Pasilan liikenneyhteydet mullistuvat

Helsingin joukkoliikenneyhteyksiin tulee merkittäviä parannuksia Pasilan Triplan avautuessa tänään 17.10.2019.

Jatkossa junasta pääsee kävelemään suoraan raitiovaunuun tai bussiin. Uudesta Pasilansillan joukkoliikenneterminaaalista kulkevat muun muassa raitiovaunut 2 ja 7 sekä runkolinjat 500 ja 510. Väliaikainen Pasilan asema poistuu käytöstä ja liikenne siirtyy uudelle asemalle 18.10.2019 alkaen. Uusi Pasilan aseman läntinen lisäraide helpottaa Väylän pääjohtaja Kari Wihlmanin mukaan junaliikennettä sekä pääkaupunkiseudulla että koko Suomessa.

Triplan avautuessa myös kävely ja pyöräily Pasilan läpi helpottuu, esimerkiksi radan itäpuolella kulkeva Pasilansillan alittava kevyen liikenteen yhteys avautuu uudestaan käyttöön. Pyöräilyn ja joukkoliikenteen käytön yhdistäminen helpottuu, sillä Triplassa on pyöräparkkeja yhteensä 3 400 pyörälle. Näiden lisäksi pyöräilijöitä palvelevat Triplassa pyörien pesupiste sekä latauspaikat sähköpyörille.

Triplan uudessa pysäköintilaitoksessa on viidessä kerroksessa noin 2 200 pysäköintipaikkaa. Näistä yksi kerros on varattu asukaspysäköintiin. Sähköautopaikkoja on 360. Pysäköintilaitokseen ajetaan Veturitien puolelta.

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2022

Mistä sijaisasunto putkiremontin ajaksi?

Sijaisasunnon etsinnässä kannattaa huomioida, että arjen on pyörittävä evakossakin. Vaikka väistöasunnossa ei tarvitsisi asua kuin muutama viikko tai kuukausi, useimmiten on silti myös käytävä töissä tai opinnoissa, kaupassa ja harrastuksissa sekä pestävä pyykkiä ja tiskattava astioita. Jos ei ole mahdollista mennä kesämökille tai sukulaisten tai tuttavien luokse, valmiiksi kalustettu asunto on usein helppo ja käytännöllinen […]

25.4.2022

Pahvin ja lasin kierrätys takkuaa viestintäepäselvyyksien vuoksi

Helsingin Uutisten lukijat kertovat Keski-Pasilan uudessa kerrostalossa kartongille tarkoitetun putken olleen useasti tukossa, koska sinne oli laitettu liikaa ja liian isoa aaltopahvia. HSY:stä kerrotaan, että pahvi ja kartonki kerätään yleisesti samaan keräykseen sekä taloyhtiöissä että Rinki-ekopisteissä ja ne menevät samaan vastaanottopaikkaan. Putkikeräyksestä vastaavan Keski-Pasilan Kidan projektipäällikkö Aleksi Virén toivoi Helsingin Uutisten haastattelussa, että isoille pahvilaatikoille […]

23.11.2022

Olisiko aika uusia sähköt?

Taloyhtiön sähköjärjestelmä on syytä saneerata, jos se on todettu turvallisuudeltaan puutteelliseksi tai kapasiteetiltaan riittämättömäksi nykypäivän tarpeisiin. Nykypäivänä suomalaisten sähkönkäyttö on huomattavan suurta. Sähköt voidaan päivittää esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

21.1.2022

Kaupallinen yhteistyö

Talvi – Nyt on aika toimia!

Elementtisaumojen uudistaminen tavallisesti vie 1-2 kuukautta taloa kohden, mutta yksittäisen asukkaan kohdalla haitta on vain muutamia päiviä. Julkisivukorjaukset ja huoltotyöt ajoittuvat pääsääntöisesti huhti-marraskuun väliin. Eli aikaan, jolloin parvekkeilla ja pihalla haluttaisiin viettää aikaa, sekä ikkunoita pitää auki.

Saumalaakso

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti