Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry juhlii tänä keväänä 120-vuotista taivaltaan. Vuonna 1896 perustettu yhdistys on yksi Suomen Kiinteistöliiton perustajajäsenistä. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin maaliskuun alussa Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta -kirja.

Kirjaan on koottu yhdistyksen koko historia sekä aimo annos Kuopion ja kuopiolaisen asumisen historiaa. Kirjassa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta sekä asumisesta ja kaupungin kehittymisestä eri vuosikymmeninä. Asiasisältöä värittävät fiktiivinen Allin ja tämän tyttären Annan tarina, postikortit sekä runsas, pirteä kuvitus.

Lisäksi kirjassa esitellään Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen toimintamuotoja, kuten jäsenhankintaa, viestintää sekä koulutus- ja virkistystoimintaa.

Kaiken kaikkiaan kirja on hieno katsaus maamme toiseksi vanhimman kiinteistöyhdistyksen toimintaan ja historiaan. Kirja tarjoaa mielenkiintoista luettavaa paitsi kuopiolaisille myös muille asumisen ja kiinteistöalan historiasta kiinnostuneille.

Kirjan ovat kirjoittaneet toimittaja Anna-Liisa Pekkarinen ja Kiinteistöliitto Itä-Suomen toiminnanjohtaja Mirjami Kauppinen. Kirjan taiton ja kuvituksen on luonut visuaalinen suunnittelija Mari Saarelainen. Kustantaja on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.3.2018

Ruotsin asuntomarkkinat putoavat vielä, mutta eivät vaikuta Suomeen, ennustaa Danske Bank

Pohjoismaiden taloudet kasvavat kaikki hyvää noin parin prosentin vauhtia. Asuntomarkkinat viilentävät Ruotsin taloutta, mutta maan asuntomarkkinoiden ongelmat eivät ole leviämässä muihin Pohjoismaihin. Danske Bankin tuoreen Nordic Outlook -katsauksen mukaan Suomen talous kasvaa samassa tahdissa Pohjoismaiden kanssa tänä ja ensi vuonna.

3.2.2018

Asuinkiinteistön valaistavat alueet

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Asuinkiinteistön turvallisuutta ja viihtyvyyttä lisää olennaisesti keskeisimpien kulkuväylien, sisäänkäyntien sekä oleskelualueiden ja yhteiskäyttötilojen valaisu – ja vielä oikealla tavalla (esimerkiksi valon suunta). Alla on havainnollistettu sekä rakennusta koskevien avainalueiden valaisua että keskeisten piha-alueiden valaisua.[/vc_column_text][vc_column_text] Näin  valaistaan asuinrakennus [/vc_column_text][mpc_interactive_image content_preset=”_mpc_preset_6″ background_image=”35850″ mpc_ribbon__disable=”true” mpc_ribbon__preset=”mpc_preset_2″ mpc_ribbon__corners_color=”#7d9117″ mpc_ribbon__font_preset=”mpc_preset_20″ mpc_ribbon__font_color=”#f7f7f7″ mpc_ribbon__font_size=”15″ mpc_ribbon__font_line_height=”1.5″ mpc_ribbon__font_transform=”uppercase” mpc_ribbon__font_align=”center” mpc_ribbon__text=”Asuinrakennuksen valaisu” mpc_ribbon__background_color=”#94c01e” mpc_ribbon__padding_divider=”true” mpc_ribbon__padding_css=”padding-top:15px;padding-right:25px;padding-bottom:15px;padding-left:25px;” mpc_ribbon__margin_divider=”true” […]

25.5.2018

Timo Nieminen – rakentava vaikuttaja

Kiinteistöliiton tuore puheenjohtaja Timo Nieminen on pitkän linjan rakentaja. Työssään hän on tottunut sovittamaan yhteen erilaisia näkökulmia ja tavoitteita, mikä on vaatinut asettumista myös vastapuolen asemaan. Tälle kokemukselle on käyttöä valtakunnallisessa järjestössä, jota on rakennettu jo toista vuosisataa.

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti