Sydänturvallisessa taloyhtiössä sydäniskuri saadaan käyttöön alle 5 minuutissa

Joka päivä vähintään kahdeksan suomalaisen sydän pysähtyy yllättäen. Kun verenkierto pysähtyy, aivot jäävät ilman happea ja ihminen menehtyy nopeasti. Ensihoito pääsee nopeimmillaankin tilanteeseen vasta minuuttien kuluttua. Koska kyse on minuuteista ja niistä ensimmäiset ovat kaikkein kriittisimmät, on ensimmäisenä paikalla olevan henkilön rooli potilaan elämän kannalta tärkein.

Selviytymismahdollisuudet moninkertaistuvat, jos elvytys ja sydäniskurin käyttö aloitetaan alle viiden minuutin kuluessa sydänpysähdyksestä. Paineluelvytyksellä ylläpidetään verenkiertoa aivoihin, mutta sydäniskurin antama sähkövirta on ainut keino palauttaa sydän lyömään oikeaan rytmiin.

Sydäniskurit ovat yleistyneet Suomessa, erityisesti julkisissa tiloissa viime vuosien aikana. Kuitenkin yli puolet sydänpysähdyksistä tapahtuu kotona, jossa suurin osa arjesta tavallisimmin vietetään. Siksi myös kotien sydänturvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

Taloyhtiöiden asukkaat, hallitusten jäsenet ja isännöitsijät ovat keskeisessä asemassa suomalaisten sydänturvallisuuden parantamisessa.

Miten taloyhtiössä pitäisi toimia?

Taloyhtiön asukkaana voit esittää taloyhtiön hallitukselle julkisen kysymyksen: ”Onko taloyhtiömme sydänturvallinen?” Kysymys kannattaa esittää julkisena viestinä esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululla ja asia kannattaa nostaa esille myös taloyhtiön kokouksessa.

Tarkista defi.fi-palvelusta tai 112 Suomi -sovelluksesta, missä taloyhtiötänne lähin sydäniskuri sijaitsee. Jos se ei ole riittävän lähellä, kannattaa harkita sen hankintaa taloyhtiölle. Sydäniskuri maksaa noin 1 500–2 500 euroa.

Lauantaina 16.10. vietettiin Maailman elvytyspäivää.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

nestekaasulämmitin

15.9.2022

Huolellisuutta nestekaasulämmittimien käyttöön

Suomalaiset ovat alkaneet hankkia talven varalle lisälämmittimiksi nestekaasulämmittimiä. Tukes ja SPEK muistuttavat, että kaasulaitteet täytyy huoltaa ja niitä täytyy käyttää oikein, jotta palo- ja häkävaaralta vältytään.

9.12.2021

Tarkista jouluvalojen kunto ennen käyttöönottoa – rikkinäinen valosarja voi sytyttää tulipalon

Tukes kehottaa tarkistamaan silmämääräisesti valosarjojen kunnon ennen niiden käyttöönottoa. Varmista myös, etteivät valosarjat ja niiden muuntajat ole menneet sekaisin keskenään. Valosarjat ja muuntajat pysyvät järjestyksessä ja kunnossa, kun ne säilytetään alkuperäisissä pakkauksissaan.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

DNA Taloyhtiönetti

20.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kun taloyhtiössä on DNA Taloyhtiönetti – miten se toimii?

Taloyhtiöön on hankittu DNA Netti taloyhtiösopimuksella, mutta miten asukkaan pitäisi nyt toimia? Mikä taloyhtiönetti käytännössä oikein on ja kuinka se otetaan käyttöön? Taloyhtiönetti on nopea kiinteä nettiyhteys Kun taloyhtiö on tehnyt huippudiilin DNA:n kanssa, koteihin on saatavilla nopea ja edullinen DNA Taloyhtiönetti, joka on selvästi edullisempi kuin yksittäiseen talouteen tilattu laajakaista.

DNA

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti