoja napannut Helsingin matkustajasataman Länsiterminaali T2. Terminaali on vakuuttava taidonnäyte, jossa avoimuus, muotoilu ja valoisuus yhdistyvät luoden miellyttävän matkustajakokemuksen. Samaan laadukkaaseen tunnelmaan on tähdätty myös Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennuksessa, jossa suomalaisuus on avainasemassa. Tuomas Silvennoinen on vienyt suomalaista arkkitehtiosaamista myös ulkomaille. Hänen merkittävin ulkomainen suunnittelukohde on Icon YunDuan pilvenpiirtäjä Chengdussa Kiinassa.

Vuoden Lasirakenne ja Vuoden Lasirakentaja tunnustuksilla Suomen lasiala haluaa nostaa esille poikkeuksellisia lasituskohteita ja monipuolisia lasitussuunnitelmia, jotka edistävät hyvän lasirakentamisen kulttuuria. Palkintotuomaristoon kuuluivat Suomen Tasolasiyhdistys ry:n hallitus ja toiminnanjohtaja.

Palkintotilaisuus Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä lentokentän historian mittavin laajennushanke. PES-Arkkitehtien suunnittelema laajennus käsittää neljä uudisosaa: eteläsiiven, länsisiiven, Aukion ja rajatarkastuksen laajennuksen.

Keskeistä Finavian laajennushankkeessa on suomalaisuus ja luonto; arkkitehtonisesti vaikuttavat tilat, jotka luovat rauhoittavan ja virkistävän, aisteja hivelevän asiakaskokemuksen.

Vuoden 2019 lasirakentaja -palkinto luovutettiin Tuomas Silvennoiselle 24.4.2019 Finavian uusissa tiloissa; tarkemmin juuri valmistuvan länsisiiven Muumikahvilan vieressä.

– Olen kiitollinen ja otettu Vuoden Lasirakentaja -palkinnosta. Olen usein joutunut perustelemaan laajojen lasirakenteiden hyötyjä ja täällä matkustajatiloissa lasin merkitys korostuu; lentoasemalle saapunut matkustaja näkee maiseman, kiitoradan, erottaa ilmansuunnat, jolloin tilassa on helppo ja miellyttävä liikkua, kertoo Tuomas Silvennoinen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

talousarvio

6.10.2022

Muista nämä asiat ensi vuoden talousarviossa

Kiinteistöliitto muistuttaa, että ensi vuoden talousarviota suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon lämmitystarpeen kasvu, sähkön hintakehitys ja vuokrankorotukset. Yllättävien muutosten varalta taloyhtiön kassassa on hyvä olla myös hieman ylimääräistä.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

osakeluettelon siirto

29.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Osakeluetteloiden siirron takaraja lähestyy

Osakeluettelon siirto on taloyhtiöille pakollista ja maksutonta vuoden 2023 loppuun mennessä, mutta vasta 40 prosenttia taloyhtiöistä on siirtänyt osakeluettelonsa. Maanmittauslaitokselta saa tukea osakeluettelon siirtoon. Vuoden 2023 takaraja ei koske yksittäisiä osakkaita.

Maanmittauslaitos

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti