Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen puheenjohtaja vaihtui

Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Veijo Hyvärinen menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 30.5.2018. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Seppo Karvinen, yhdistyksen hallituksen jäsen.

– Yhdistys pyrkii koulutusten avulla nostamaan hallitusten jäsenten tieto-taitotasoa ja hälventämään pelkoja hallitusvastuun raskaudesta. Asunto-osakeyhtiöiden hallituksiin tulisikin saada taloyhtiöiden parhaat voimat. Hallitukset ovat myös oiva paikka oppia, miten osakeyhtiöt toimivat. Tietoiskut isännöitsijöille ajankohtaisista kiinteistöalan asioista ovat myös tärkeä osa toimintaa, sanoo vasta valittu puheenjohtaja Seppo Karvinen.

Lakiasioiden osaaja kiinteistöyhdistyksen puheenjohtajaksi on kelpo valinta, sillä neuvonta taloyhtiöille on tärkeä jäsenpalvelun muoto.

– Ei kiinteistöyhdistyksen päätehtävä, koulutus, tiedotus ja neuvonta, ole vuosien aikana miksikään muuttunut, se on edelleen jäsenistömme tieto-taitotason kartutus. Sen lisäksi edunvalvontaa pitää terävöittää, Karvinen toteaa. Hän kantaa huolta kiinteistöjen kunnallisen maksurasituksen jyrkästä noususta.

– Kiinteistöjä ei pidä laittaa kunnan kohoavien kulujen maksumiehiksi nostamalla kiinteistöveroja. Pakollisia kulujamme, vettä ja kaukolämpöä, emme kunnan monopoleina voi kilpailuttaa. Niiden hinnat nousevat kunnan tuloutustavoitteiden mukaan. Sähkön voimme kilpailuttaa, mutta vain pieneltä osalta.

– Mitä suurempi on jäsenmäärämme, sen enemmän vakuuttavuutta vaateillemme saamme. Siksi panostamme voimakkaasti jäsenhankintaan.
Peruskorjausten tärkeyttä Karvinen korostaa. Oikea-aikaiset korjauspäätökset maksavat itsensä takaisin, mutu-tuntumalla niitä ei pidä koskaan tehdä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhtiökokouksen puheenjohtaja

21.3.2023

Onnistu yhtiökokouksen puheenjohtajana

Hyvä yhtiökokouksen puheenjohtaja pitää huolen kokouksen sujuvasta etenemisestä ja osakkaiden tahdon toteutumisesta. Puheenjohtaja varmistaa myös, että kokouksesta poissa olleetkin saavat tiedot päätöksistä.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

perehdytys hallituksen puheenjohtaja

24.5.2023

Perehdytys tukee uutta hallituksen puheenjohtajaa

Jussi Jurkolasta tuli taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja ilman aikaisempaa kokemusta asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelystä. Hän sai kattavaa perehdytystä hallituksen konkareilta ja etsi myös itse tietoa. Kaikkein tärkeintä oli muulta hallitukselta saatu luottamus.

riidat hallituksessa

24.7.2023

Miten selvittää riidat hallituksessa?

Taloyhtiön hallituksessa voi esiintyä riitoja, jotka johtuvat joko henkilökemioista tai näkemyseroista. Riidat kannattaa selvittää välittömästi puheenjohtajan avulla. Hallituksen kokoukset kannattaa pitää kasvotusten, sillä se ennaltaehkäisee väärinymmärryksiä.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti