Suomen Kiinteistölehti 90 vuotta – Shetlanninponi parvekkeella ja putkiremontteja

Teoriassa kerrostaloon saa tuoda vaikka shetlanninponin, jos se ei häiritse muita.” Lainaus on artikkelista, jossa tänä vuonna 90-vuotistaivaltaan juhliva Suomen Kiinteistölehti käsitteli asumisen arkea isännöitsijän ja keittiössä porsaaseen törmänneen huoltomiehen silmin.

Taloyhtiöiden oman julkaisun, Talonomistajain lehtenä aloittaneen Suomen Kiinteistölehden ensimmäisen numeron julkaisemisesta on tänä vuonna kulunut 90 vuotta. Pitkälle taipaleelle on mahtunut asumista kerros- ja rivitalomaailmassa koskettavia aiheita laidasta laitaan.

Viime vuosien kestosuosikkeja ovat kuitenkin olleet korjausrakentamista käsittelevät jutut. Tyypillisimpiä näistä ovat artikkelit putki-, parveke-, julkisivu- ja hissiremonteista sekä muista suurista osakkaiden vastikkeisiin vaikuttavista hankkeista.

Tämän tapaisten aiheiden suosio selittyy sillä, että Suomessa valtava määrä asuinrakennuksia on tulossa ikään, jossa tarvitaan suuria remontteja. Niinpä taloyhtiöiden vastuuhenkilöt ja osakkaat haluavat perehtyä syvemmin aihepiireihin ennen kuin tekevät suuria päätöksiä omissa taloyhtiöissään.

Muita kestosuosikkeja ovat paitsi lainsäädäntöön ja talouteen liittyvät aiheet myös artikkelit, jotka seuraavat taloyhtiön vuosikelloa. Viime aikoina esille ovat nousseet myös erilaiset yhteisöllisyyteen liittyvät aiheet.

Levikki kasvaa tasaisesti

Lehdistön valtavirrasta poiketen Suomen Kiinteistölehden levikki on jatkuvasti ollut tasaisessa kasvussa. Tuoreen levikintarkastuksen mukaan Kiinteistölehden levikki on painetun lehden osalta 34 982 kappaletta, jossa kasvua viime vuonna oli 5,2 %.

Levikinkasvu kytkeytyy pitkälti sen julkaisijan, Kiinteistöliiton ja sen jäsenyhdistysten jäsenmäärän kasvuun. Kehitystä tukee se, että ihmiset ovat yhä valveutuneempia ja kiinnostuneempia asuntovarallisuutensa arvosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Niinpä myös jäsenyyteen kuuluva lehti koetaan läheiseksi ja tärkeäksi.

Asunto-osakeyhtiömaailma on sen ykkösjulkaisuna pitkän tien kulkeneen Kiinteistölehden lisäksi alkanut kiinnostaa myös muita. Alalle on tullut ja sieltä on poistunut lehtiä, joista osa on ollut selvästi asiakaslehtityyppisiä, mainos- ja mediatoimistoissa tehtyjä kevytjulkaisuja tai sitten ilmaisjakelulehtiä.

Juhlavuotensa kunniaksi Suomen Kiinteistölehti on julkaisut verkossa kaikille avoimen digilehden. Siihen on koottu aineistoa lehden pitkältä taipaleelta. Se on luettavissa osoitteessa www.kiinteistolehti.fi/digilehti/.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.4.2022

Suomen Kiinteistölehden uudeksi päätoimittajaksi Mirva Brola

Maan johtava taloyhtiöiden asioihin erikoistunut media Suomen Kiinteistölehti saa uuden päätoimittajan. FM Mirva Brola, 39, aloittaa lehden päätoimittajana 1.7.2022 alkaen. Brola toimii nykyisin Suomen Kiinteistölehden toimituspäällikkönä.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

taloyhtiölaina kallistunut reippaasti

2.9.2022

Uusi taloyhtiölaina kallistunut roimasti

Uuden taloyhtiölainan hinta on noussut reippaasti, selviää Suomen Kiinteistölehden tuoreesta lainavertailusta. Korkojen nousu tuntuu myös vanhoissa taloyhtiölainoissa. Myös sijoitusasuntolainan hinta on nousussa.

rahan hinta maaliskuussa

20.3.2023

Kiinteistölehden vertailu: Korot nousseet taloyhtiölainoissa

Uusien taloyhtiölainojen kokonaiskorot ovat nousseet, käy ilmi Suomen Kiinteistölehden lainavertailusta. Myös sijoitusasunnon omistajalle on tulossa arkisempi vuosi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti