Taloyhtiökuplan käsittelyssä pienet taloyhtiöt

on pieni taloyhtiö

Taloyhtiökupla-podcastin uusin jakso on ilmestynyt. Tässä jaksossa aiheena ovat pienet taloyhtiöt. Millainen on pieni taloyhtiö?

Pienelle taloyhtiölle ei ole olemassa mitään virallista määritelmää. Monesti taloyhtiön koko onkin hyvin henkilökohtainen kokemus. Useimmiten pienillä taloyhtiöillä kuitenkin tarkoitetaan rivitaloista, paritaloista tai erillistaloista koostuvia yhtiöitä. 

Podcastissa keskustellaan siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun miettii kodin ostamista pienestä taloyhtiöstä. Mitä erikoispiirteitä pienillä taloyhtiöillä on? Miten asunto-osakeyhtiölaki suhtautuu pieniin yhtiöihin? Mitä eroa on hallinnanjakosopimuksella ja asunto-osakeyhtiömuodolla? 

Podcastissa äänessä ovat Kiinteistöliiton lakimiehet Pauliina Haapsaari ja Minni Yli-Olli sekä vieraana jo ensimmäiselläkin kaudelta tuttu Jaakko Lindfors

Kuuntele podcastin uusin jakso Spotifyssa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

riski

28.4.2023

Osakasrakenne voi olla taloyhtiölle riski

Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada lainaa ovat heikentyneet, kun pankit kiristävät kriteerejään. Erityisen synkältä tilanne näyttää yhtiöissä, joiden asukkaista valtaosa on eläkeläisiä. Myös tyhjillään olevat asunnot muodostavat yhtiölle riskin.

suuret taloyhtiöt osakeluetteloiden siirto

9.8.2023

Isot taloyhtiöt kirivät kesällä osakeluetteloiden siirroissa

Noin 35 prosenttia taloyhtiöistä oli siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään heinäkuun loppuun mennessä, kertoo Maanmittauslaitos. Erityisesti isot taloyhtiöt aktivoituivat siirroissa kesällä. Siirron voi tehdä maksuttomasti tämän vuoden loppuun mennessä.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti