Rambollin Tapio Aho on Vuoden 2015 rakennusalan diplomi-insinööri

Ramboll Finland Oy:n suunnittelujohtaja Tapio Aho on valittu Vuoden 2015 rakennusalan diplomi-insinööriksi. Tunnustuksen myönsi Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL. Pitkän linjan rakennesuunnittelun ammattilaisena tunnettu Aho johtaa usean merkittävän ja vaativan suomalaisen rakennushankkeen rakennesuunnittelua ja kuuluu alan huippuihin myös kansainvälisesti.

Tapio Ahon yli 30-vuotista kokemusta vaativista rakennesuunnittelun asiantuntija- ja johtotehtävistä hyödynnetään parhaillaan mm. Helsingin Keskustakirjaston, Keski-Pasilan Triplan, Uuden Lastensairaalan, Jyväskylään rakennettavan Keski-Suomen uuden sairaalan sekä Kouvolan Ratamo-keskuksen rakennushankkeissa. Esimerkiksi Keskustakirjasto kuuluu rakenneteknisesti vaativimpiin Suomessa koskaan toteutettuihin hankkeisiin.

― Rakennetekninen haastavuus syntyy Keskustakirjaston sijainnista ja sen alle mahdollisesti joskus tulevasta keskustatunnelista. Osa kirjastosta on suunniteltu rakennuskieltoalueelle, joten kyseinen alue joudutaan ylittämään satametrisellä sillalla. Normaalisti siltoihin kohdistuu ajoradan kuormitus, Keskustakirjastossa se syntyy kolmesta toimistokerroksesta, Tapio Aho kertoo.

Aho pitääkin rakennesuunnittelun viime aikojen suurimpina kehitysaskeleina virheettömyyden takaavaa tietomallinnusta ja erilaisia laskentatyökaluja. Nämä mahdollistavat osaltaan myös Keskustakirjaston rakentamisen.

Palkinnon perusteluissa Tapio Aho mainitaan aktiiviseksi alan kehittäjäksi, joka korostaa rakennesuunnittelun korkeatasoisen koulutuksen ja kehitystyön lisäksi hyvää yhdessä tekemisen meininkiä. Hän saa tunnustusta myös henkilökohtaisista ominaisuuksistaan; Aho on tunnettu rauhallisena ja luotettavana asiantuntijana, jolla on lisäksi organisaatiossaan tärkeä rooli nuorten suunnittelijoiden kasvattajana ja opettajana.

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä perjantaina 17.4.2014 Tampereella.

RILin hallitus on myöntänyt Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin tunnustuksen vuodesta 1997 alkaen. Valinnan kriteereitä ovat laadukas insinööriosaaminen, suunnittelun merkityksen edistäminen, henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus, positiivinen vuorovaikutus alalla, aktiivisuus sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

21.9.2015

Isännöitsijä 2015 -palkinto Tuija Tarula-Aholle Espooseen

Isännöintiliitto antoi Isännöitsijä 2015 -palkinnon espoolaiselle Tuija Tarula-Aholle. Tarula-Aho johtaa useita vaativien olojen kiinteistöjä Tapiolan keskustan metrotyömaan ja uudistuksen alueella. Isännöintiliitto palkitsi espoolaisen isännöitsijän Tuija Tarula-Ahon jämäkästä ja tuloksellisesta johtamisesta Tapiolan keskustan isojen muutosten alla olevassa ympäristössä.

16.9.2015

Vanhojen asuntojen kauppamäärät kasvoivat

Käytettyjen kerros- , rivi- ja omakotitalojen kauppa jatkoi vahvistumistaan alkuvuonna Suomessa: kauppamäärä kasvoi tammi-elokuussa 2015 yhteensä noin 5 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL. Järjestön mukaan käytettyjen omakotitaloasuntojen kauppa on kasvanut tammi-elokuussa noin 8,5 prosenttia ja vanhojen rivitaloasuntojen kauppa noin 7,8 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.  Vanhoissa kerrostaloasunnoissa kasvun arvioidaan tammi-elokuussa […]

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti