Pallografiittirautaisilla viemäriputkilla lyhyt käyttöikä

Viime aikoina on ilmennyt yhä useampia tapauksia, joissa valurautaviemärit ovat syöpyneet puhki. Puhkisyöpymistä on tapahtunut syövyttävissä oloissa jopa kahdessa vuodessa. Lvi-kortin mukaan valurautaisten viemärien käyttöikä on 50 vuotta, kirjoittaa Rakennuslehti.

Putkisukitukseen erikoistuneen Quattro Liningin toimitusjohtaja Antti Hukkasen mukaan asennustekniikka on osa ongelmaa. Jos putken päitä katkaisukohdista ei pinnoiteta oikein, kosteus pääsee pinnoitteen ja raudan väliin. Rapautuminen liitoskohdassa, haarakappaleissa ja mutkissa on kriittistä.

Viemäriputkien käyttöikään vaikuttavat monet tekijät; vedenlaatu, odottamattomat lämpötilat, heikko tuuletus, sähkökemiallinen korroosio, aineiden liukeneminen, mikrobit, vanheneminen ja mekaaninen rasitus.

Heikomman laadun perusviemäriputkissa, joissa sisäpuolinen pinnoite on ohut, voi ruostetta näkyä jopa putken keskellä, Antti Hukkanen kertoo. Erityistä huolta aiheuttaa katkaisupintojen vajaaksi jäävä käsittely. Hukkasen mukaan urakoitsijoiden täytyy hankkia putkisalkojen katkaisupinnoitteen käsittelyaine erikseen, ja sen käsittelyssä on otettava huomioon työturvallisuus. Työprosessin monimutkaisuuden vuoksi erityistä työturvallisuutta vaativa käsittely voi jäädä vajaaksi tai tekemättä kokonaan.

Myös viemärien käyttö vaatii huolellisuutta. Jos viemäriin huuhdellaan lähes kaikki, käyttöikä lyhenee. Näin on erityisesti ammattikeittiöissä.

Lue lisää Rakennuslehdestä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

jälleenvuokraus

27.6.2023

Vuokralainen, huomioi nämä suunnitellessasi jälleenvuokrausta

Vuokralainen voi jälleenvuokrata kotinsa lyhyeksi ajaksi, kunhan vuokraukseen on saatu vuokranantajan lupa. Puolet asunnosta voi jälleenvuokrata myös ilman vuokranantajan lupaa, mutta koko asunnon jälleenvuokraukseen tarvitaan aina lupa.

vastuuvapaus

4.5.2023

Näin ilmoitat vuokratulosi verottajalle

Vuokratuloja tai -tappioita ilmoitetaan joka vuosi enemmän, kertoo Verohallinto. Myös lyhytaikaisesta vuokraamisesta, kuten Airbnb:n kautta vuokratusta asunnosta saadut tulot pitää ilmoittaa. Vuokratulojen ilmoittaminen onnistuu helpoiten OmaVerossa.

1.9.2023

Näin laadit kunnossapitotarveselvityksen

Asunto-osakeyhtiön tilinpäätöskokouksessa on esitettävä kunnossapitotarveselvitys. Selvityksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota pitkäjänteisen kiinteistön hoidon tarpeeseen ja tulevien toimenpiteiden rahoituksen järjestämiseen.

julkisivuremontista

14.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön julkisivuremontista tulee tietää

Julkisivuremontti on yksi taloyhtiön suurimmista remonteista. Hyvin toteutettuna se lisää kiinteistön arvoa ja parantaa asumismukavuutta. Lue tästä, miten remontissa voi onnistua parhaalla tavalla.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti