Rakennushankkeiden työnjohtaja-asiat Lupapisteeseen Helsingissä

Helsingin rakennusvalvonta laajentaa sähköistä asiakaspalveluaan, kun työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset tehdään jatkossa valtakunnallisessa Lupapiste-palvelussa. Palvelu otetaan pilottikäyttöön maanantaina 25.5.2015. Vanha asiointijärjestelmä poistuu samalla käytöstä.

Työnjohtajahakemuksia ja -ilmoituksia tehdään vuodessa yli 3000 kappaletta. Kun työnjohtajahakemus tehdään Lupapisteessä, saadaan työnjohtajan nimeäminen hoidettua kokonaan sähköisesti eikä paperisia ilmoituksia enää tarvita. Työnjohtajat pystyvät hyödyntämään samoja tietoja ja liitteitä myös muissa hankkeissaan, jolloin asiointi helpottuu. Tavoitteena on, että hakemusten käsittelystä tulee sujuvampaa ja luotettavampaa. Lupapiste mahdollistaa näin kattavan työnjohtajarekisterin.

Työnjohtaja kutsutaan hankkeelle sähköpostilla

Hankkeeseen ryhtyvä kutsuu työnjohtajan hankkeelle Lupapiste-palvelun kautta. Työnjohtaja saa sähköpostiinsa kutsun, jonka hyväksymällä hän pääsee täyttämään tietonsa työnjohtajan hakemukselle/ ilmoitukselle. Samalla työnjohtaja saa oikeudet hoitaa rakentamisen aikaista asiointia hankkeella Lupapisteessä.

Palveluun voi lisätä omia liitteitä kuten tutkintotodistuksen, referenssilistan ja työtodistukset sekä muita omia tietoja. Työnjohtajien Lupapiste-hankkeet näkyvät viranomaisille ympäri Suomen, joten Lupapisteen referenssitietoja on mahdollista käyttää valtakunnallisesti.

Helsingin rakennusvalvonta ottaa sähköisiä palveluja käyttöön asteittain

Korjaus- ja muutostöihin tarvittavia lupia on voinut hakea sähköisesti alkuvuodesta lähtien. Laajennamme Lupapisteen koekäyttöä vähitellen myös muihin toimenpiteisiin. Tavoitteena on, että myös uudisrakentamisen luvat voi hakea sähköisesti vielä tämän vuoden aikana.

Lupapiste on Helsingin rakennusvalvonnan koekäyttämä, valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelun tilaaja on ympäristöministeriö, ja sen toteuttaa Solita. Palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).

Lisätietoja

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

Isännöitsijän vaihto

22.9.2023

Isännöitsijän vaihto toi kaivatun muutoksen

As Oy Ohjaajantie 10-12:n hallitus turhautui toimimattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa. He määrittelivät taloyhtiön tarpeet ja odotukset, ja kilpailuttivat isännöintiyrityksiä. Nyt taloyhtiön arki sujuu toimivan isännöinnin ansiosta.

sauna kerrostaloasunto

5.7.2023

Näin voit tehdä saunan kerrostaloasuntoon

Vanhaan kerrostaloasuntoonkin on mahdollista rakentaa sauna. Remonttiin ei pidä ryhtyä omin päin, vaan urakkaan palkataan ammattilaisia suunnittelemaan ja toteuttamaan muutostyö turvallisesti. Myös lupien täytyy olla kunnossa ennen urakkaan ryhtymistä.

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti