Taloyhtiöiden energiahaaste alkoi pk-seudulla

Energiahaaste 2021 on pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöille suunnattu avoin kilpailu, jossa pyritään vähentämään kaukolämpöenergian kulutusta taloyhtiöissä – eli saamaan säästöjä ja vähentämään ilmastopäästöjä.

DNA Oyj:n Wattinen-lämmityspalvelun järjestämässä kilpailussa etsitään pääkaupunkiseudun eniten lämmitysenergiaa tulevana talvena vähentävää taloyhtiötä. Energiahaasteen kumppaneina toimivat Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry, Isännöintiliitto, Kiinteistöliitto Uusimaa ja Vantaan Isännöitsijäyhdistys ry.

Kilpailuun osallistuville taloyhtiöille tehdään ilmainen kaukolämmön kulutusanalyysi, jolla tunnistetaan oman taloyhtiön parhaat säästökohteet.

Voittajaksi valitaan se taloyhtiö, joka tällä lämmityskaudella tiputtaa lämmitysenergian kulutustaan eniten, fiksuimmin ja kustannustehokkaimmin – mielellään asumismukavuuden kärsimättä. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä minkään tietyn ratkaisun käyttöä.

− Halusimme mukaan Energiahaasteeseen, koska uskomme, että taloyhtiöiden toimilla on ratkaiseva rooli Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Energiankulutuksen pienentäminen on tärkeää ilmaston, mutta myös taloyhtiöiden talouden kannalta. Asumisen kustannukset ovat nousseet jatkuvasti ja energia on taloyhtiöiden kulueristä suurimpia. Odotan näkeväni kilpailussa ennakkoluulottomia taloyhtiöitä, jotka ovat onnistuneet tekemään laaja-alaisella yhteistyöllä hienoja tuloksia, Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo toteaa.

Kilpailun voittanut taloyhtiö saa maksutta joulukuun 2021 kaukolämmöt. Kilpailuaika on 1.12.2020–28.2.2021, ja taloyhtiön voi ilmoittaa kilpailuun joko hallituksen puheenjohtaja tai isännöitsijä.

Lisätietoa kilpailusta löytyy Energiahaasteen verkkosivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

hoitovastikkeet kasvussa

28.3.2023

Taloyhtiöiden hoitovastikkeet kovassa kasvussa

Hoitokulujen nousu uhkaa useamman kuin joka viidennen taloyhtiön maksukykyä, selviää Kiinteistöliiton kyselystä. Vastikerästit ovat kuitenkin pysyneet maltillisina, eikä valtaosa yhtiöistä ole joutunut perimään ylimääräisiä vastikkeita.

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti