Pasilan liikenneyhteydet mullistuvat

Helsingin joukkoliikenneyhteyksiin tulee merkittäviä parannuksia Pasilan Triplan avautuessa tänään 17.10.2019.

Jatkossa junasta pääsee kävelemään suoraan raitiovaunuun tai bussiin. Uudesta Pasilansillan joukkoliikenneterminaaalista kulkevat muun muassa raitiovaunut 2 ja 7 sekä runkolinjat 500 ja 510. Väliaikainen Pasilan asema poistuu käytöstä ja liikenne siirtyy uudelle asemalle 18.10.2019 alkaen. Uusi Pasilan aseman läntinen lisäraide helpottaa Väylän pääjohtaja Kari Wihlmanin mukaan junaliikennettä sekä pääkaupunkiseudulla että koko Suomessa.

Triplan avautuessa myös kävely ja pyöräily Pasilan läpi helpottuu, esimerkiksi radan itäpuolella kulkeva Pasilansillan alittava kevyen liikenteen yhteys avautuu uudestaan käyttöön. Pyöräilyn ja joukkoliikenteen käytön yhdistäminen helpottuu, sillä Triplassa on pyöräparkkeja yhteensä 3 400 pyörälle. Näiden lisäksi pyöräilijöitä palvelevat Triplassa pyörien pesupiste sekä latauspaikat sähköpyörille.

Triplan uudessa pysäköintilaitoksessa on viidessä kerroksessa noin 2 200 pysäköintipaikkaa. Näistä yksi kerros on varattu asukaspysäköintiin. Sähköautopaikkoja on 360. Pysäköintilaitokseen ajetaan Veturitien puolelta.

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ikkunaremontilla

17.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Ikkunaremontilla taloyhtiön ilme ja asumisviihtyvyys uudelle tasolle

Ikkunaremontin avulla suuren helsinkiläisen taloyhtiön ilme saatiin päivitettyä yhtenäiseksi, ja asumisviihtyvyys nostettiin uudelle tasolle tehdasasenteisten sälekaihdinten, sekä sujuvan mobiilikuuluvuuden takaavien Antennilasien avulla.

Pihla-Tiivi

kaukojäähdytys

16.10.2023

Kaukojäähdytys tuo helpotusta arkeen

Hellejaksot lisääntyvät Suomessa ja sen myötä korostuu myös jäähdytyksen merkitys. Helsingissä helpotusta helteeseen tuo kaukojäähdytys. Kaukojäähdytykseen voi liittyä, jos sijaitsee kohtuullisen lähellä jo olemassa olevia kaukojäähdytysverkostoja.

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

puunpoltto

7.11.2023

Älä polta jätteitä tulisijassasi

Puunpoltosta muodostuvia haitallisia päästöjä voi vähentää oikeaoppisilla puunpolttotavoilla. Päästöjä syntyy vähemmän, kun tulisijassa polttaa vain puhdasta ja kuivaa puuta ja kun noudattaa oman tulisijan käyttöohjeita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti