Suomalaista designia löytyy lähes jokaisen kotoa

Lähes kaikilla suomalaisilla on kotimaista designia kodeissaan, käy ilmi Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta. Eniten designia löytyy sosiaalisista tiloista, kuten olohuoneesta, keittiöstä ja ruokailutilasta. Vähiten designiin panostetaan lastenhuoneessa, terassilla ja takkahuoneessa.

– Suomalaiset arvostavat kotimaista designia ja se on mukana lähes jokaisen arjessa. Tutkimuksemme mukaan 91 prosentilla suomalaisista, eli lähes kaikilla on kotonaan joku kotimainen designtuote, sanoo Design from Finland -merkin Brand Manager Johanna Lahti.

Olohuoneen designiin panostavat erityisesti yli 35-vuotiaat. Alle 24-vuotiailla nuorilla on selvästi vanhempaan väestöön verrattuna enemmän designia makuuhuoneissaan.

– Tulokset saattavat kertoa sukupolvien välisestä erosta suhtautumisessa designiin. Aiemmin suomalaisen designin klassikkotuotteita pidettiin näytillä sosiaalisissa tiloissa, ne saattoivat olla jopa jonkinlainen statussymboli. Design on kuitenkin hyvässä mielessä arkipäiväistynyt. Suomalainen design ei ole vain harvojen ja valittujen yksinoikeus, vaan tuotteet ja palvelut on suunniteltu kaikille meille, toteaa Lahti ja jatkaa:

– Emme välttämättä aina tiedosta, mikä kaikki on suomalaista designia. Siksi on tärkeää, että valmistajat kertovat asiasta esimerkiksi Design from Finland -merkin avulla. Suomalainen muotoilu kiinnostaa ja Habitaressa KOTI2017-osastollamme tullaan näkemään suuri ja monipuolinen joukko suomalaista kodin designia, Lahti kertoo.

Suomalaisen Työn Liitto osallistuu syyskuussa Habitare-messuille suurella 400 m2 KOTI2017-osastolla yhdessä yli 60 jäsenyrityksensä kanssa. Osaston suunnittelusta vastaa Vuoden designtoimistoksi valittu Pentagon Design.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimukselta tilaamaan tutkimukseen. Tutkimus on tehty puhelinhaastatteluina osana Taloustutkimuksen Telebus -kierrosta 24. – 27.4.2017 ja siihen vastasi 1011 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista.

Missä kotisi huoneissa tai tiloissa on kotimaista designia?

 1. Olohuone 77 %
 2. Keittiö 76 %
 3. Ruokailutila 59 %
 4. Makuuhuone 55 %
 5. Sauna 40 %
 6. Kylpyhuone 38 %
 7. Eteinen 33 %
 8. Työhuone 24 %
 9. Vaatehuone 22 %
 10. Lastenhuone 21 %
 11. Terassi 21 %
 12. Takkahuone 16 %

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.1.2022

Taloyhtiöt tyytyväisiä suunnittelu- ja valvontapalveluiden laatuun

Taloyhtiöt käyttävät ulkopuolista suunnittelua ja valvontaa sitä todennäköisemmin, mitä kalliimmasta korjaushankkeesta on kysymys. Alle 50 000 euron hankkeista lähes puolet tehtiin ilman suunnittelua, kun taas yli 500 000 euron korjaushankkeista suunnittelijaa käytettiin lähes kaikissa. Ulkopuolista valvontaa käytettiin alle 50 000 euron hankkeista lähes 60 prosentissa ja yli 500 000 euron hankkeista miltei jokaisessa.

pienet taloyhtiöt

15.8.2022

Mitä erityistä pienessä taloyhtiössä asumiseen liittyy?

Pienessä taloyhtiössä asuminen on erilaista kuin isossa taloyhtiössä asuminen. Pienet taloyhtiöt hoitavat omatoimisesti esimerkiksi monia isännöintiin liittyviä tehtäviä. Siksi osakkaiden täytyy olla niissä aktiivisia.

Tilaajille

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

15.3.2022

Taloyhtiöille suositellaan toiminnantarkastajan valitsemista

Taloyhtiöön voidaan lähtökohtaisesti valita toiminnantarkastaja tilintarkastajan sijaan, jos yhtiössä on alle 30 osakashallinnassa olevaa tilaa eikä vuoden 2010 kesäkuun jälkeen päivitetty yhtiöjärjestys vaadi tilintarkastajan valintaa. Toiminnantarkastaja voidaan valita taloyhtiöön myös tilintarkastajan lisäksi. Jokaisessa taloyhtiössä tulisi suorittaa vähintään toiminnantarkastus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti