SKH kartoitti taloyhtiön hallitusten palkkiot: Kohtuukorvauksista talkootyöhön

SKH Isännöinti Oy tutki taloyhtiöiden hallitusten palkkiota. Tutkimukseen lukeutui 262 yhtiötä. Tulosten mukaan 18 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle keskiarvoltaan 825,- euron vuosikorvauksen. 177 yhtiötä maksaa puheenjohtajalle kokouspalkkion keskiarvoltaan noin 90,- euroa. 48 yhtiötä ei maksa puheenjohtajalle palkkiota lainkaan.

Seitsemän yhtiötä maksaa hallituksen jäsenille noin 210,- euron vuosikorvauksen. 178 yhtiössä jäsenet saavat keskimäärin noin 60 euron kokouspalkkion. Jäsenille ei maksettu palkkiota 51 yhtiössä.

– Tämä kuvastaa sitä, että paljon hallitustyötä tehdään vielä talkoovoimin, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH Isännöinti Oy:stä sanoo.

Tutkimuksen tarkemmat tulokset löytyvät myös SKH:n verkkosivuilta osoitteessa www.skh.fi.

Vaikuta omaan asumiseesi

Paras tapa vaikuttaa oman taloyhtiönsä asioihin on ryhtyä itse hallituksen jäseneksi. Näin sanoo Asunto Oy Helsingin Isopurjeen hallituksen puheenjohtaja Lars Finér ja kannustaa osakkaita aktiivisuuteen.

– Hyvä hallitustyöskentely näkyy osakkaille ja asukkaille asumisen viihtyvyytenä ja kohtuullisina vastike- ja hoitokuluina. Vastuu niin arjen sujumisesta kuin isommistakin remonteista on taloyhtiön hallituksella, vaikka päivittäiset asiat hoituvat isännöitsijän ja huoltoyhtiön kautta, Lars Finér sanoo.

– Isännöitsijän ja huoltoyhtiön valintaan kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota, hän korostaa.

Hallitustyöskentelyyn saa tietoa ja ohjeita SKH:n laatimasta kattavasta Hallituksen jäsenen oppaasta. Se on vapaasti ladattavissa osoitteessa www.skh.fi.

SKH Isännöinti Oy on mukana 6.4. Taloyhtiö 2016 -tapahtumassa, osasto Info 22, Messukeskuksen Kokoustamo, Helsinki.

SKH-Isännöinti on pääkaupunkiseudun johtava taloyhtiöiden isännöintiin erikoistunut isännöitsijätoimisto. Ensimmäinen voimassa oleva isännöintisopimus on solmittu 1978. Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti