SKH kartoitti taloyhtiön hallitusten palkkiot: Kohtuukorvauksista talkootyöhön

SKH Isännöinti Oy tutki taloyhtiöiden hallitusten palkkiota. Tutkimukseen lukeutui 262 yhtiötä. Tulosten mukaan 18 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle keskiarvoltaan 825,- euron vuosikorvauksen. 177 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle kokouspalkkion keskiarvoltaan noin 90,- euroa. 48 yhtiötä ei maksa puheenjohtajalle palkkiota lainkaan.

Seitsemän yhtiötä maksaa hallituksen jäsenille noin 210,- euron vuosikorvauksen. 178 yhtiössä jäsenet saavat keskimäärin noin 60 euron kokouspalkkion. Jäsenille ei maksettu palkkiota 51 yhtiössä.

– Tämä kuvastaa sitä, että paljon hallitustyötä tehdään vielä talkoovoimin, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH Isännöinti Oy:stä sanoo.

Tutkimuksen tarkemmat tulokset löytyvät myös SKH:n verkkosivuilta osoitteessa www.skh.fi.

Vaikuta omaan asumiseesi

Paras tapa vaikuttaa oman taloyhtiönsä asioihin on ryhtyä itse hallituksen jäseneksi. Näin sanoo Asunto Oy Helsingin Isopurjeen hallituksen puheenjohtaja Lars Finér ja kannustaa osakkaita aktiivisuuteen.

– Hyvä hallitustyöskentely näkyy osakkaille ja asukkaille asumisen viihtyvyytenä ja kohtuullisina vastike- ja hoitokuluina. Vastuu niin arjen sujumisesta kuin isommistakin remonteista on taloyhtiön hallituksella, vaikka päivittäiset asiat hoituvat isännöitsijän ja huoltoyhtiön kautta, Lars Finér sanoo.

– Isännöitsijän ja huoltoyhtiön valintaan kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota, hän korostaa.

Hallitustyöskentelyyn saa tietoa ja ohjeita SKH:n laatimasta kattavasta Hallituksen jäsenen oppaasta. Se on vapaasti ladattavissa osoitteessa www.skh.fi.

SKH Isännöinti Oy on mukana 6.4. Taloyhtiö 2016 -tapahtumassa, osasto Info 22, Messukeskuksen Kokoustamo, Helsinki.

SKH-Isännöinti on pääkaupunkiseudun johtava taloyhtiöiden isännöintiin erikoistunut isännöitsijätoimisto. Ensimmäinen voimassa oleva isännöintisopimus on solmittu 1978. Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

23.5.2017

Taloyhtiön hallitus ja tehtävät

Asunto-osakeyhtiön hallituksen tehtäväksi on säädetty huolehtia yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksella on siten taloyhtiön asioiden yleinen hoitovelvollisuus. Hallitus toimii toimeenpanevana toimielimenä ja voi lisäksi itsenäisesti päättää tehtäviinsä kuuluvista asioista.

5.11.2019

Tutkimus: Joka neljäs taloyhtiön osakas tuntee oman taloyhtiönsä talouden heikosti

Suurin osa suomalaisten taloyhtiöiden osakkaista kokee tuntevansa oman taloyhtiönsä taloudellisen tilanteen vähintään melko hyvin. Joka neljäs (23 %) osakkaista ei kuitenkaan tiedä, onko omalla taloyhtiöllä lainaa tai mitkä ovat oman taloyhtiön suurimmat menoerät. Tiedot selviävät Realia Isännöinnin IRO Researchillä teettämästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti