Toinen KIRA-digi-kokeiluhankkeiden haku sai jälleen digitalisaation kehittäjät liikkeelle

KIRA-digi-kokeiluiden toinen hakukierros keräsi 43 hakemusta, joissa päähakijoina on 39 eri organisaatiota. Alustavan tiedon mukaan hankkeiden suunniteltu kokonaisvolyymi on noin 5,2 miljoonaa euroa, josta alan oma rahoitus on noin 3,3 miljoonaa euroa ja haettu KIRA-digi-rahoitus noin 1,9 miljoonaa euroa. Toisen hakukierroksen rahoituksen saajat julkistetaan 13.3.2017.

Hakijoiden joukossa oli:

  • 28 yritystä
  • 3 kuntaa ja 3 kuntayhtymää
  • 2 säätiötä, 1 tutkimuslaitos, 1 yhdistys ja 1 kiinteistöyhtymä

Hakemuksissa on nimeltä mainittuja yhteistyöorganisaatioita ja rahoittajia yhteensä n. 45. Lisäksi hankkeissa voi olla muita vielä täsmentymättömiä yhteistyötahoja ja osapuolia, jotka on mainittu vain organisaatiotyypin, toimialan tai osallistumisen luonteen tarkkuudella.

Kokeiluhankerahoitusta hakeneet yritykset ovat pääosin pk-yrityksiä, joita 28 hakijasta oli 19. Keskisuuria tai suuryrityksiä oli seitsemän. Yhden yrityksen osalta tieto puuttuu.

Digitalisaatiokokeiluja rahoitetaan yhteensä 4,4 miljoonalla eurolla

Ensimmäisellä hakukierroksella haettujen avustusten kokonaissumma oli lähes 2,2 miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaisvolyymi oli noin 5,3 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnettiin kuudelle kokeiluhankkeelle yhteensä noin 150 000 euroa.

Tänä vuonna KIRA-digi-kokeiluhankeisiin myönnetään yhteensä 2 miljoonaa euroa. Keväällä 2017 järjestetään vielä yksi haku. Hakukierroksia on yhteensä kuusi vuosina 2016-2018, minä aikana kokeiluja rahoitetaan 4,4 miljoonalla eurolla. Kokeiluhankkeiden teemat voivat liittyä esimerkiksi kiinteistö- ja rakentamisalan tietoon, palveluihin tai toimintamalleihin.

Hanketta toteuttavat yhdessä Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi, kunnat ja ministeriöt. Hakujulistus, yksityiskohtainen tukiohjelma sekä hakulomakkeet löytyvät sivulta kiradigi.fi.

Kesällä 2016 alkanut KIRA-digi-hanke on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta ja tukee myös Sujuvoitetaan säädöksiä -kärkihanketta. KIRA-digi hanke kestää vuoden 2018 loppuun. Kiinteistö- ja rakentamisala on ensimmäinen toimiala, jolla alan toimijat ja keskeiset viranomaiset kirittävät yhdessä koko toimialan digitalisaatiota. Hankkeessa ovat mukana ministeriöt, kunnat ja KIRA-foorumin neljätoista yhteisöä: Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ry, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry, Rakennusteollisuus RT ry, Rakennustietosäätiö RTS sr, RAKLI ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen Isännöintiliitto ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry, Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Talotekniikkateollisuus ry.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

jälleenvuokraus

27.6.2023

Vuokralainen, huomioi nämä suunnitellessasi jälleenvuokrausta

Vuokralainen voi jälleenvuokrata kotinsa lyhyeksi ajaksi, kunhan vuokraukseen on saatu vuokranantajan lupa. Puolet asunnosta voi jälleenvuokrata myös ilman vuokranantajan lupaa, mutta koko asunnon jälleenvuokraukseen tarvitaan aina lupa.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

liikunnallisten apuvälineiden

11.1.2023

Missä sähkömopoa voi säilyttää?

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa. Mikäli säilytystila on määritelty paloturvallisuuden kannalta turvattomaksi, taloyhtiö ei voi sallia apuvälineiden latausta.

toimiva polkupyörävarasto

2.6.2023

Millainen on toimiva polkupyörävarasto?

Taloyhtiön koon mukaan mitoitettu, käytännöllisesti toteutettu ja asukkaiden kannalta hyvin toimiva polkupyörävarasto on harvinaisuus. Oululaisesta As Oy Oulun Lyhdystä sellainen löytyy. Pyörävarastoon voi saada lisää tilaa hävittämällä hylätyt pyörät.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti