SKH kartoitti taloyhtiön hallitusten palkkiot: Kohtuukorvauksista talkootyöhön

SKH Isännöinti Oy tutki taloyhtiöiden hallitusten palkkiota. Tutkimukseen lukeutui 262 yhtiötä. Tulosten mukaan 18 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle keskiarvoltaan 825,- euron vuosikorvauksen. 177 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle kokouspalkkion keskiarvoltaan noin 90,- euroa. 48 yhtiötä ei maksa puheenjohtajalle palkkiota lainkaan.

Seitsemän yhtiötä maksaa hallituksen jäsenille noin 210,- euron vuosikorvauksen. 178 yhtiössä jäsenet saavat keskimäärin noin 60 euron kokouspalkkion. Jäsenille ei maksettu palkkiota 51 yhtiössä.

– Tämä kuvastaa sitä, että paljon hallitustyötä tehdään vielä talkoovoimin, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH Isännöinti Oy:stä sanoo.

Tutkimuksen tarkemmat tulokset löytyvät myös SKH:n verkkosivuilta osoitteessa www.skh.fi.

Vaikuta omaan asumiseesi

Paras tapa vaikuttaa oman taloyhtiönsä asioihin on ryhtyä itse hallituksen jäseneksi. Näin sanoo Asunto Oy Helsingin Isopurjeen hallituksen puheenjohtaja Lars Finér ja kannustaa osakkaita aktiivisuuteen.

– Hyvä hallitustyöskentely näkyy osakkaille ja asukkaille asumisen viihtyvyytenä ja kohtuullisina vastike- ja hoitokuluina. Vastuu niin arjen sujumisesta kuin isommistakin remonteista on taloyhtiön hallituksella, vaikka päivittäiset asiat hoituvat isännöitsijän ja huoltoyhtiön kautta, Lars Finér sanoo.

– Isännöitsijän ja huoltoyhtiön valintaan kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota, hän korostaa.

Hallitustyöskentelyyn saa tietoa ja ohjeita SKH:n laatimasta kattavasta Hallituksen jäsenen oppaasta. Se on vapaasti ladattavissa osoitteessa www.skh.fi.

SKH Isännöinti Oy on mukana 6.4. Taloyhtiö 2016 -tapahtumassa, osasto Info 22, Messukeskuksen Kokoustamo, Helsinki.

SKH-Isännöinti on pääkaupunkiseudun johtava taloyhtiöiden isännöintiin erikoistunut isännöitsijätoimisto. Ensimmäinen voimassa oleva isännöintisopimus on solmittu 1978. Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

taloyhtiön korjaushankkeen osapuolet

17.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä ovat taloyhtiön korjaushankkeen osapuolten tehtävät?

Taloyhtiön korjaushankkeisiin osallistuu hallituksen ja isännöitsijän lisäksi monenmoista muutakin tekijää. Heillä kaikilla on tärkeä osa korjaushankkeessa, mutta miten osapuolten roolit ja tehtävät jakautuvat tarkemmin?

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti