Rauhallisuus on asuinalueen valtti

Asuinalueen rauhallisuus ja hyvä maine ovat esimerkiksi joukkoliikennettä tärkeämpiä perusteita asuntoa etsittäessä.

Verkkouutiset kertoo Huoneistokeskuksen teettämästä kyselystä, jossa kartoitettiin asunnon valintaperusteita. Asuinympäristön rauhallisuus oli melko tai erittäin tärkeä kolmelle neljästä vastaajasta. Ympäristön hyvä maine oli tärkeä kahdelle kolmesta. Ympäristön rauhallisuus nousee valintaperusteiden tärkeysjärjestyksessä asuntoa valitsevan iän myötä – ja kotitalouden koon kasvaessa.

Palvelut kävelyetäisyydellä olivat tärkeitä 62 prosentille vastaajista. Hyvien joukkoliikenneyhteyksien merkitys asunnon valintaperusteena oli ehkä yllättävänkin pieni: ne arvioi erittäin tärkeiksi 27 prosenttia vastaajista; Uudellamaalla osuus tosin oli 41 prosenttia.

Tutkimuksen toteutti viime heinäkuussa Kantar TNS. Vastanneita oli 1 024.

Lue alkuperäinen juttu Verkkouutisista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

taloyhtiötapahtuma

12.4.2023

Taloyhtiötapahtuma kutsuu messukeskukseen 20. huhtikuuta

Taloyhtiöväki kerääntyy torstaina 20 huhtikuuta Helsingin Messukeskukseen, jossa järjestetään Taloyhtiö 2023 -tapahtuma. Mukana on yli sata näytteilleasettajaa, ja monipuolinen ohjelma sisältää puheenvuoroja mielenkiintoisista aiheista. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

vastuunjako

8.6.2023

Vastuunjako vaatii pykälätuntemusta

Taloyhtiön ja osakkaiden kunnossapidon vastuunjaosta säädetään asunto-osakeyhtiölaissa. Sen mukaan osakas vastaa huoneistonsa sisäpuolisten osien kunnossapidosta, yhtiö puolestaan rakenteista, ulko-ovista, ikkunoista, eristeistä sekä perusjärjestelmistä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti