Rikkakasveista eroon ekologisesti kuumalla vedellä

Rikkakasveista pääsee eroon ilman torjunta-aineita ja aikaa vievää käsin kitkentää. Braleva Kiinteistöpalvelut Oy on ottanut kuumavesitorjunnan käyttöönsä huoltokohteissaan Suur-Espoonlahden alueella viime vuonna menestyksekkäästi.

Ekologinen rikkakasvien torjunta perustuu sata-asteiseen veteen, jota suihkutetaan lähietäisyydeltä rikkakasvustoon. Korkea lämpötila tuhoaa kasvin vihersolut, vaurioittaa juuret sekä itämisvaiheen. Kasvi lakastuu lähes välittömästi. Kertakäsittely on myrkytystä tai käsin kitkentää nopeampaa ja tehokkaampaa.

– Yksivuotisista kasveista päästään useimmiten eroon kokonaan. Monivuotiset kasvit, kuten voikukat, tarvitsevat kasvukauden aikana uusintakäsittelyn, kertoo viherpalveluista vastaava työnjohtaja Inga Hyyryläinen Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:stä.

Ympäristöystävällistä torjuntaa leikkipaikoille

Myrkyttömänä vaihtoehtona kuumavesitorjunta on sekä ekologista että kätevää. Kuumavesikäsittelyn hyvät puolet tulevat esiin erityisesti kivetyksillä ja leikkipaikoilla, joissa torjunta-aineiden käyttö on joko kiellettyä tai muuten hankalaa. Varoaikoja ei ole.

– Luonnonmukainen kuumavesitorjunta tuo kaivatun ja turvallisen vaihtoehdon rikkakasvien torjuntaan. Enää ei tarvitse olla huolissaan torjunta-aineiden terveysvaikutuksista, Hyyryläinen muistuttaa.

Tukes on rajoittamassa glyfosaattivalmisteiden käyttöä. Glyfosaatin käyttö on jo kiellettyä lasten leikkipaikoilla ja leikkipuistoissa sekä päiväkotien ja koulujen pihoilla. Valmisteen käyttö tullaan kieltämään myös päällystetyillä ja kivetyillä alueilla tulevaisuudessa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2022

Mitä tapahtuu, kun rasvapaloa yritetään tukahduttaa vedellä? Katso video!

Kodin tulipalo syttyy useimmiten keittiössä ruoanlaiton yhteydessä. Pelastusalan ammattilaiset kutsuvat liedelle unohtuneesta ruoasta aiheutuneita paloja ”nakit ja muusi” -paloiksi. − Keittiöpaloista aiheutuu useimmiten savuvahinkoja ja pahimmillaan harvinainen totaalipalo, jossa koko koti tuhoutuu asuinkelvottomaksi, kertoo IF:in omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen.

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

kiinteistöverotuspäätökset

6.3.2023

Kiinteistöverotuspäätökset tulevat pian – tarkista tietosi

Kiinteistöverotuspäätökset ja tilisiirtolomakkeet tulevat Omaveroon ja postiin maaliskuun aikana. Helsingin kaupunki kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan kiinteistöjen tietojen oikeellisuuden, sillä rakennusten virheellisiä tietoja korjataan.

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti