Rakennushankkeiden työnjohtaja-asiat Lupapisteeseen Helsingissä

Helsingin rakennusvalvonta laajentaa sähköistä asiakaspalveluaan, kun työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset tehdään jatkossa valtakunnallisessa Lupapiste-palvelussa. Palvelu otetaan pilottikäyttöön maanantaina 25.5.2015. Vanha asiointijärjestelmä poistuu samalla käytöstä.

Työnjohtajahakemuksia ja -ilmoituksia tehdään vuodessa yli 3000 kappaletta. Kun työnjohtajahakemus tehdään Lupapisteessä, saadaan työnjohtajan nimeäminen hoidettua kokonaan sähköisesti eikä paperisia ilmoituksia enää tarvita. Työnjohtajat pystyvät hyödyntämään samoja tietoja ja liitteitä myös muissa hankkeissaan, jolloin asiointi helpottuu. Tavoitteena on, että hakemusten käsittelystä tulee sujuvampaa ja luotettavampaa. Lupapiste mahdollistaa näin kattavan työnjohtajarekisterin.

Työnjohtaja kutsutaan hankkeelle sähköpostilla

Hankkeeseen ryhtyvä kutsuu työnjohtajan hankkeelle Lupapiste-palvelun kautta. Työnjohtaja saa sähköpostiinsa kutsun, jonka hyväksymällä hän pääsee täyttämään tietonsa työnjohtajan hakemukselle/ ilmoitukselle. Samalla työnjohtaja saa oikeudet hoitaa rakentamisen aikaista asiointia hankkeella Lupapisteessä.

Palveluun voi lisätä omia liitteitä kuten tutkintotodistuksen, referenssilistan ja työtodistukset sekä muita omia tietoja. Työnjohtajien Lupapiste-hankkeet näkyvät viranomaisille ympäri Suomen, joten Lupapisteen referenssitietoja on mahdollista käyttää valtakunnallisesti.

Helsingin rakennusvalvonta ottaa sähköisiä palveluja käyttöön asteittain

Korjaus- ja muutostöihin tarvittavia lupia on voinut hakea sähköisesti alkuvuodesta lähtien. Laajennamme Lupapisteen koekäyttöä vähitellen myös muihin toimenpiteisiin. Tavoitteena on, että myös uudisrakentamisen luvat voi hakea sähköisesti vielä tämän vuoden aikana.

Lupapiste on Helsingin rakennusvalvonnan koekäyttämä, valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelun tilaaja on ympäristöministeriö, ja sen toteuttaa Solita. Palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).

Lisätietoja

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.10.2021

Kaukolämmön kasvavista kustannuksista halutaan eroon maalämmöllä

Isännöintiliiton viime keväänä tekemän kyselyn mukaan kaukolämmön valitsisi enää alle puolet taloyhtiöistä. Taustalla on kaukolämmön kallistuminen. Esimerkiksi Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen on vuosikymmenessä nostanut kaukolämmön hintaa 75 prosenttia.

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

15.11.2021

Vähintään miljoona euroa maksaneiden asuntojen myynti on kolminkertaistunut viidessä vuodessa

Koronapandemian alettua keväällä 2020 tyrehtyi asuntokauppakin hetkeksi, mutta sen jälkeen kasvu on ollut hurjaa. Kasvu ei tosin ole tasaista: neliöhinnat nousevat muuta Suomea nopeammin kasvukeskuksissa. Helsingissä asuntojen kovin kysyntä painottuu keskustaan, jossa hinnat nousevat muuta kaupunkia nopeammin.

4.3.2022

Kunnosta väestönsuojasi ajan tasalle

Suomessa on suojapaikkoja noin 4,5 miljoonalle ihmiselle, ja olemme kansainvälistä kärkeä muiden Pohjoismaiden sekä Israelin ja Sveitsin ohella. Harvassa maassa väestönsuojia ylipäänsä rakennetaan. Rauhan oloissa suojautumistarvetta voivat aiheuttaa äkilliset säteily- tai kemikaalionnettomuudet, joilta suojaudutaan lähtökohtaisesti omaan asuntoon.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti