Taloyhtiölle ei arvonlisäverovelvollisuutta sähköauton lataussähkön välittämisestä

Keskusverolautakunta on ottanut taloyhtiöiden kannalta myönteisen kannan sähköautojen lataussähkön välittämiseen.

Ratkaisussaan KVL:2019/28 keskusverolautakunta katsoi, ettei taloyhtiölle syntynyt arvonlisäverovelvollisuutta, kun se luovutti sähköä osakkaan sähköauton latauspisteeseeen. Kyseessä oli lautakunnan mukaan kiinteistön verottoman käyttöoikeuden luovutuksen yhteydessä tapahtuva sähkön luovutus osakkaille, josta ei ollut arvonlisäverolain mukaan suoritettava arvonlisäveroa. Taloyhtiön katsottiin myyvän lataussähkön osakkaalle latauspisteen palveluntarjoajana toimivan yrityksen toimiessa maksun välittäjänä osakkaan puolesta. Merkitystä ei ollut sillä, että taloyhtiö veloitti lataussähköstä osakkaalta erillisen vastikkeen tai että se sai siitä muun hyvityksen osakkaan puolesta toimivalta palveluntarjoajalta.

Lue lisää keskusverolautakunnan päätöksestä ja Kiinteistöliiton blogista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lattiaremontti

10.8.2023

Ota nämä huomioon lattiaremontissa

Lattiaremonttiin ryhtyessään osakkaan on tehtävä taloyhtiölle muutostyöilmoitus. Myös asbesti- ja haitta-ainekartoitus on tehtävä, jos niitä ei ole taloyhtiössä jo tehty. Remontissa kannattaa käyttää apuna suunnittelijaa.

24.3.2023

Liikehuoneisto taloyhtiössä? Latauspiste ehkä pakollinen ensi vuonna

Ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024. Velvoite koskee myös asunto-osakeyhtiöitä, jotka omistavat yli 20 pysäköintipaikalla varustetun erillisen liikehuoneiston.

sähköauto paloturvallisuus

27.11.2023

Kuukauden kasvo: Paloturvallisuutta sähköautojen lataukseen

Sähköautopalot voivat lisääntyä autokannan vanhetessa. Erityisen hankalasti sammutettavia palot ovat maanalaisissa pysäköintitiloissa. Siksi taloyhtiöiden parkkihallien paloturvallisuuteen on kiinnitettävä erityisen paljon huomiota.

13.4.2023

Asuntosijoittaja: Huomioi nämä seikat yhtiökokouksessa

Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin. Siihen kannattaa osallistua, jos yhtiön tulevaisuus kiinnostaa. Kokouksessa asuntosijoittaja pystyy käyttämään kyselyoikeuttaan yhtiön talousasioista sekä vaikuttamaan päätöksiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti