Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry juhlii tänä keväänä 120-vuotista taivaltaan. Vuonna 1896 perustettu yhdistys on yksi Suomen Kiinteistöliiton perustajajäsenistä. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin maaliskuun alussa Talonomistajista taloyhtiöihin – Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta -kirja.

Kirjaan on koottu yhdistyksen koko historia sekä aimo annos Kuopion ja kuopiolaisen asumisen historiaa. Kirjassa kerrotaan yhdistyksen toiminnasta sekä asumisesta ja kaupungin kehittymisestä eri vuosikymmeninä. Asiasisältöä värittävät fiktiivinen Allin ja tämän tyttären Annan tarina, postikortit sekä runsas, pirteä kuvitus.

Lisäksi kirjassa esitellään Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen toimintamuotoja, kuten jäsenhankintaa, viestintää sekä koulutus- ja virkistystoimintaa.

Kaiken kaikkiaan kirja on hieno katsaus maamme toiseksi vanhimman kiinteistöyhdistyksen toimintaan ja historiaan. Kirja tarjoaa mielenkiintoista luettavaa paitsi kuopiolaisille myös muille asumisen ja kiinteistöalan historiasta kiinnostuneille.

Kirjan ovat kirjoittaneet toimittaja Anna-Liisa Pekkarinen ja Kiinteistöliitto Itä-Suomen toiminnanjohtaja Mirjami Kauppinen. Kirjan taiton ja kuvituksen on luonut visuaalinen suunnittelija Mari Saarelainen. Kustantaja on Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys ry.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

17.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Milloin ja miksi ulkoverhous kannattaa maalauttaa?

Ulkoverhouksen kuntoon ja maalaukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten sääolosuhteet, pohjatyöt ja maalin ominaisuudet. Myös maalausurakan toteuttajalla on merkitystä.

Sorcolor Oy

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti