Talokeskuksen johtama suuri ryhmäkorjaushanke valmistuu Porvoossa

Talokeskus Yhtiöt Oy:n johtama merkittävä kolmen porvoolaisen asunto-osakeyhtiön ryhmäkorjaushanke on valmistunut ja otetaan vastaan helmikuussa. Kuusi erillistä urakkaa käsittävä kokonaisuus piti sisällään 640 huoneiston linjasaneerauksen uusin ja perinteisin menetelmin sekä 12 hissin peruskorjauksen ja 35 hissin rakentamisen hissittömiin taloihin. Lisäksi neljän tornitalon vesikatot ja ullakot saneerattiin.

”Näin ison hankkeen saaminen käyntiin taloyhtiöiden yhteistyönä on huomattava saavutus. Taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat sitoutuivat yhteiseen projektiin ja veivät sitä ansiokkaasti eteenpäin yhtiöissä, mikä osaltaan edesauttoi sitä, että korjaustyö valmistui aikataulussa eikä kustannusarviota ylitetty”, sanoo ryhmäkorjaushankkeen projektinjohtaja Harri Mäkinen Talokeskukselta.

As Oy Porvoonportin linjasaneerauksessa valittiin asunto-osakeyhtiömaailmassa poikkeuksellinen toimintamalli, projektinjohtohanke. Myös hissihankkeessa lähdettiin ennakkoluulottomasti toteuttamaan tuoteosakauppaa. Näille löydettiin yhteinen toteuttaja, Lemminkäinen Talo Oy.

”Löysimme yhden riittävän vakavaraisen toteuttajan molemmille hankkeille. Kilpailutusvaiheessa urakoitsijoille annettiin mahdollisuus tarjota hissikonseptia omalla toimintamallillaan tavoitteena löytää kustannustehokas toteutusmalli. Projektinjohtourakkamalli sekä tuoteosakauppa, jossa urakoitsija toi oman konseptinsa, ovat erilaisia malleja kuin mihin taloyhtiöissä on totuttu”, Mäkinen toteaa.

Yhteistyö ja asiantuntijuus edistivät toivottuun lopputulokseen pääsemistä

36 miljoonan euron kustannuksiin kipuava hankekokonaisuus on poikkeuksellinen myös suuruudeltaan. Tästä ARA:n myöntämillä hissiavustuksilla katetaan n. 6 miljoonaa euroa.

”Urakkamuoto oli erittäin hyvä. Talokeskuksen asiantuntijoiden johdolla eri vaihtoehdot tutkittiin tarkkaan, mikä edisti avoimuutta ja aitoa kilpailutilannetta”, sanoo As Oy Näsinkummun hallituksen puheenjohtaja Matti Nurminen.

Taloyhtiöiden keskinäistä yhteistyötä puolestaan helpotti aiempi kokemus ryhmähankkeena toteutetusta julkisivusaneerauksesta sekä yhteinen isännöitsijä.

”Olen todella hämmästynyt asukkaiden joustavuudesta, tulevaisuuteen tähtäävästä ajattelusta ja sietokyvystä näin suuren ja taloudellisestikin raskaan urakan keskellä. Isännöitsijän näkökulmasta hanke on ollut helppo kokonaisuus, jossa hankkeen projektinjohto, valvonta ja urakointi ovat hoitaneet tehtävänsä hyvin”, isännöitsijä Tuula Kallio Näsin Isännöinti Oy:stä kiittää.

Näsin ryhmäkorjaus pähkinänkuoressa:

 • Mukana kolme taloyhtiötä: As Oy Porvoonportti, As Oy Näsinkumpu ja As Oy Näsinsilta
 • 15 kerrostaloa, rakennettu 1967–75
 • Yhteensä 640 huoneistoa
 • Linjasaneeraus perinteisin ja uusin menetelmin, tornitaloihin lämmön talteenottojärjestelmän asennus ja vesikattokorjaus
 • 12 hissin uusiminen, 35 hissin rakentaminen hissittömiin rakennuksiin
 • Korjaustyön kesto 2012–2015
 • kustannus n. 36 M€
 • Urakkasopimuksia 6 kpl, viisi kokonaisurakkasopimusta ja yksi projektinjohtourakka
 • Projektin johto, rakennustekninen ja sähkövalvonta sekä tiedottaminen: Talokeskus Yhtiöt Oy
 • LVI-valvonta: Vesi & Watti Oy
 • Pääurakoitsija ryhmäkorjauksessa ja perinteisessä linjasaneerauksessa: Lemminkäinen Talo Oy

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.1.2022

Vuokranantajakysely 2022: Uuden sijoitusasunnon ostoaikeet laskussa

Vuokranantajakyselyssä kysyttiin uuden sijoitusasunnon ostoaikeista tulevan vuoden aikana. Noin puolet yli 2100 vastaajasta arvioi, etteivät he aio hankkia uutta sijoitusasuntoa, vaikka sopivakin kohde ilmaantuisi myyntiin. Vastaajien osuus, jotka eivät aio ostaa uutta asuntoa seuraavan vuoden aikana, kasvoi edellisen vuoden kyselystä noin viidellä prosenttiyksiköllä.

18.2.2022

Jos haluat ostaa mieleisesi asunnon, kannattaa toimia nopeasti

Viime vuosi oli kaikkien aikojen vilkkain asuntokauppavuosi. Taloustaito-lehti kertoo, että kiinteistönvälittäjien välittämiä kauppoja tehtiin noin 85 000. Pitkän aikavälin keskiarvo on 60 000‒65 000 kauppaa vuodessa.

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti