Porrashuoneen lasiseinä toi kunniamaininnan

As Oy Kelarinteen porrashuoneen lasiseinän kunnostus ja uusiminen toivat kunniamaininnan, kun Helsingin rakennuslautakunnan vuotuinen tunnustuspalkinto, Rakentamisen Ruusu, jaettiin 10. tammikuuta.

Kunniamaininnalla palkittu kohde sijaitsee osoitteessa Mäntytie 10. Kunniamaininta myönnettiin näennäisesti arkiseksi koetun asuinkerrostalon sisäänkäynnin alkuperäisten ja harvinaisten rakennusosien esimerkillisestä ja innostavasta korjaamisesta.

Palkittu asuintalo on alueelle tyypillisellä tavalla terastirapattu, harjakattoinen ja kodikkaan vähäeleinen asuinrakennus. Porrashuoneen ikkuna on kiinteistön arkkitehtoninen kruunu. Ikkuna on alkuperäinen ja antaa porrashuoneen interiöörille elämyksen ‒ kauniin valon veistoksellisen rakennusosan välittämänä.

Yhtiö käynnisti porrashuoneen ikkunan korjaustöiden suunnittelun ja teki korjaustyön tavalla, joka antaa hyvän esimerkin asuinkerrostalon rakennusosien huoltamisesta ja korjaamisesta myös muiden taloyhtiöiden avuksi ja innoitukseksi.

Kohteen osalta palkittavat olivat pääsuunnittelija, arkkitehti Tapani Mustonen, Arkkitehdit Mustonen Oy:stä ja Asunto-osakeyhtiö Kelarinteen hallituksen puheenjohtaja Panu Haapaniemi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

talousarviossa

9.3.2023

Taloyhtiön toiminnantarkastajalle apua tarjolla

Kevään yhtiökokouksissa valitaan taloyhtiöille toiminnantarkastajia. Osalle heistä voi valinnan hetkellä olla epäselvää, mitä kaikkea tehtävä sisältää.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti