Sami Rantala on vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööri

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on valinnut vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööriksi Kreaten Sillanrakentaminen- ja -korjausyksikön johtajan Sami Rantalan. Hän on pitkän uransa aikana rakentanut ja johtanut satoja erilaisia siltahankkeita haastavista ratasilloista ainutlaatuisiin museosiltoihin.

– Rantalan omistautuminen infra-alan kehittämiseen ja osaamisen edistämiseen näkyvät sekä hänen johtamansa yksikön ensiluokkaisessa työn jäljessä että intohimoisessa suhtautumisessa siltojen rakentamista kohtaan, kertoo Kreaten toimitusjohtaja Timo Vikström.

RILin hallituksen mukaan Rantalalla on raudanluja tekninen ammattitaito ja hän on kehittänyt alaa aktiivisesti. Perusteluissa mainittiin lisäksi hänen maineensa innostavana esimiehenä ja kollegana.

– Sami Rantala on erinomainen esimies. Olen tuntenut hänet vuosia ja oppinut häneltä paljon etenkin sillanrakentamisen kuningaslajista, korkeista vesistösilloista. Uskallankin väittää, ettei Suomesta löydy muita, jotka nousevat samaan rintamaan korkeiden ja vaativien vesistösiltojen rakentamisessa, Rantalan organisaatiossa työskentelevä työmaapäällikkö Mika Huhtala vakuuttaa.

RILin hallituksen myöntämää tunnustusta on jaettu vuodesta 1997 alkaen. Valintakriteereitä ovat laadukas insinööriosaaminen, henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus, positiivinen vuorovaikutus alalla sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

– Olen iloinen ja kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Pääseminen rakennusalaa merkittävästi edistäneiden vaikuttajien joukkoon vetää nöyräksi. Infra-alalla on paljon kehitettävää, ja olen halunnut omalla toiminnallani ja esimerkilläni edistää uusien toimintatapojen käyttöönottoa ja herättää innostusta siltojen rakentamista ja korjausta kohtaan, Rantala kiittelee.

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä torstaina 11.4.2019 Helsingissä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti