Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry juhlii tänä keväänä 120-vuotista taivaltaan. Vuonna 1896 perustettu yhdistys on yksi Suomen Kiinteistöliiton perustajajäsenistä. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin maaliskuun alussa Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta -kirja.

Kirjaan on koottu yhdistyksen koko historia sekä aimo annos Kuopion ja kuopiolaisen asumisen historiaa. Kirjassa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta sekä asumisesta ja kaupungin kehittymisestä eri vuosikymmeninä. Asiasisältöä värittävät fiktiivinen Allin ja tämän tyttären Annan tarina, postikortit sekä runsas, pirteä kuvitus.

Lisäksi kirjassa esitellään Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen toimintamuotoja, kuten jäsenhankintaa, viestintää sekä koulutus- ja virkistystoimintaa.

Kaiken kaikkiaan kirja on hieno katsaus maamme toiseksi vanhimman kiinteistöyhdistyksen toimintaan ja historiaan. Kirja tarjoaa mielenkiintoista luettavaa paitsi kuopiolaisille myös muille asumisen ja kiinteistöalan historiasta kiinnostuneille.

Kirjan ovat kirjoittaneet toimittaja Anna-Liisa Pekkarinen ja Kiinteistöliitto Itä-Suomen toiminnanjohtaja Mirjami Kauppinen. Kirjan taiton ja kuvituksen on luonut visuaalinen suunnittelija Mari Saarelainen. Kustantaja on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

julkisivun uusintasaumaus

24.5.2022

Uusintasaumaus piristää rakennuksen ilmettä

Asunto-osakeyhtiö Untolanlaakson julkisivua haluttiin piristää uusintasaumauksella. Työ valmistui odotettua nopeammin ja sujui asukkaiden näkökulmasta joutuisasti. Kunnossa olevat saumat parantavat koko kiinteistön energiatehokkuutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti