Rakentaminen ja remontoiminen ei ole koskaan ollut näin kallista

Vihtiläisellä hirsirakentajalla Pasi Nissisellä ei ole ollut koskaan näin paljon töitä, vaikka puun hinta on kallistunut korona-aikana lähes 60 prosenttia ja pelti 150 prosenttia.

– Kohta pelti alkaa olla kalliimpaa kuin kulta. Tarvikkeiden osuus saattaa olla remontin urakkahinnasta jopa 60 prosenttia, Nissinen toteaa Vihdin Uutisissa.

Työt hirsirakennusyrittäjältä työntekijöineen eivät silti lopu. Hirsirakentaminen lisää suosiotaan entisestään, sillä asumisen terveellisyys painaa etenkin nuorten vaakakupissa.

Töitä Nissisellä on enemmän kuin koskaan. Koronavirusaika on ensimmäinen kerta, kun Nissinen joutuu myymään jopa ei oota. Työmäärä on lisääntynyt korona-aikana kolmanneksella, tarjoukset 200 prosentilla.

– Korona-aikana hirsitalojen kysyntä on räjähtänyt käsiin. Se tarkoittaa, että talopaketin saa toimitettua aikaisintaan puolen vuoden päästä. Myös peltitoimitukset ovat pahasti jumissa.

Puun saatavuudessa edelleen vaikeuksia

Puun saatavuusvaikeudet johtuvat Vihdin Uutisten mukaan pääosin koronaviruksesta. Hinnat ovat nousseet kymmeniä prosentteja, koska kysyntä on kovaa ja toimitukset hitaita.

Nissiseltä kysytään ennen kaikkea kylpyhuoneremontteja, niin omakotiasukkaiden kuin taloyhtiöiden toimesta. Kylpyhuoneremontit ovat parin vuoden aikana lisääntyneet selvästi.

K-Rauta Nummelan myymäläpäällikön Sampo Suonsillan mukaan korona-aika on lisännyt reippaasti myös rautakaupan myyntiä.

– Kyllä ne kaksinumeroisia prosentteja ovat. Kesästä 2020 tähän hetkeen myynti on noussut tuntuvasti.

Suonsillan mukaan ihmiset ovat satsanneet kylpyhuoneisiin ja saunoihin, ulkona taas terasseihin, paljuihin ja piharakennuksiin.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Lisärakentaminen voi rahoittaa taloyhtiön peruskorjauksen – 4 vinkkiä

Lisärakentamisen avulla taloyhtiö voi rahoittaa kalliin peruskorjauksen jopa kokonaan tai osittain. Tekniset selvitykset ja perusteelliset laskelmat paljastavat hankkeen kannattavuuden, kertoo A-Insinöörien suunnittelujohtaja Tuomas Koski-Lammi. Onko taloyhtiöösi tulossa suuria peruskorjauksia kuten putki- tai hissiremontteja?

A-Insinöörit

27.11.2014

Vanhojen kerrostalojen lisäkerrosrakentaminen kasvussa

Puurakenteisiin suurelementteihin perustuva vanhojen kerrostalojen lisäkerrosrakentaminen yleistyy taloyhtiöiden peruskorjausten rahoitustarpeen myötä. Lisäkerrosrakentamisella rahoitetaan yhä useammin taloyhtiön linjasaneerauksen tai julkisivu- ja energiatehokkuuskorjauksen kustannuksia. Kaupungit suhtautuvat lisäkerrosten rakentamiseen lähtökohtaisesti myönteisesti, koska samalla ne lisäävät asuntotarjontaa ja tiivistävät kaupunkirakennetta.

16.2.2016

Rakentamisen suhdannetilanne kohenee

Rakentaminen on supistunut yhtäjaksoisesti neljä vuotta. Tänä vuonna rakentaminen kääntyy vihdoin 2,5 prosentin kasvuun, ennakoi Rakennusteollisuus RT helmikuisessa suhdanteiden välitarkistuksessaan. Rakentamisen näkymät ovat tällä hetkellä kaikista toimialoista valoisimmat, vaikka rakennusyritysten tilauskannat ovat edelleen alle normaalitason.

9.11.2018

Kiinteistö- ja rakentamismarkkinat painottuvat yhä selkeämmin pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudun väestönkasvu on omaa luokkaansa Suomessa ja edellyttää aktiivisen rakentamisen jatkumista. Rakentamisen määrä pääkaupunkiseudulla kasvaakin edelleen ensi vuonna, vaikka Suomen tasolla määrän odotetaan pysähtyvän tai kääntyvän laskuun. Pääkaupunkiseudun asuntoaloitusten määrä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden kesän lopulle saakka, mutta rakennuslupien reipas lasku ennakoi käänteen tapahtuvan loppuvuonna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti