Suomalaisten kylpyhuoneissa kehnot valmiudet tulevaisuuteen

Liian harvoissa kylpyhuoneissa on tarpeeksi pistorasioita tai sähkövarauksia wc-istuimen yhteydessä. Tilanteen on muututtava, jotta kylpyhuoneet olisivat valmiina tulevaisuuden ratkaisuihin ja toiveisiin. Näin linjaa Euroopan suurin saniteettituotteiden valmistaja Geberit.

Geberitin tuoreessa kyselytutkimuksessa vain kuusi prosenttia suomalaisvastaajista kertoi, että kodin wc-istuimen yhteyteen on asennettu sähkövaraus tai pistorasia. 90 prosenttia kertoi, ettei sähkönsyöttöä ole. Neljä prosenttia vastaajista ei osannut vastata kysymykseen.

Sähköttömyys muodostuu ongelmaksi tulevaisuudessa, sillä monet suomalaiset haaveilevat sähköä vaativia tuotteita kylpyhuoneisiinsa. Pohjoismaisen vertailun mukaan Suomessa on muita heikommat valmiudet.

Kyselytutkimuksen mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi tulevaisuudessa kylpyhuoneeseen kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, 31 prosenttia pesu-wc:n, 31 prosenttia valaistun wc-istuimen sekä 59 prosenttia wc-istuimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut suodattimen avulla. Kaikki edellä mainitut toiminnot vaativat sähköä.

− Vaikka sähkölle ei olisi juuri nyt tarvetta, valmiudet kannattaa olla tulevaisuuden tarpeita ajatellen, esimerkiksi pesu-wc:tä varten, muistuttaa Geberit tiedotteessaan.

Kyselytutkimus tehtiin tammikuussa 2021. Pohjoismaisen kyselyn vastaajista suomalaisia oli 1014.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

omakotitalo

26.9.2022

Suomalainen haaveilee yhä omakotitalosta

Suomalaisten unelmakoti on edelleen omakotitalo, selviää LähiTapiolan kyselystä. Talon halutaan olevan omistusasunto ja sijaitsevan luonnon ja palveluiden lähellä. Esteenä unelmille on kuitenkin usein raha.

3.1.2022

Kiinteistöliitto kannattaa lakimuutosta, joka sallisi yhtiökokousten pitämisen etänä

Korona-aika on osoittanut, että taloyhtiöiden valmiudet etäyhteyksien järjestämiseen vaihtelevat kovasti. Kiinteistöliiton tekemän kyselyn perusteella varsinkin pääkaupunkiseudulla taloyhtiöillä on hyvät valmiudet tarjota osakkaille mahdollisuus osallistua yhtiökokoukseen etäyhteyksin. Muualla maassa tilanne on kuitenkin pääkaupunkiseutua heikompi.

2.12.2021

Näin lämmität energiatehokkaasti paukkupakkasilla

Talotekniikkayritys Aren kehityspäällikkö Harri Launo antaa vinkit yhtiön tiedotteessa energiatehokkaaseen lämmitykseen sekä tavalliselle sukankuluttajalle että kiinteistöjen ylläpitäjälle. Ennakoi! Kun sääennuste lupaa kylmenevää, kannattaa omakotitalossa laittaa takkaan puita jo etukäteen, näin asunto ei pääse missään vaiheessa kylmenemään.

2.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaalainen lämpö on ilmastoystävällinen ja hintavakaa lämmitysratkaisu

Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta. Se tuottaa lämpöenergiansa kotimaisista polttoaineista, muun muassa sekajätteestä. Sen lämpö on kivihiiletöntä jo nyt ja fossiilitonta se tulee olemaan vuonna 2026.

Vantaan Energia

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti