Seinäjoen keskustan työmaa on vahingoittanut lähikiinteistöjä

Seinäjoen Vaasantalon vajoaminen on pysäytetty ja maaperä vahvistettu, kirjoittaa Ilkka-lehti. Vaasantalo painui keväällä niin, että osa rakennuksesta asetettiin käyttökieltoon.

Maaperässä olleiden tyhjien tilojen takia rakennuksessa tapahtui liikettä muun muassa kaivantotöiden vaikutuksesta. Maaperä ja sen päällä oleva rakennus on nyt saatu vakautettua ja painuminen estettyä geopolymeerilla.

Seinäjoen kaupungin tarkastusinsinööri Jarmo Akkalan mukaan keskustatyömaa on aiheuttanut lieviä vaurioita muillekin lähikiinteistöille kuin Vaasantalolle. Halkeamien lisäksi joissakin keskustan kuoppaa ympäröivissä kiinteistöissä on havaittu liikuntasaumojen elämistä.

Alkuperäinen artikkeli Ilkka-lehdessä 24.8.2017.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.5.2021

Urakoitsijoita menee konkurssiin vuosittain ja taloyhtiöt kärsivät

Ensimmäinen merkki taloyhtiölle urakoivan rakennusliikkeen talousvaikeuksista voi olla, että urakoitsija mahdollisine aliurakoitsijoineen katoaa työmaalta ja työmaa jää heitteille. Tapauksia on useita vuosittain. Jos velkoja hakee urakoitsijaa konkurssiin, urakoitsija ilmoittaa siitä asiakkaalleen.

9.10.2014

Verottajalle ilmoitettava urakkatiedot – uusi velvollisuus vielä tuntematon

Rakennustöistä on ilmoitettava Verohallinnolle, kun urakan hinta on yli 15 000 euroa. Uusi velvollisuus ilmoittaa tietoja rakennusurakoista ja yhteisen työmaan työntekijöistä Verohallinnolle tuli voimaan 1.7.2014. Tiedonantovelvollisuus voi koskea taloyhtiötä, yhteisen työmaan päätoteuttajaa sekä taloyhtiön osakkeenomistajaa.

5.2.2016

Energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt esillä ASTA-messuilla

Tampereen ASTA-messuilla puhutaan energiatehokkaasta ja laadukkaasta rakentamisesta ja remontoinnista. Asiaa nostetaan esiin eri seminaareissa ja tietoiskuissa. Rakentamisen parhaita käytäntöjä on esittelemässä BUILD UP Skills Finland -hanke, jonka tavoitteena on nostaa rakennusten energiatehokkuutta rakentajien osaamista parantamalla.

6.11.2014

Kiinteistökauppa vilkasta, toimitilojen vuokraaminen vaikeaa

Kiinteistöjen kysyntä on kasvanut sijoitusmarkkinoilla. Kiinteistökauppavolyymi on korkeimmillaan sitten vuoden 2008. Matalat korot ja rahoituksen parantunut saatavuus vahvistavat kiinteistöjen asemaa sijoitusmarkkinoilla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti