Rambollin Tapio Aho on Vuoden 2015 rakennusalan diplomi-insinööri

Ramboll Finland Oy:n suunnittelujohtaja Tapio Aho on valittu Vuoden 2015 rakennusalan diplomi-insinööriksi. Tunnustuksen myönsi Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL. Pitkän linjan rakennesuunnittelun ammattilaisena tunnettu Aho johtaa usean merkittävän ja vaativan suomalaisen rakennushankkeen rakennesuunnittelua ja kuuluu alan huippuihin myös kansainvälisesti.

Tapio Ahon yli 30-vuotista kokemusta vaativista rakennesuunnittelun asiantuntija- ja johtotehtävistä hyödynnetään parhaillaan mm. Helsingin Keskustakirjaston, Keski-Pasilan Triplan, Uuden Lastensairaalan, Jyväskylään rakennettavan Keski-Suomen uuden sairaalan sekä Kouvolan Ratamo-keskuksen rakennushankkeissa. Esimerkiksi Keskustakirjasto kuuluu rakenneteknisesti vaativimpiin Suomessa koskaan toteutettuihin hankkeisiin.

― Rakennetekninen haastavuus syntyy Keskustakirjaston sijainnista ja sen alle mahdollisesti joskus tulevasta keskustatunnelista. Osa kirjastosta on suunniteltu rakennuskieltoalueelle, joten kyseinen alue joudutaan ylittämään satametrisellä sillalla. Normaalisti siltoihin kohdistuu ajoradan kuormitus, Keskustakirjastossa se syntyy kolmesta toimistokerroksesta, Tapio Aho kertoo.

Aho pitääkin rakennesuunnittelun viime aikojen suurimpina kehitysaskeleina virheettömyyden takaavaa tietomallinnusta ja erilaisia laskentatyökaluja. Nämä mahdollistavat osaltaan myös Keskustakirjaston rakentamisen.

Palkinnon perusteluissa Tapio Aho mainitaan aktiiviseksi alan kehittäjäksi, joka korostaa rakennesuunnittelun korkeatasoisen koulutuksen ja kehitystyön lisäksi hyvää yhdessä tekemisen meininkiä. Hän saa tunnustusta myös henkilökohtaisista ominaisuuksistaan; Aho on tunnettu rauhallisena ja luotettavana asiantuntijana, jolla on lisäksi organisaatiossaan tärkeä rooli nuorten suunnittelijoiden kasvattajana ja opettajana.

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä perjantaina 17.4.2014 Tampereella.

RILin hallitus on myöntänyt Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin tunnustuksen vuodesta 1997 alkaen. Valinnan kriteereitä ovat laadukas insinööriosaaminen, suunnittelun merkityksen edistäminen, henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus, positiivinen vuorovaikutus alalla, aktiivisuus sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

myönteisiä muutoksia

17.10.2022

Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin

Hyvä ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja vaihtelevaan henkilömäärään. Ilman poistoilmaventtiilien säännöllistä puhdistusta ei sisäilma kuitenkaan pysy raikkaana.

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

lämmitystarveluku

17.3.2023

Lämmitystarveluku kertoo kuukausittaiset poikkeamat

Taloyhtiön lämmitysenergian kulutusta kannattaa seurata vähintäänkin kuukausitasolla. Tällöin kulutuksen poikkeamiin voidaan puuttua heti, jos jotakin kummallista ilmaantuu. Seurantaa helpottaa Ilmatieteen laitoksen ylläpitämä lämmitystarveluku.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti