Rikkakasveista eroon ekologisesti kuumalla vedellä

Rikkakasveista pääsee eroon ilman torjunta-aineita ja aikaa vievää käsin kitkentää. Braleva Kiinteistöpalvelut Oy on ottanut kuumavesitorjunnan käyttöönsä huoltokohteissaan Suur-Espoonlahden alueella viime vuonna menestyksekkäästi.

Ekologinen rikkakasvien torjunta perustuu sata-asteiseen veteen, jota suihkutetaan lähietäisyydeltä rikkakasvustoon. Korkea lämpötila tuhoaa kasvin vihersolut, vaurioittaa juuret sekä itämisvaiheen. Kasvi lakastuu lähes välittömästi. Kertakäsittely on myrkytystä tai käsin kitkentää nopeampaa ja tehokkaampaa.

– Yksivuotisista kasveista päästään useimmiten eroon kokonaan. Monivuotiset kasvit, kuten voikukat, tarvitsevat kasvukauden aikana uusintakäsittelyn, kertoo viherpalveluista vastaava työnjohtaja Inga Hyyryläinen Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:stä.

Ympäristöystävällistä torjuntaa leikkipaikoille

Myrkyttömänä vaihtoehtona kuumavesitorjunta on sekä ekologista että kätevää. Kuumavesikäsittelyn hyvät puolet tulevat esiin erityisesti kivetyksillä ja leikkipaikoilla, joissa torjunta-aineiden käyttö on joko kiellettyä tai muuten hankalaa. Varoaikoja ei ole.

– Luonnonmukainen kuumavesitorjunta tuo kaivatun ja turvallisen vaihtoehdon rikkakasvien torjuntaan. Enää ei tarvitse olla huolissaan torjunta-aineiden terveysvaikutuksista, Hyyryläinen muistuttaa.

Tukes on rajoittamassa glyfosaattivalmisteiden käyttöä. Glyfosaatin käyttö on jo kiellettyä lasten leikkipaikoilla ja leikkipuistoissa sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla. Valmisteen käyttö tullaan kieltämään myös päällystetyillä ja kivetyillä alueilla tulevaisuudessa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.7.2015

Muutatko kesällä? Huomioi viisi asiaa!

Muuttosesonki on taas vilkkaimmillaan, sillä muuttaminen ajoitetaan usein loma-aikaan. Lämpötilan noustessa ja lomailun odottaessa halutaan pakata tavarat kasaan ja hoitaa muutto pois alta nopeasti. Helsingin KTK:n kotimuuttojen asiakkuuspäällikkö Ilkka Ilonummi kertoo mitä tulee huomioida ennen kesällä tehtävää muuttoa.

2.7.2018

Vältä klassiset perusvirheet talon maalaamisessa

Talon maalaaminen itse on edullista, mutta muutamat perusvirheet kannattaa välttää. Oma talo on yleensä yksi ihmisen arvokkaimmista omistuskohteista, josta haluaa pitää erityisen hyvää huolta. Kun suunnittelet talosi julkisivun maalausta, on hyvä välttää tiettyjen klassisten virheiden tekemistä, sillä ne voivat vaikuttaa paitsi lopputulokseen myös omaan terveyteesi.

30.10.2018

Varo allaspaloja – ulkotulista löytyi vaarallisia puutteita

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on selvittänyt ulkotulien turvallisuutta. Kymmenestä testatusta tuotteesta kaksi todettiin vaaraa aiheuttavaksi. Polar-ulkotuli juhlaroihu sangossa -niminen tuote poistettiin markkinoilta ja Puttipaja-ulkotuli 8 cm sai myyntikiellon.

14.12.2016

Kuusi vinkkiä joulukuusen valintaan ja hoitoon

Joulukuusen valinta aiheuttaa aina perheissä kuumia tunteita: milloin kuusi on liian pitkä, pätkä tai harvaneulainen. Hoitamalla joulukuusta hyvin poistetaan listalta yksi riidan aihe: liian aikaisin tippuneet neulaset ja niiden siivoaminen. Kuusen lakastumista ei voi estää, mutta sitä voi hidastaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti