Suomen Kiinteistölehti käy tammikuussa katolla

kiinteistölehti tammikuussa

Kun tamperelaisen As Oy Mäntykotkan kattorakenteet kaipasivat korjausta, yhtiön hallitus päätti panostaa samalla rakennusten energiatalouden parantamiseen. Yhä useampi kattoremontti tehdään talviaikaan sääsuojan alla, käy ilmi tammikuun Suomen Kiinteistölehdestä. 

Katto on lumenpudottajien ja nuohoojien työpaikka. Taloyhtiön tulee huolehtia siitä, että oma katto on varustettu turvalliseksi. Mitä se käytännössä tarkoittaa, siitä kerromme artikkelissa Onko kattosi turvallinen? 

Voiko taloyhtiö hakea korvausta markkinaoikeuden isännöintikartellista antaman langettavan päätöksen perusteella? Kysyimme asiantuntijoilta, miten taloyhtiön kannattaa toimia, jos isännöintiä on hankittu kartellissa mukana olleelta yritykseltä. Tutustuimme myös isännöinnin uusiin eettisiin ohjeisiin. 

Kun päivä paistaa ovenraosta, tietää huoneisto-oven elinkaaren olevan päättymässä. Ovenvaihto on tarpeen myös paloturvallisuuden ja ääneneristävyyden takia, ja se on järkevää tehdä kaikkiin huoneistoihin samalla kertaa.  

Talven säätilat vaihtelevat jälleen sadekeleistä lumimyräköihin. Kokosimme Taloyhtiön lumimuistion talvisesta pihanhoidosta ja liukkaudentorjunnasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

nestekaasulämmitin

15.9.2022

Huolellisuutta nestekaasulämmittimien käyttöön

Suomalaiset ovat alkaneet hankkia talven varalle lisälämmittimiksi nestekaasulämmittimiä. Tukes ja SPEK muistuttavat, että kaasulaitteet täytyy huoltaa ja niitä täytyy käyttää oikein, jotta palo- ja häkävaaralta vältytään.

29.4.2022

Kotitalouksille opas lämpöpumppujen käytöstä ja huollosta

Suomessa on jo yli miljoona lämpöpumppua. Nyt Motiva on tuottanut yhdessä Sulpun, Suomen Kylmäliikkeiden Liiton ja alan yritysten Scanofficen ja Maalämpöhuoltokeskuksen kanssa lämpöpumppujen huolto-ohjeen.

Lyhytaikainen vuokraustoiminta

18.5.2022

Voiko lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan puuttua taloyhtiössä?

Lyhytaikainen vuokraustoiminta, esimerkiksi AirBnB, jakaa mielipiteitä taloyhtiöissä. Toimintaan koetaan liittyvän monia haasteita ja taloyhtiöiden hallituksen ja isännöitsijän halutaan puuttuvan asiaan. Heihin kohdistuu painetta myös toisesta suunnasta, viranomaisilta.

taloyhtiösauna

22.6.2022

Taloyhtiösauna pesi kasvonsa

Taloyhtiösaunat tulevat takaisin. Yksityisten huoneistosaunojen sijaan taloyhtiöihin rakennetaan nyt nykyaikaisia yhteissaunoja, joiden varaus omaan käyttöön on helppoa. Taloyhtiösauna voi muistuttaa jopa kylpylää höyrysaunoineen ja porealtaineen.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti