Rakentaminen ja remontoiminen ei ole koskaan ollut näin kallista

Vihtiläisellä hirsirakentajalla Pasi Nissisellä ei ole ollut koskaan näin paljon töitä, vaikka puun hinta on kallistunut korona-aikana lähes 60 prosenttia ja pelti 150 prosenttia.

– Kohta pelti alkaa olla kalliimpaa kuin kulta. Tarvikkeiden osuus saattaa olla remontin urakkahinnasta jopa 60 prosenttia, Nissinen toteaa Vihdin Uutisissa.

Työt hirsirakennusyrittäjältä työntekijöineen eivät silti lopu. Hirsirakentaminen lisää suosiotaan entisestään, sillä asumisen terveellisyys painaa etenkin nuorten vaakakupissa.

Töitä Nissisellä on enemmän kuin koskaan. Koronavirusaika on ensimmäinen kerta, kun Nissinen joutuu myymään jopa ei oota. Työmäärä on lisääntynyt korona-aikana kolmanneksella, tarjoukset 200 prosentilla.

– Korona-aikana hirsitalojen kysyntä on räjähtänyt käsiin. Se tarkoittaa, että talopaketin saa toimitettua aikaisintaan puolen vuoden päästä. Myös peltitoimitukset ovat pahasti jumissa.

Puun saatavuudessa edelleen vaikeuksia

Puun saatavuusvaikeudet johtuvat Vihdin Uutisten mukaan pääosin koronaviruksesta. Hinnat ovat nousseet kymmeniä prosentteja, koska kysyntä on kovaa ja toimitukset hitaita.

Nissiseltä kysytään ennen kaikkea kylpyhuoneremontteja, niin omakotiasukkaiden kuin taloyhtiöiden toimesta. Kylpyhuoneremontit ovat parin vuoden aikana lisääntyneet selvästi.

K-Rauta Nummelan myymäläpäällikön Sampo Suonsillan mukaan korona-aika on lisännyt reippaasti myös rautakaupan myyntiä.

– Kyllä ne kaksinumeroisia prosentteja ovat. Kesästä 2020 tähän hetkeen myynti on noussut tuntuvasti.

Suonsillan mukaan ihmiset ovat satsanneet kylpyhuoneisiin ja saunoihin, ulkona taas terasseihin, paljuihin ja piharakennuksiin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Lisärakentaminen voi rahoittaa taloyhtiön peruskorjauksen – 4 vinkkiä

Lisärakentamisen avulla taloyhtiö voi rahoittaa kalliin peruskorjauksen jopa kokonaan tai osittain. Tekniset selvitykset ja perusteelliset laskelmat paljastavat hankkeen kannattavuuden, kertoo A-Insinöörien suunnittelujohtaja Tuomas Koski-Lammi. Onko taloyhtiöösi tulossa suuria peruskorjauksia kuten putki- tai hissiremontteja?

A-Insinöörit

lisärakentaminen

7.12.2022

Lisärakentaminen – mitä, miten ja miksi?

Lisärakentamisessa olemassa olevaa rakennusta laajennetaan, korotetaan tai tontille rakennetaan täysin uusi rakennus puretun tilalle. Usein lisärakentaminen toteutetaan rakentamalla yksi tai kaksi uutta kerrosta vanhan rakennuksen päälle.

Tilaajille

12.10.2022

Asuntorakentaminen kannattelee rakennusalaa

Vahvana jatkuneen asuntorakentamisen vuoksi rakentaminen kasvaa kuluvana vuonna parilla prosentilla. Rakennusalaa kurittaa kuitenkin jo kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä: energiapulan aiheuttama inflaatio.

22.3.2022

Kustannusten nousu ja materiaalipula jarruttavat rakentamista

Kauppalehti kirjoittaa Venäjän sotatoimien osuvan myös rakennusalaan. Teräksen, alumiinin, lasin ja puutavaran saatavuus on heikentynyt ja hinnat nousseet. Myös energian kallistuminen, sirupula ja työvoimapula koettelevat rakennusalaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti