Soininvaara: asumisen kalleus on menestyvän kaupungin merkki

Osmo Soininvaara toteaa blogissaan, että asumisen korkea hinta on väistämätön, koska se tasapainottaa kaupunkien kasvun asuntokannan mukaiseksi. Helsingissä, Turussa ja Tampereella asumiskustannukset ovat kuudessa vuodessa nousseet 20 % tuloja nopeammin.

Samalla, kun korkeasti koulutetut suuntaavat asumaan suurimpiin kaupunkeihin ja asumisen hintataso nousee, vaikeutuu matalapalkkaisten asuminen suurissa kaupungeissa. Pienituloisten avustamiseen asuntomarkkinoilla Soininvaara pitää ensisijaisena asumistuen käyttöä, koska sosiaalinen asuntotuotanto johtaa väistämättä epäoikeudenmukaisiin tilanteisiin asuntojen jaossa ja asuinalueiden segregaatioon. Säännöstely puolestaan johtaa ylipitkiin asuntojonoihin.

Suurten kaupunkien tulisi Soininvaaran mukaan rakentaa enemmän asuntoja vapaarahoitteisesti ja hinnoitella niissä asuminen lähelle markkinavuokraa. Tonttikaupa tulisi Soininvaaran mukaan hoitaa huutokaupoilla ja kiinteistöverotuksessa painottaa maapohjan, siis tonttien verotusta rakennusten sijaan.

Lue lisää Osmo Soininvaaran blogista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

18.4.2023

Asuntosäätiö: Pula kohtuuhintaisista asunnoista pahenee

Valtion tukema ARA-asuntotuotanto väheni viime vuonna 37 prosentilla. Tämä uhkaa kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa, varoittaa yleishyödyllinen Asuntosäätiö. Hiipumisen syynä on rakennuskustannusten ja korkojen nousu.

sähköauto paloturvallisuus

27.11.2023

Kuukauden kasvo: Paloturvallisuutta sähköautojen lataukseen

Sähköautopalot voivat lisääntyä autokannan vanhetessa. Erityisen hankalasti sammutettavia palot ovat maanalaisissa pysäköintitiloissa. Siksi taloyhtiöiden parkkihallien paloturvallisuuteen on kiinnitettävä erityisen paljon huomiota.

kaava

24.10.2023

Oman alueen kaavaa kannattaa aina seurata

Kun asuinalueelle suunnitellaan uusia rakennushankkeita, kannattaisi kuunnella alueen asukkaita. He tietävät usein parhaiten, miten uudet järjestelyt toimivat. Vantaan Länsimäessä asukkaat huolestuivat autopaikkojen jäämisestä raitiotien alle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti