Seinäjoen keskustan työmaa on vahingoittanut lähikiinteistöjä

Seinäjoen Vaasantalon vajoaminen on pysäytetty ja maaperä vahvistettu, kirjoittaa Ilkka-lehti. Vaasantalo painui keväällä niin, että osa rakennuksesta asetettiin käyttökieltoon.

Maaperässä olleiden tyhjien tilojen takia rakennuksessa tapahtui liikettä muun muassa kaivantotöiden vaikutuksesta. Maaperä ja sen päällä oleva rakennus on nyt saatu vakautettua ja painuminen estettyä geopolymeerilla.

Seinäjoen kaupungin tarkastusinsinööri Jarmo Akkalan mukaan keskustatyömaa on aiheuttanut lieviä vaurioita muillekin lähikiinteistöille kuin Vaasantalolle. Halkeamien lisäksi joissakin keskustan kuoppaa ympäröivissä kiinteistöissä on havaittu liikuntasaumojen elämistä.

Alkuperäinen artikkeli Ilkka-lehdessä 24.8.2017.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

urakoitsijan konkurssi

6.11.2023

Urakoitsijan konkurssi korjaushankkeen aikana – mitä tehdä?

Tämänhetkisessä taloudellisessa ympäristössä ei ole ollenkaan tavatonta, että urakoitsija menee konkurssiin kesken korjaushankkeen. Urakoitsijan taloudellista tilannetta arvioidessa työmaalta saatu käytännön informaatio on usein keskeisessä asemassa.

Tilaajille

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

omatoiminen isännöinti

28.8.2023

Omatoiminen isännöinti toimii pienessä yhtiössä

Omatoiminen isännöinti voi olla hyvä vaihtoehto pienelle taloyhtiölle, jos osakkaille sopii, että tehtävä kiertää osakkaiden kesken. Helsingin Paloheinässä sijaitsevalla kahden rivitalon taloyhtiöllä on aina ollut oto-isännöitsijä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti