Sosiaalituet menevät asumiseen – vuokrasääntely avuksi?

Kelan tuleva pääjohtaja Elli Aaltonen on vaatinut asumistuen perusteellista uudistamista, kirjoittaa Kauppalehti. Aaltonen ehdottaa ratkaisuksi vuokrasääntelyä, jolloin asumistuelle tulisi kattohinta. Tällöin maksimimäärän ylittävälle vuokralle ei saisi enää tukea. Tämä rajoittaisi ihmisten asumista, sillä jatkossa asuntoa voisi olla vaikeampi löytää.

Aaltonen ei Ruotsin kaltaista vuokrasääntelyä olisi kuitenkaan tuomassa Suomeen. Ruotsissa sääntelystä on ollut huonoja kokemuksia ja se on aiheuttanut muun muassa ongelmia Spotifyn rekrytoinneissa, sillä työntekijöille ei ole löytynyt sopivia asuntoja. Suomessa vuokrasääntelystä luovuttiin yleisellä tasolla jo 1990-luvulla.

Helsinki kokisi kovia

Helsingissä lähes puolet asukkaista asuu vuokralla. Pienituloiset joutuisivat kärsimään, vaikka pitkällä aikavälillä vuokrat voisivatkin laskea. Vaarana olisi asunnottomuuden lisääntyminen ja eri asuinalueiden polarisoituminen. Uusia vuokra-asuntoja ei rakennettaisi, sillä kannusteet niiden rakentamiseen vähenisivät.

Kannattavinta olisikin nyt rakentaa asuntoja sinne, missä on eniten kysyntää.

Lue koko juttu Kauppalehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti