Talokeskuksen johtama suuri ryhmäkorjaushanke valmistuu Porvoossa

Talokeskus Yhtiöt Oy:n johtama merkittävä kolmen porvoolaisen asunto-osakeyhtiön ryhmäkorjaushanke on valmistunut ja otetaan vastaan helmikuussa. Kuusi erillistä urakkaa käsittävä kokonaisuus piti sisällään 640 huoneiston linjasaneerauksen uusin ja perinteisin menetelmin sekä 12 hissin peruskorjauksen ja 35 hissin rakentamisen hissittömiin taloihin. Lisäksi neljän tornitalon vesikatot ja ullakot saneerattiin.

”Näin ison hankkeen saaminen käyntiin taloyhtiöiden yhteistyönä on huomattava saavutus. Taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat sitoutuivat yhteiseen projektiin ja veivät sitä ansiokkaasti eteenpäin yhtiöissä, mikä osaltaan edesauttoi sitä, että korjaustyö valmistui aikataulussa eikä kustannusarviota ylitetty”, sanoo ryhmäkorjaushankkeen projektinjohtaja Harri Mäkinen Talokeskukselta.

As Oy Porvoonportin linjasaneerauksessa valittiin asunto-osakeyhtiömaailmassa poikkeuksellinen toimintamalli, projektinjohtohanke. Myös hissihankkeessa lähdettiin ennakkoluulottomasti toteuttamaan tuoteosakauppaa. Näille löydettiin yhteinen toteuttaja, Lemminkäinen Talo Oy.

”Löysimme yhden riittävän vakavaraisen toteuttajan molemmille hankkeille. Kilpailutusvaiheessa urakoitsijoille annettiin mahdollisuus tarjota hissikonseptia omalla toimintamallillaan tavoitteena löytää kustannustehokas toteutusmalli. Projektinjohtourakkamalli sekä tuoteosakauppa, jossa urakoitsija toi oman konseptinsa, ovat erilaisia malleja kuin mihin taloyhtiöissä on totuttu”, Mäkinen toteaa.

Yhteistyö ja asiantuntijuus edistivät toivottuun lopputulokseen pääsemistä

36 miljoonan euron kustannuksiin kipuava hankekokonaisuus on poikkeuksellinen myös suuruudeltaan. Tästä ARA:n myöntämillä hissiavustuksilla katetaan n. 6 miljoonaa euroa.

”Urakkamuoto oli erittäin hyvä. Talokeskuksen asiantuntijoiden johdolla eri vaihtoehdot tutkittiin tarkkaan, mikä edisti avoimuutta ja aitoa kilpailutilannetta”, sanoo As Oy Näsinkummun hallituksen puheenjohtaja Matti Nurminen.

Taloyhtiöiden keskinäistä yhteistyötä puolestaan helpotti aiempi kokemus ryhmähankkeena toteutetusta julkisivusaneerauksesta sekä yhteinen isännöitsijä.

”Olen todella hämmästynyt asukkaiden joustavuudesta, tulevaisuuteen tähtäävästä ajattelusta ja sietokyvystä näin suuren ja taloudellisestikin raskaan urakan keskellä. Isännöitsijän näkökulmasta hanke on ollut helppo kokonaisuus, jossa hankkeen projektinjohto, valvonta ja urakointi ovat hoitaneet tehtävänsä hyvin”, isännöitsijä Tuula Kallio Näsin Isännöinti Oy:stä kiittää.

Näsin ryhmäkorjaus pähkinänkuoressa:

 • Mukana kolme taloyhtiötä: As Oy Porvoonportti, As Oy Näsinkumpu ja As Oy Näsinsilta
 • 15 kerrostaloa, rakennettu 1967–75
 • Yhteensä 640 huoneistoa
 • Linjasaneeraus perinteisin ja uusin menetelmin, tornitaloihin lämmön talteenottojärjestelmän asennus ja vesikattokorjaus
 • 12 hissin uusiminen, 35 hissin rakentaminen hissittömiin rakennuksiin
 • Korjaustyön kesto 2012–2015
 • kustannus n. 36 M€
 • Urakkasopimuksia 6 kpl, viisi kokonaisurakkasopimusta ja yksi projektinjohtourakka
 • Projektin johto, rakennustekninen ja sähkövalvonta sekä tiedottaminen: Talokeskus Yhtiöt Oy
 • LVI-valvonta: Vesi & Watti Oy
 • Pääurakoitsija ryhmäkorjauksessa ja perinteisessä linjasaneerauksessa: Lemminkäinen Talo Oy

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

ovien vaihtokustannukset

6.2.2023

Ovien vaihtokustannukset tasajakoon

Huoneistojen ulko-ovien vaihtamisesta aiheutuviin kustannuksiin voi käyttää tasajakoa, jos tasajaon edellytykset muuten täyttyvät. Tasajako vaatii tiukempaa päätöksentekomenettelyä kuin vastikeperusteinen kustannustenjako.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti