Siivoustyöt, joista luistetaan

Moni suomalainen jättää yksityiskohdat huomioimatta ja siivoaa viikkosiivouksen yhteydessä vain välttämättömän. Tärkeää on noudattaa säännöllistä siivousrytmiä sekä kiinnittää huomiota muutamaan yksityiskohtaan, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Kotisiivouksen asiantuntijat Sari Helin Hyvinvointikeskus Viitakodista ja Sivex Oy:n toimitusjohtaja Monika Pöldkivi kertovat Ilta-Sanomien artikelissa, mistä siivoustöistä suomalaiset laistavat.

Kylpyhuoneen kaakelit

Kaakeliseinät tulisi putsata vähintään 2–3 kertaa vuodessa, riippuen kylpyhuoneen käytöstä ja perheen koosta. Apuna voi käyttää happamia siivousaineita tai sitruunaa ja etikkaa.

Lattiakaivot

Lattiakaivot kannattaa puhdistaa pitkävartisella siivousharjalla tai tiskiharjalla jynssäämällä. Pesuaineena voi käyttää kylpyhuoneen pesuainetta.

Kaapinpäälliset ja lattialistat

Kaapinpäälliset ja listat voi imuroida pölynimurilla. Esimerkiksi lattiasuulakkeella saa helposti lattialistat imuroitua.

Tavaroiden siirtely

Kodin tavarat kannattaa siirtää aika ajoin, jotta niiden alla olevat pölyt tarttuvat siivousliinaan. Myös matot on hyvä tuulettaa ja tampata.

Saunan pesu

Saunan lattiakaakeleihin kertyy helposti kalkkia. Vaikka sauna ei olisi jatkuvassa käytössä, tulee lattiat ja lauteet.

Korkealla oleva pöly

Kättä korkeammalla oleva pöly jää usein huomiotta. Tätä varten kannattaa välillä nousta tuolille tai jakkaralle ja pyyhkiä pölyt, joihin ei muuten ylety.

 

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Monesti Picotelta kysytään, sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen. Someguru Maiju Hannolin todistaa, että kotona voi asua sukituksen ajan. Hän on kiitollinen remontin etenemiseen ja Picoten työntekijöiden toimintaan.

Picote

säilytä jätteet

15.2.2023

Säilytä jätteet kotona jäteastioiden ollessa täynnä

Taloyhtiöiden jäteastiat täyttyvät joskus nopeasti, eikä niitä pystytä tyhjentämään riittävän usein. Jätteet tulee tällöin säilyttää ensisijaisesti kotona. Seka- ja biojätteet voi tyhjennysvälin pitkittyessä jättää irtojätteenä keräysastian viereen.

suojaa pihan kasvit

19.9.2023

Suojaa pihan kasvit eläimiltä

Pihan kasvit kannattaa suojata verkoilla talven varalta. Jänikset, kauriit ja myyrät tulevat talvella mielellään ihmisten pihoille etsimään ruokaa. Verkkomainen suoja pitää ne hyvin loitolla, mutta antaa myös kasvin saada valoa ja hengittää.

kynttilät

7.12.2022

Polta kynttilöitä aina valvotusti

Joulukuussa sattuu eniten kynttilöiden aiheuttamia tulipaloja koko vuonna. Kynttilöitä on aina poltettava valvotusti, ja ne on sammutettava huoneesta lähtiessä. Myös ulkolyhtyjen turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti