Safetum lahjoittaa sammutuspeitteitä lapsiperheille

Lapsiperheissä tapahtuneet Vuosaaren ja Raahen vakavat tulipalot ovat puhutelleet koko Suomea. Turussa lokakuussa yksin kotona ollut 9-vuotias tyttö pelasti kodin ja perheen lemmikit sammuttamalla palamaan syttyneen mikroaaltouunin sammutuspeitteellä. Alkusammutuksen jälkeen tyttö oli oikeaoppisesti soittanut hätäkeskukseen ja opastanut palokunnan paikalle.

”9-vuotiaan tytön mallisuoritus osoittaa, miten alkusammutuksella voidaan pelastaa ihmishenkiä ja pelastaa koti suurilta vahingoilta, kertoo Safetum Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

”Tilastojen mukaan vuonna 2016 tulipaloissa ryhdyttiin alkusammutustoimenpiteisiin 1891 kertaa ja 87% tapauksista alkusammutuksella pystyttiin joko rajoittamaan tai sammuttamaan tulipalo. Alkusammutuksella voidaan todella torjua tulipaloja ja pienentää vahinkoja”, kertoo Jurvelin.

”Lapsiperheiden paloturvallisuus on tärkeä asia yrityksemme asiantuntijoille ja siksi haluamme olla osaltamme sitä edistämässä. Lahjoitamme Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta 100 kotiin sammutuspeitteen. Lahjoituksellamme haluamme tuoda koteihin hyvää joulumieltä ja edistää paloturvallisuutta”, kertoo Jurvelin.

”Tapaamme näin joulun alla paljon lapsiperheitä eri tilaisuuksissamme. Tiedämme, että nämä sammutuspeitteet menevät todella tarpeeseen. On hienoa, että saamme viedä turvallista joulumieltä lapsiperheille, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhetoiminnan päällikkö Virpi Heinola.

”Turvallinen joulumieli ja iloinen joulu on jokaisen oikeus”, päättää Jurvelin.

Safetum Oy on valtakunnallinen kiinteistöjen pelastusturvallisuuteen ja yrityksien työturvallisuuteen erikoistunut palveluyritys.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää lapsiperheiden hyvinvointia.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuus ja varautuminen

11.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miltä kiinteistöjen paloturvallisuus ja varautuminen näyttivät vuonna 2022?

Taloyhtiöt pystyvät varautumaan häiriötilanteisiin arvioimalla riskejä säännöllisesti, pienentämällä riskejä sekä viestimällä asukkaille turvallisuusohjeista johdonmukaisesti. Safetumin paloturvallisuusraportti kertoo, kuinka turvallisia kiinteistöt olivat viime vuonna.

Safetum

palovaroitinlaki

23.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Palovaroitinlaki muuttuu 1.1.2024 – Oletko valmis?

Pelastuslaki uudistuu 1.1.2024, minkä myötä vastuu asuinhuoneistojen palovaroittimien ylläpidosta ja toimivuudesta siirtyy asukkaalta taloyhtiölle. Lakimuutoksen tavoitteena on edistää taloyhtiöissä asuvien ihmisten turvallisuutta.

Safetum

28.11.2023

Yleisön kiinnostus väestönsuojelua kohtaan yllätti Safetumin

Taloyhtiö2023-tapahtumassa yleisön kiinnostus väensuojelua kohtaan yllätti Safetum Oy:n puhuja Jeremi Teukun.

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti