Suomen paviljonki Venetsiassa pohti turvapaikanhakijoiden asumista

Suomen paviljongin arkkitehtuurinäyttely Venetsian biennaalissa nosti valokeilaan asumisratkaisut turvapaikanhakijoille Suomi osallistui Venetsian 15. kansainväliseen arkkitehtuuribiennaalin From Border to Home -hankkeella. Suomen paviljongin näyttely-, tapahtuma- ja blogikokonaisuus perustui tämän kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun satoon.

Kilpailussa otettiin kantaa siihen, millä tavoin arkkitehtuurin avulla voidaan rakentaa turvapaikanhakijoille väliaikaisia asumisratkaisuja, joiden kauaskantoiset yhteiskunnalliset vaikutukset olisivat hyödynnettävissä vielä tulevaisuudessakin. Venetsian biennaali päättyi 27.11.2016. Suomessa järjestetään näyttelyn teemoja kokoava lopputapahtuma maaliskuussa 2017.

Suomen paviljongin From Border to Home -näyttely keräsi Venetsian kansainvälisessä arkkitehtuuribiennaalissa lähes 70 000 kävijää kesän ja syksyn aikana. Biennaali oli avoinna yleisölle 28.5.–27.11.2016. Siellä vieraili 265 000 kävijää ja yli 4 000 toimittajaa.

From Border to Home oli Suomen vastaus Aravenan haasteeseen tarjota yleisölle esimerkkejä suunnitelmista, joissa arkkitehtuurin avulla on löydetty ihmisten elämänlaatua parantavia ratkaisuja. Näyttely esitteli syksyllä 2015 Suomessa järjestetyssä avoimessa ja kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa palkitut seitsemän työtä, jotka visioivat ratkaisuja turvapaikanhakijoiden väliaikaisen asumisen järjestämiseksi.

Teemaa syvennettiin monipuolisella keskustelu- ja työpajatapahtumien sarjalla, jossa ääneen pääsivät arkkitehtien lisäksi myös muut yhteiskunnalliset toimijat. Laaja ohjelmisto kuvasti hyvin Suomen paviljongin kansainvälistä, poikkitieteellistä ja kantaaottavaa luonnetta

Biennaalin kuraattori Alejandro Aravena toi esille arkkitehtuurin mahdollisuudet ratkaista sosiaalisia ja yhteiskunnallisia ongelmia: arkkitehtuuri tarjoaa keinoja tunnistaa ongelmakohtia ja rakentaa niihin ratkaisuja käytännön tasolla.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

digitilaukset

15.8.2023

Digitilaukset palvelevat Suomen Kiinteistölehden lukijoita

Suomen Kiinteistölehteä voi nyt tilata myös digitaalisena versiona. Digitilaukset tulivat myyntiin lehteä kustantavan Kiinteistömedian verkkokauppaan kesäkuun lopussa. Ne palvelevat niitä lukijoita, joilla ei ole Suomen Kiinteistöliiton jäsenyyttä.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

Tampere

26.10.2023

Vuokranantaja-barometri: Tampere nousussa

Tampere nostaa houkuttelevuuttaan asuntosijoittajien silmissä, kertoo Suomen Vuokranantajien Vuokra-asunto-barometri. Myös pohjalaiskaupungit Oulu, Kokkola ja Seinäjoki ovat nostaneet sijoitustaan. Pääkaupunkiseudun houkuttelevuus laski.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti