Rahoitusneuvos Matti Inha Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen 125-vuotisjuhlassa: Suomalainen asunto-osakeyhtiö on hieno järjestelmä

Matti Inha, arkistokuva. Kuva: Asko Sirkiä

Suomen Kiinteistöliiton hallituksen puheenjohtaja, rahoitusneuvos Matti Inha muistutti juhlapuheessaan, että asuinrakennusten suuri korjaustarve on samalla hyvä tilaisuus uudistaa asuntoja vastaamaan asukkaiden muuttuvia asumistarpeita.

Kiinteistöliiton hallituksen puheenjohtaja Matti Inha kehui Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen 125-vuotisjuhlassa Aulangolla perjantaina pitämässään juhlapuheessa suomalaista asunto-osakeyhtiöjärjestelmää.

“Kun työssäoloaikanaan on maksanut asuntonsa velattomaksi, on samalla säästänyt itselleen lisäeläkkeen eli velattoman asunnon, jossa asumisesta joutuu palkkatuloa aina pienemmällä eläkkeellä maksamaan vain hoitokulut”, Inha totesi.

“Tämä kaikki edellyttäen, että asuntolainat myös lyhennetään, toisin kuin Ruotsissa, josta muutenkaan asumisasioissa ei pitäisi ottaa oppia. Ei asuntolainan hoitoasioissa eikä vaikkapa asumisyhteisöjen mallista. Suomalainen asunto-osakeyhtiö on monin verroin parempi järjestelmä kuin Ruotsin vastaava, ruotsalainen asunto-osuuskunta.”

Perjantaina 125-vuotisjuhliaan viettänyt Kanta-Hämeen kiinteistöyhdistys on Suomen vanhin yhä toimiva paikallinen kiinteistöyhdistys, joka perustettiin 1892 Hämeenlinnaan.

“Yhdistys on tänä päivänä kovassa iskussa. Laajentuminen on ollut vahvaa. Jäsenmäärä on kasvanut viimeisten kymmenen vuoden aikana 442 jäsenestä noin 900 jäseneen eli kaksinkertaistunut”, Inha totesi puheessaan.

Valtioneuvoston tervehdyksen juhlaan toi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Matti Inhan juhlapuhe kokonaisuudessaan Kiinteistöliitto Kanta-Hämeen verkkosivuilla

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti